Bloggintresserade

onsdag 19 augusti 2009

Bemärkelsedag och en Häger på besök

En härlig morgon vakna till skönsång i Paradiset. Vad är det för en dag? Ja det är ju ingen vanlig dag för det är Ingelas födelsedag... Ser ut att även vädermässigt bli en kanondag. Aningen fuktigt men solen har redan börjat jobba på att torka upp.

Här brukar vi sitta och äta frukost så även idag :-) Här glad men trött







Inte nog med sång i natura nu anlände även ett starkt leverne via SMS. Tack Ann!!! Vet du jag har fått en kobra telefon... den som vi framgent ska ställa på det planerade 50-tals teakbänken med tillhörande sittbänk :-)




Redan igår troppade de första gratulationerna in; ett fantastik sött blomsterkort från Far och Birgitta som man kan sitta och studera länge och på nära håll. Varenda liten detalj är växtdelar... Tack!



... och så ett kort från mor och Tommie...

... samt det lilla silverhjärtat åter som Irene fick av mig efter jul och som hon sen alternerade att bära tillsammans med Jonas hjärta. Därför lite märkligt att du kommenterade armbandet just igår Cissi!


Denna underbart söta Salix integra "Hakuro Nishiki" (träd buske med något hängande orangeröda grenar... bladen vit-rosa fläckiga. Placering? Sol-halvskugga.

... samt planterad i en fräck gummikruka med kant av måhända bambu?



Kommentarer härunder:
"Ett stort grattis till min favoritmamma!! Ska bli riktigt kul att ses alla ikväll. Puss från Anna" :-)

Grattis på födelsedagen Ingela:)
Önskar vi i Falerum :-)

Promenad med Charlie ner till Konsum och inhandlade små pajer till lunch.
Här dukat för lunch med nya för dagen tallriksunderlägg samt serviettringar :-)



Christin: "Hope your day is perfect - just like you! Wish I was there to celebrate it with you! Happy Birthday Ingela!"
__________

Ann (7.05): "Vaknade före solen idag igen, men den är på uppgång nu. Mystiska landskapet ute igen, dimmor och så de där slöjorna som rör sig på tjärnen... dansar på tjärnen skall man välan poetiskt säga kanske... ;-)"

Waow kan se det framför mig, ifall man glömt bara kolla några dagar tillbaka...
 
Ann: "... Fick alla utom ett ärende gjort igår, glömde Apoteket. Förresten heter de 'Apoteket' nu sen avregleringen tro, kanske 'apoteken'... Fika med girlsen i nästan tre timmar!! Härligt kul hade vi på fikets veranda nere vid ån. En pensionär nu, en annan på anställningsintervjuv på måndag och ingen av oss är kvar som kunder hos fd arbetsgivaren :-D"

Verkligen kul att ni har haft en sådan god sammanhållning klart att ni värnar om att upprätthålla kontakten
 
"... I lokaltidningen annons om att hyra svärmors hus publiserad i dagarna tre. Drömde så konstigt på morgonen igår; såg ut genom fönstret, solen sken och vägen var mitt i fönstrets riktning och massor av människor gick bortåt, svartklädda och jag tänkte 'har dom också begravning' och vaknade. Vet inte vilka 'dom' var".

Underligt... har du funderat vidare på det där brukar ju oftast finns att litet korn av förklaring...
 
"... Vi har jippo i stan 19-23 augusti; shower, talangjakt, komiker, melodikryss, barnlekar, kräftnatta, tivoli, modeshow, disco osv och mest av allt är jag lockad av:

"Matkulturella Torget
Hjärtat under dagarna är det Matkulturella torget! På Flanadentorget bygger vi upp ett 300 kvadratmeter stort mat & dryckestält! I tältet finns det ca 300 sittplatser. Runt tältet & i ingången till Flanadentorget placerar vi matlagningsvagnar som erbjuder oss mat från alla världens hörn!
Eller vad sägs om: Älgkebab, Sillamacka, Tunnbrödsrullar, Thai, Indiskt, Grillad karré, Hamburgare, pasta & mycket mer! Öppnar onsdag klockan 11.00. Öppet även dagtid torsdag, fredag & lördag! Så passa på att äta Lunch mitt i centrum under dagarna! Välkomna!"


I eftermiddag har vi avnjutit Sunes sommar alltid vansinnigt kul En långpromenad till havet så klart stranden delade vi med en del tyskar som väl har sin semester nu. Glassigt väder... på vägen utanför vårt hus säger Eva-Katrine kolla... vad är det för ett djur och vi kopplade snabbt Charlie... Ja, vad säger ni om denna fågel med långa smala ben... att den äter fisk får väl stå utom tvivel med tanke på näbben...

Här har den spankulerat in till grannen:



Troligen en HÄGER och vad gjorde den i Täppet?
Läs mer på http://www.vattenriket.kristianstad.se/birds/hager.htm



Snart sammanstrålar resten av familjen. Vansinnigt kul!

  
Barnen tar täten och Mats och jag följer i deras fotspår. och vi tittar på varandra i samförståd "det är våra fina barn"! Har du sett säger Mats det är nästan Tripp trapp trull...

Och vilken god mat som Kalle bjöd oss på Mats och jag hade planerat göra det, så blev det med det.



En slät kopp kaffe får vi väl iallafall ha



... men vad nu då, vankas det verkligen ännu mer?



Sen följde en mindre Askenturnering och sen vart vi så trötta och dästa så det fick bli krypa till kojs!

4 kommentarer:

Anna-Karin sa...

Ett stort grattis till min favoritmamma!! Ska bli riktigt kul att ses alla ikväll. Puss från Anna

Jeanette... sa...

Grattis på födelsedagen Ingela:)
Önskar vi i Falerum

Cissi sa...

Hej Tjejen
Ett jättegrattis till dej.Visste inte du fyllde år idag. Ja det var verkligen lite skalt att jag nämnde armbandet igår. =o) Det låter som att du haft en underbar dag, och det är du värd. Läste även ditt inlägg från metro häromdagen. =o) Efter att jag skrivit på min blogg gick jag in på din sida. Vi har visst båda visat växter idag. Den va riktigt häftig ditt lilla träd. Vi letar efter nåt liknande men måste kunna tåla skugga. Har knappt sol på framsidan men baksidan hela dagen *skönt* Ser framemot att få prata lite mer peivat med dig. Godnatt/grattiskramar från mej,

Anonym sa...

Apropos häger finns en liten ö här i sjön som är fridlyst under sommarmånader och ilandstigning förbjuden under hägerns häckningstid.

Ann