Bloggintresserade

lördag 1 augusti 2009

Grattis

Per som har namnsdag idag igen. Vaknade tidigt, låg och vred på mig en god stund tassade sedan upp, låg i badet när solen bröt fram. Öppnar bloggen och gosar en stund med Olivia som bestämt sig för att sova inne hos oss i natt tänker att jag allt kryper ner en liten stund till och läser. På vägen in ska Olivia få sitt morgonmål.

Ann (8.14): "Redan?! Augusti... känns lite dystert faktiskt.

Så har vi lördagsmorgon, uppe ligger maken och Gumman kvar och sover. Här nere har jag haft gos med Gubben över en kopp kaffe. Före dess släppte jag ut Emil, härifrån...

Jo, maken kläckte idén häromdagen att se om vi trots allt inte kan ha Emil hos oss. Vi surfa lite på internet om att vänja katter vid ny katt och igår eftermiddag, hemkomna från kyrkogården, kom Emil springande när vi ropa och blev inburen till oss, i vårt hus som faktiskt är hans barndomshem innan svärföräldrarna flyttade nästgårds, och fick gå en sväng ensam, fick mat och kram, sen kom våra två in och fick äta ifred i köket innan vi öppna dörrarna.

Summerat började det bra, Gubben lugn och bara nosa på nykomlingen, de har ju träffats ute under snart tre års tid, och Emil var jätteduktig och höll sig stilla och typ undergiven,


... men så kom Gumman när Gubben gått och lagt sig i en soffa... fräs och jabba med tassen, hon är ju en hona och tigrinnans instinkter finns även som kastrat. Detta hände ett par gånger och hon blev både rädd och tagen, likaså Emil förståss :-) Hon la sig i köket sen.



Lillemannen Emil låg kvar under matsalsbordet, fick sin filt hemifrån dit att ligga på...



... och efter drygt ett par timmar lite mat på sängen, sen piggna han till och blev lite stursk och gick runt, hamnade hos mig i tv-soffan och Gubben låg hos maken i andra soffan. När maken nattat sig och båda våra på övervåningen var det min tur, men Emil vaknade till och hoppa ner på golvet och gick runt, runt katigt värre, gick upp när Gumman gått ner för att äta nattamat och det var oroligt på alla plan i alla rum för oss alla så vi kom fram till att Emil får sova ensam och vi bar ut hans mat och toalett till verandan. Tror alla sovit som stockar inatt... :-)

När jag vaknade denna soliga morgon före sju, den första i augusti månad ser jag inte Emil i verandafönstret i köket... men han kröp fram under träsoffan från kylligt klinkergolv när jag öppnade dörren. Gos och han åt så bastant frukost att jag tänkte han spricker snart, och fick sen gå ut, satt på vår trapp ett bra tag såg jag genom badrumsfönstret. Vi får se hur vi gör och hur det blir.

Den ensamma mormodern på landet var för gammal enligt son att ha katt (!?!) fick vi tyvärr veta häromdagen, men vännen och rörmokaren med fågelhundar på gård på landet som haft röd katt tidigare väntade på Emil om ifall att...

Nu har maken vaknat och funderat ut att vi testar ett tag till, stänger till kök+kontor för Emil på natten så han får ro och vi andra får ro som vanligt och se pö om pö vad som sker. Opp, nu är Gumman väckt och frukost serverad till dem :-) och dom är också utgångna för dagen.
__________

Vet du?! Jag provade bandgrävaren igår faktiskt! Körde både fram och tillbaka och snurra runt och höjde och böjde skopa :-) Kul! Till vad? Maken har sin skogsnäring, brodern likaså, behövs till bl a dikesvård och jag kan se att vi kan fylla och plana ut tomten kring huset, bl a där den tänkta långa häcken med diverse buskar är tänkt".

Svårt att ta sig in till sticklingar i våra täta buskage nu Ann ... har än så länge funnit Kerria, ribes och forsythia. Bara att börja planera imorgon direktleverans från Åhus. Håller nu kväll men fortsätter imorgon ska söka efter Röd samt grön kornell, kolkwitzia, Häggmispel (blir nog svårt)...
__________

"... Jag har gått Glimmebodaturen med er nu, fint, kortet med utsikt från höjd ser så oskånskt ut :-) och vilken otippad användning för dörrmattor sen ;-D!

Tyckte vi med och Mats skojade om att hur lätt det hade varit att börja torka sina skor på dem om man inte sett skylten :-D Ja du ser visst Skåne har faktiskt, jag tror, det mesta... det närmsta öken får väl vara Åhus då ;-) ...

... men Maria utbrast på höjden att det såg ut som på Azorerna... så egentligen varför "Gå över ån efter vatten" ... Miljöombyte tänkte Mats högt...
__________

Ann: .. Var därefter, lite sent omsider, med dig på Irenes minnesstund... lilla Virre...

Ha bra lördag!...

... lite senare (9.34) maken larvade ner med bandgrävare till friggebodens tomt och jag kunde inte låta bli filma lite, den flerfärgade riskokaren ser så rolig ut :-) när den passerade kontorsfönstret :-)"

Filmen?... ja den hittade jag ju sedan på min mobil...
__________

En tur till bortre delen av skjutfältet. Där fanns det minsann möjligheter för Charlie att sträcka ut sina lurviga. Provade ringa till dig Ann ett par gånger för att bestämma detaljer för Mats återbesök på Berget... men ingen som svarde...

Men vilken mysig tur på lite mer än en timme. Solen värmde och vi mötte faktiskt flera som var ute på cykeltur, bla Jan vår granne kom cyklandes.


Ett gammalt skyttevärn...


På stigen ner till havet...


Mycket snus...

...och vall. Vilket schå han har att hålla ihop oss båda, om vi kommer ifrån varandra vilket faktiskt händer ibland då jag får syn på något spännande och ska uppmed mobilen då vallar han oss. Så vackert att se när han sträcker ut sitt muskelpaket. Här finns ju alla möjligheter... hit ska vi garanterat fler gånger!


Underbart härlig nästan öde strand sånär som på någon som är vandrar längs havet från Åhushållet med en stor hund. De vänder och vi blir nätan själva kvar utom en bra bit bort där en cykel med korg på står parkerad och någon som solbadar i sanden. Möjligen syns det på kortet?


Aningen motvilligt lämnar han stranden och vattnet...

När vi nästan är framme ser vi en gammal man med sin gamla schäfer en bit bort. De vandrade så sakteliga båda, väntade liksom på varandra.



Påväg därifrån mötte vi faktiskt flera bilar och vägen var så smal attvi tvingades stanna på särkilda platser.
__________

Lions loppis så klart. Det är ju lördag... däremot inga fynd endast Anna-Karin som fann bra att ha grejor; en boxningsväst och en utflyktsväska. Hur var det nu "Äpplet faller inte långt från päronträdet"!
__________

... så har Per-Olof också mött upp efter en liten stund kläckte han... nej tänk om man skulle hitta på något, ja det känner man igen.
__________

Så här fina är våra funkia på framsidan. Maria du kollade ju på våra olika varianter av funkia... hade du dessa (?) för de behöver ju verkligen delas efter blomning.


__________


Grillen igång, Charlie lever rövare i sin värsta trots är han nu...

Inga kommentarer: