Bloggintresserade

söndag 2 augusti 2009

Grattis

dagens namn Karin... ja hade ju sånär glömt det men så kom ju ditt SMS mor med varma och goa kramar från er!

Söndagsmorgon. Vaknade först (idag med) :-). För en stund sedan när jag var ute kändes det fuktigt, ja nästan som om det skulle börja regna när som. Men nu en stund senare skiner solen. Huset fullt av våra ungdomar som ligger och sover. Det är det svåra att inte slamra för mycket.

Planer för dagen? Se om jag kan hitta fler sticklingar till buskaget... sopa plattor, tvätta... börja strama upp mig inför skolstarten... Mats ska packa sin lille Strängnäsväska.

Ann; "Helt stilla ute, och nästan tyst bortsett från enerverande svalor som stryker som kamikazepiloter över kattryggarna...

 

Ny omgång med Emil inne hos oss igår kväll, åt som bara den, somna på sin filt i köket, vakna när Gumman kom och åt igen vid 20snåret och hon morra.



Gubben brydde sig inte :-!

Liten Emil tog sig försiktigt förbi och hamna i soffan vid mina ben och somna, natten fick han tillbringa i tillstängt kontor och kök med låda och matbricka och filt (tyckte verandan var för kylslagen). Alla här har vaknat och fyra har nu gått ut för dagen, bara jag inne som skall tvätta sänglinne, veckostäda kaffemaskinen :-) maken ute och tvättar bilen.
 
Spekulanten på svärmors bil har till fredag att bestämma sig på, trodde det fanns prutmån men tyvärr.
  
Idag kommer Mats, framåt eftermiddagkvällen! Kul!! Ett så välkommet avbrott i sorglig vardag och när semestern ebbat ut. Får se om jag kan få han att glömma någon persedel så han kommer tillbaka vid nästa Strängnästur :-)
__________

Tur till vårt nya smuktronställe.

Portarna öppna även idag, JIPPI!






Att se hur Charlie kan sträcka ut sina kraftiga och samtidigt smidiga muskler är härligt.



Detta paradis som är i statens ägo, till det militära och som skjutfält... ligger som ni ser inte så långt ifrån Åhus. Det man ser i fjärran är Lantmännens silon ner i hamnen.



Området fullt av flintastenar stora som små...



Pålandsvind så värmen i vattnet är kanske påväg in. Anna_karin och Johnnyu badade på kvällen igår och Charlie kastade sig i vågorna utan tvekan gång på gång både igår och idag.



Visst hämtar Charlie pinnar och bollar men han är inte alls sådär pinntokig som vår älskade Lucky. Helst vill Charlie ha dragkamp och att gnaga på saker.
__________

Ann: (16.15) Jag väntar på att bli uppäten när Mats kommit ;) kyckling"



Ska bli kul att höra hans utlåtande på denna omtalade rätt :-D
Du är ju en riktig fena vid spiset det har vi ju fått prov på!

Ser också att Mats och maken redan hamnat i samspråk KUL! Utanför fönstret står volvon parkerad.




Ann: "Så har din make fortsatt på sin Strängnästur, vi hoppas inte åkte utan att vara mätt och belåten :-) Vi fick in Emil och Gumman som turades om att äta med lykta dörrar och disken går i maskinen så jag satte mig här för maken sa att datorn var på så jag kunde kolla din blogg för du hade säkert uppdaterat med något för kvällen, och han hade rätt :-) kyckling och foto på makarna :-)
 
Så... gick maken ut till Gubben i tv-soffan, kvar här var jag med Emil som gick omkring på golvet, han hoppade upp på skrivbordet och jag skickade dig en bild :-) "



Och nu ser jag att även jag får vara med på ett hörn :-)

"...sen gick han på tangentbordet och ändrade zoom så hemsidan din blev urliten :-) Jag tog han i famn och pussade och han gosade och vred sig lite... sen bet han mig i kinden!! Igen!! Så jag tog hårdare och skulle fösa ifrån mig så j-r jabbade han med båda tassarna på var sin sida om mitt ansikte, rev mig till blodvite på högra käkbenet, j-r vad arg jag blev! Han rusade iväg under köksbordet där jag inte får tag på honom men jag sa honom ett par sanningens ord. Jag är nog bortskämd med mina två fostrade katter som är så pålitliga... Emil blir tydligen så till sig emellanåt att det blir ett och annat kärleksbett, tror jag blivit biten en 4-5 ggr innan i kind och arm och axel... inte bra... Mig får han inget gos av ikväll. Hårda matte har talat. Nog om detta".

Det här med att först njuta sedan helt oberäkneligt kunna bita eller riva till är så som Olivia gör ibland. Tycker det verkar som om Emil tar sig liten ton så ni gör nog klokt i att visa vem som bestämmer inte ska han få göra som han vill och alltid bli omhuldad för att han egentligen har ett taskigt läge.
 
"... Jag frågade Mats när han skulle åka om han skulle glömma jackan igen, eller kunde jag ta och behålla något annat här? Så vi får besök igen :-) men han kunde komma utan att hämta, och det låter kanon i våra öron!"

Fantastiskt gott och trevligt på Berget sa Mats när jag precis hade honom på tråden... och så avslöjade han att han har lite spännande med sig hem.
 
"... Kanske har han ringt dig och berätta om överraskningar jag tillagat till dig och familjen :-) Kanske tar jag i, men som talesättet är, den som väntar på något gott väntar inte för länge, det skall bli kul att höra utlåtande :-D "

Själva hade vi Kycklingsallad made by Eva, den andra lilla matmamman. Sen har vi spelat kort ,est hela eftermiddagen. Nu har både Per-Olof och Anna-Karin begett sig hemåt för att börja jobb efter semestern, och jag och Eva-Katrine har powergått en timme. Klockan har hunnit bli åtta och nu ska vi se film.
 
"... Well, kvällen och jag skall lugna ner mig vid tv:n innan John Blund kommer. Imorgon börjar vardagen".
 

Inga kommentarer: