Bloggintresserade

tisdag 18 augusti 2009

Skolan börjar

Godmorgon... 18 augusti eleverna börjar skolan idag... lite spännande är det allt. Skulle tro att det är många som har haft svårt att sova i natt.

Vi har ju jämt dörren till uterummet öppet vid denna årstiden och denna natt har har verkligen känts fuktig. Kan nog säga att idag när vi satt och åt frukost i uterummet var den första morgonen som kändes höstig. Tänker att det förstärktes av Rönnarna utanför nu fulla av oranga bär. Än har vi inte öppnat Rönnbärschutneyn men den ska vi avnjuta till söndagsstek. Tänker kanske borde jag plocka bären och frysa eller är det... "ingen ko på isen". Vad säger husmor Ann?

Det ska bli fint väder idag sa dom på godmorgons väder och det förspår de sedan ska hålla i sig några dagar. Låter bra tycker jag som skulle vilja kunna sticka ut näsan närhelst jag får lust.

Ann: "Good morning Pinglon!
 
Solen klättrar, himlen blå med lite vitgrå tussar och augustifukt ute, kondensen hänger på moderna isolerglasfönsters utsida,



... termometern visar 11C och det var lite huttrigt att vinka av maken ute på trappen.
 
Idag skall jag proviantera lite, uträtta något ärende åt maken och sen fika med några flickor från exjobbet kl 14:30 istan, trevligt avbrott!
 
Maken träffade Emil igår både vid frukost, fika och lunch! Hade honom i famnen vid matbordet och mittöver satt nya husse med sin vackra fågelhund i knät och det gick så bra för både katt och hund :-) Kissade på toaletten gjorde Emil inte förrän söndag tror jag de sa och då kissade han så länge att husse undrade när tar det slut... :-) Emil har börjat stryka sig runt benen på husse och i söndags eftermiddag blev det en tupplur i soffan för båda fick vi det berättat :-) Blir så glad, åt att Emil vänjer sig ser det ut som och att han och husse blir ett tight team! Husse tyckte han åt lite dåligt och har gett honom leverpastej som verkligen gick hem :-)
 
Oj! Är det så redan E-K drar norrut mot flyttfågelströmmen!! Då hinner vare sig du eller hon läsa ut boken, kanske... kan du peppa henne, också från mig, att fixa boken och verkligen läsa den! Kanske blir de prenumeranter av Svenska Dagbladet där författaren är redaktionschef och matkrönikör".

Ja, jag har ju inte alls varit i läsartagen på länge... men jag har läst en del i Kocken och pratat med Eva-Katrine efterhand. Det blir nog inga problem med att överlämna boken för Mats är ju i Strängnäs med jämna mellanrum och när han var hos er sist beräknades nästa besök till slutet av en vecka en månad efter... då kan han ju ta med en del som hon vill ha med sig upp men inte kunnat forsla med på tåg.

I hallen har hon nu två bautastora resväskor och två bägar packade... jag fasar för hur hon ska klara det lilla människan... Men Mats ska skjutsa henne till stationen i Hässleholm lyfta på väskorna och Erik ska sen komma och möta henne i Stockholm.
 
"... Ser hur mysigt spotlightshörnan blir för er nu när den mörka tiden nalkas, 9,9 poäng till er!! Full poäng blir det när jag får rapport om att fönster och el är installerat, ha ha!!"

... Och tak ;-)

Missa inte att ta del av Mailbox.se som skriver: "EU skärper matkontroller"
http://nyhetsbrev.mailbox.se/20090818nqwqcsgz.php
 
 

Hemma i paradiset, o så vacker blå himmel!!!



Framåt kväll var Mats och jag välkomna till resturang "Hot and spicy" i vårt uterum. Så kryddat och så gott! Mmmm. Kocka, ja vem tror ni?

Imorgon bitti kan jag krama om Karl-Mikael och på kvällen rå om alla våra goa ungar! Yes vad mysigt det ska bli!

"Matnyttiga" sidor ;

http://www.froodling.se/
http://www.matbiten.nu/

Inga kommentarer: