Bloggintresserade

måndag 26 januari 2009

Måndag och kattdag

Ann: Så har vi måndag, igen. Maken precis avvinkad till jobbet, runt nollan ute idag.
---
Salter? Javisst, Hills är specialkomponerad för katter, deras urinvägar om salter/magnesium, just därför vi använt den maten köpt hos veterinär och djurbutiker och inte 'vanlig' torrmat som säljs i dagligvaruaffär allt på inrådan av veterinär vid 'första besiktningen' av kattungarna när de var nya hos oss, lilla Plus & Minus :-). Jag förutsätter att Royal Kanin bygger på samma princip, då samma veterinär säljer deras fabrikat samt djuraffären. Mig veterligen är det mer salter i mjukmaten.... allra helst dem med bollar i såsen... men jag vet inte säkert. Våra katter äter inte bollar, de vill ha färs-varianten (som det tyvärr blir mindre och mindre i affärerna utav) och de får lite mjukmat två ggr om dagen, resten av dagen om inne får de hålla tillgodo med torrmat och vatten. Deras magar blev bättre av torrmat och vatten.

Jo, läser lite om kattmat, njursten och tänder, vår Plus (Gumman) har ju en tandsjukdom som uppdagades när hon föll ner och bröt ena huggtanden och fick operera bort flisor, stackarn, FORL = Feline Odontoclastic Resorptive Lesion
 
Sen försökte jag kolla om påståendet jag hört om att katters såsmat är saltig, men så tycks inte vara fallet enl media, som har en test där bl a vår Hills ingår och visar 'låga' salter också av mjukmat
 
[ http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=45952&a=728504&lid=aldreNyheter_694753&lpos=rubrik_728504 ]http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=45952&a=728504&lid=aldreNyheter_694753&lpos=rubrik_728504  (test på Pdf-länk)
 
Kalcium * 0,898 %
Magnesium * 0,0654 %
Kalium * 0,725 %
Natrium * 0,329 %
Fosfor * 0,689 %

...sen gick jag till Royal kanins sida och fann för hårbollsmaten motsvarande siffror

[ http://www.royalcanin.se/Katt2/Produkter/Produkter/intense_hairball/Analyssida/ ]http://www.royalcanin.se/Katt2/Produkter/Produkter/intense_hairball/Analyssida/

Kalcium * 1,1 %
Magnesium * 0,07%
Kalium * 0,6%
Natrium * 1%
Fosfor * 1,1%

... Och nu hittade jag att Hills kommit med hårbollsmat också, jippie, fanns inte när jag sökte förra året;

Nya Hills Science Plan* Hairball Control Formula Feline Adult

Så då var nästa inköp löst, det får bli Hills hårbollsmat :-) med som de uttrycker det "Reglerad fosforhalt ger friska njurar" så bra!"

Ja det är ju en hel vetenskap. Det handlar ju hela tiden om att tillverka något som är så billigt som möjligt...det handlar många konsumenter. Det som är bäst kostar ju iregel och kanske inte konsumenten ens fått reda på eller sökt kunskapen själv.         
__________
 
"... Velour? Min senaste favve! Jag har blivit en mys, hemma har vi båda mjukbyxor inne, typ swettisbyxa men har nu ett par ombyten med velour och de är favoriter, krymper inte i tvätten på samma sätt, katthåren klistrar sig inte fast på samma sätt och de är SÅ sköna att hasa runt i :-)"

Har t.o.m dem som jag köpte på Bo Olsson på jobbet idag. Hade ingen lust att klä upp mig idag på något sätt när jag visste vad jag skulle donas med.
__________
 
"... Det blev en tur med fyrhjulingen ut i skogen efter middagen igår, inspektera fredag och lördagens arbete av make och hans bror med att ta hem timmer. Åh, så ni fick sol igår, så gott, den lyste med sin frånvaro här i grådasket ;-)Svejs!"
__________

Ja, det försvann text från inlägget utan jag vet något. I alla fall har vi haft studiedag på jobbet idag och personalen har sysslat med lite olika saker. Vi var några som jobbade med vår PIMuppgift. Långt ifrån klar men kom en bit. Sen pratade jag och matteläraren matte och hur man kan gå vidare med det. Himlen rent mörk på vägen hem med bussen. Vad ska bli av detta? HUvudet känns tungt så det bådar inte gott. Men en bonde med mycket mark utanför Hammar hade varit ute och plöjt sina åkrar, så han har säkert haft vårkänslor!
__________

Eva-Katrine på anställningsintervju idag. Lycka till. Ska bli härligt att få hem dig i kvällningen! ...kändes bra besked i veckan...
__________

När jag kom hem fullt i brevlådan... mest räkningar men jippi även ett vykort från Karibien...bättre sent än aldrig. Hade ju fått en föraning om att något var på väg när du skickade dina fotografier Anna. TACK!



Anna-Karin: "30 grader SOL
Här är allt toppen- vi är inne på 5:e dagen av denna fantastiska resa & idag ska vi ut på katamaran & snorkla. Ölen är kall, solen varm och allt är så sjukt vackert!"

---

Eva-Katrine pratat med Anna-Karin som skrivit in sig som blodgivare och tagit prover under dagen. Det var jag och Mats också under många år, blodgivare alltså. Mats har ovanlig blodgrupp men det är nästan stört omöjligt att ta blod på honom. När de övergick till utsidan på handen då gav han upp. Själv fortsatte jag tills jag fick min stroke. Sen fick det vara...
__________

Anns kommentar härunder(14.52): "God eftermiddag. Tillbaka från stan efter en provianteringsrunda. Maskinen knådar bröddeg, tumlaren torkar kuddfodral och jag tittar in här nu till dig och ser hur du har det idag :-)"

Hoppla sov visst bort ett par timmar! Så, jag har inte något nytt att komma med. Inte så mycket som en dröm. Själv har du ju varit aktiv hör jag både gjort det som är nödvändigt och lite annat roligare hör jag ;).

Imorgon 10-17 inkl. kallad till möte på jobb...där utöver föräldramöte mellan 1830-21... Hur palla??? Hinner kanske inte precis skriva något på blogg och onsdagen på bloggen lär väl gå i vilotecknets linje.
__________

Ny svensk serie på tv- Stormen. Spännande! Undrar hur det utvecklar sig för alla möjliga och omöjliga människor i serien.

1 kommentar:

Anonym sa...

God eftermiddag. Tillbaka från stan efter en provianteringsrunda. Maskinen knådar bröddeg, tumlaren torkar kuddfodral och jag tittar in här nu till dig och ser hur du har det idag :-)

Ann