Bloggintresserade

tisdag 13 januari 2009

Tjugondaknut

...GRATTIS MILLA, idag är det din dag...



Ann och Mickes gran får stå modell...

Morgon vid 7 på jobbet i arbetsrummet. Har precis snackat med vår ena lokalvårdare. Ja, vi som brukar fastna och prata om lite allt möjligt och då och då. Kul... men mindre kul att även deras familj avverkat flunsan i helgerna. Hon som hade glatt sig så åt att få hem alla sina barn med familjer och barnbarn just i år och så blev de liggande. Jag slutar idag vid middag, så jag jobbar till middag även på fredag. Så fick det bli inget jag kunde påverka nästa vecka måste jag vara här för då är det föräldramöte. Men på eftermiddagen på fredag är jag hemma. Ser ut som om Per-Olof ska komma hem torsdag-fredag men Kalle jobbar på taxi.

Ann: "Idag Knut och Julen åker ut :-) Seder och bruk på [ http://web.telia.com/~u60111480/sederobruk.html ]Föranleder fråga om ni har Knutsgillen?



 
Värre ställt med bilen än väntat igår; de glömt beställa elektroniken till sätet som skulle lagas, bytt olja och upptäckt höger framhjuls styrled och spindelled kass, samt dieselläckage från motorn ner på den "matta" som skyddar underredet och runnit ända bak slangar måste bytas... ny tid torsdag... snacka om suck. Regngrått tristväder tillråga på det...
 
...Mmm vad gott det låter med kotletter, och prisvärd färs :-) helt i min smak :-) ... Tjugondag på dig!"

Så nu har jag gjort mina timmar för dagen. Kändes bra att vända näsan mot hemmet... men först inom i 10 kronors butiken och fixade en sparbössa till dig Per-Olof. Fick bli med döskallemotiv enda utbudet för dagen...vidare snabbt inom Domus och kompletterade ingredienser till kotletträtten

FLÄSKKOTLETTER I RÖDVINSSÅS MED SVAMP OCH BACON
4 portioner
Tillagning ca 30 min efter marinering

1 msk honuung och 4 d rödvin samt 4 fläskkotletter marineras i kylen 2 timmar.

140 g bacon i bitar
8-12 skalade scharlottenlökar
300 g små champignoner
1 burk körsbärstomater
1-2 tsk timjan
2 mask koncentrerad grönsaksfond eller 1 buljongtärning
3-5 krm salt
1 krm vitpeppar
4 portioner kokt gnocchi (makaronisnäckor)
blandad sallad

Stek bacon. Blanda allt sjuda i 15-20 minuter.

Så nu är jag hemma har lunchat rester från igår (köttfärslimpa), skrivit receptet ovan som kommer att ligga även i receptlådan... läst den trevliga länken om tjugondaknut... nu ska jag krypa till kojs sen får vi se.

Förr: "Gillenas syfte var inbördes hjälp, främjande av handel och sjöfart, gemensamt gudstjänstfirande"

...fortsättning följer har väl ingen direkt erfarenhet av knutsgillen... men Milla fyller ju år idag och på hennes barnkalas plundrade de granen. Och under min skoltid brukade Kristina som hade fördelsedag lämpligt ha kalas på temat. Med lekar dans runt granen... minns du Ann-Christin?

Hur firade ni i Adseke när du var liten mor?






Mor: "Tänker så det knakar, men det jag kommer ihåg från barndomen när det gäller fest var att det alltid var så mycket folk. Mors syskon med familjer träffades ofta och vi barn fick hålla till under borden. Det var ju inga stora utrymmen. Vi brukade somna av allt sorl. Så de fina kristyrerna som delades mellan oss smakade gott när vi knaprade i oss dom.".

Ja, här har vi då familjen Fridolf längst upp till vänster du Solbritt sedan Ingvar. Mor Margit, Kerstin, Far Ernst med lille Lennart i knät.

TACK och kul att bjudas på lite insyn i Fridolfbarnens barndom, tycker jag!!!

Mor här har jag 2 länkar som du kan besöka och se om du hittar bekanta från Sösdala. Kopiera bara och klistra in i Webbläsaren!
http://www.sosdalaif.com/minnesmarkt2005.html
samt
http://www.sosdala.com/bilder-thordpersson.html

... Blev en lur på mer än två timmar. Ovanligt trött om dagarna men känner oss fortfarande inte riktigt kuranta efter flunsan.
Köttbullar och makaroner i kväll också har jullådorna äntligen åkt upp på vindsförvaring.

Jätteglad för din och Stinas skull Eva-Katrine, att det hade gått jättebra på redovisningen av ert examensarbete på Houdini. Att de var så nöjda med er undersökning och de rekommendationer ni ger företaget i diskussionen. Nu blir det lätt att redovisa på skolan inte sant?

Inga kommentarer: