Bloggintresserade

onsdag 26 augusti 2009

Köksonsdag

Vaknade till ett blött Åhus. Det droppar vilt från buskarna utanför, trätrallen är regnvåt. Kan undras hur mycket det har kommit egentligen... vilket påminner mig om att vi någon gång måste inköpa en regnmätare! 17 grader är det nu, glömmer bort att titta på termometern för vi har varit utan så länge. Svårt att säga om solen dyker upp men jag skulle ändå tro det... för visst är det så att himlen börjar ljusna till...?
__________

E-K kommentar under gårdagen: Ska klockan 11.00... till en sminkskola och bli sminkad och få veta vilka färger jag är. Alltid något att göra en ledig dag... klarar inte att söka jobb imorgon, tror jag. En ledig dag. Att gå rundor i ca: 6 tim och vara på topp och glad... och söka jobb i 2 dagar, som jag gjort nu, tar totalt slut på en för man måste vara på topp.


Ja du Eva-Katrine;

... är det inte snart dags att slinga mitt hår förresten?






Hittade detta smickrande foto från förra gången och tänkte genast det bjuder jag på!



E-K: Haha ja vilken snygging du är morsan, klart att vi slingar håret nästa gång vi ses, men jag vet att det inte riktigt behövs ännu:)

Ja, skämt åsido jag förstår ju att du har ditt eget liv även om jag saknar min lilla Fia-Lotta jättemycket! Ska väl bli spännande med färganalysen. Få se vad de har för nytt att komma med som du egentligen inte redan vet och då av instinkt och smak :-)

E-K: Saknar dig med, hela familjen och min lilla vovve som suger på tummen.

Det var inte alls kul idag fick sitta och bli sminkad i 4 timmar så jävla tråkigt haha. Och så plockade hon mina ögonbryn så jag nästan bölade sönder. Blev inget fint så jag har tyvärr inget resultat att skicka till dig...:)

Nej vad säger du? Fick du inget positivt med dig? Men du, du är ju bra på att styla dig själv... Vet inte om jag heller skulle gilla det?... Tänk om dom säger saker som man inte vill höra... att de ex. anser att man inte kan ha de färger som man gillar och trivs med...

Maya: "Men hua... plockade någon dotterns ögonbryn så det inte blev fint eller det var bara smärtsamt?? :O "

Cissi: "Inte snällt att plocka ögonbrynen så illa definintivt inte av en som ska kunna det. Då får det bli ögonbrynspenna nu då ett tag eller det är helt bortrensat. =/ "
__________

A: "Vakna till regnskuren Orvar! Vräkte ner, och har avtagit och upphört nu och man ser blå skyar framträda, ser på msn-väder det var en åskskur och solen återvänder idag.
__________

Nyponsoppa? Jo, för flera år sen där vi bodde förut hände det man cykla mer, såg massor nypon och en sensommar plocka vi och gjorde hemlagad nyponsoppa, men det var faktiskt lite knöligt (skulle silas och så) och smakade typ 'mindre' än pulversoppa, kändes som om man skulle behöva mer än mätta den med socker, så jag förstod redan då att smaklökarna var förstörda av socker och konstgjordheter (av Hemlige Kocken förstod jag konstgjordheter är de där potenta sötningsmedlen). Sett nu att pulversoppan innehåller 10% nypon, skrämmande.... Men du, det finns nyponpulver och torkade nypon i matbutikernas hyllor (där bönor, hirs och Risentaprodukter oftast finns) jag tänkt blir utmärkt egen nyponsoppa!

Hur långt har du kommit i boken nu då? Vi såg Hedebyborna i söndags, och handlarn var upprörd av Konsums intåg i byn...jag tänkte genast på Hemlige Kocken :-), läste du om Svenska Hem och Konsum?

Det har inte blivit något läst sedan i förra veckan... boken har gjort stort intryck på mig... numera tänker jag även i dessa banor är inte utlovad hållbarhet onaturligt lång...osv. Rökt vill jag inte ta i... vilken glass vågar man äta... djurmaten vad jag äcklas av blotta tanken för vad den kan innehålla... ibland är mitt minne kort Svenska hem och Konsum tror jag har läst men vad var det, du får hjälpa mig! Ja just det där slutade ju jag sist damerna i Stockholm var det som ville ha rena varor (Selma Lagerlöf bla) sen var det ju det här med nya tiden ekonomi etc.
__________



Var istan igår, hämtade en vinröd stickad sak jag fallit pladask för på posten

A: "Urringningen på tunikan så djup att den kunde platsa i porrblaska, inget för mig! Ser på mönstret i oket att katalogens är 'normal' och blir så sur!!! Och ledsen!"

Vi får alltså inte anledning att se dig i den, förstår om du är besviken... inget heller som man har en polo under?

... samt en lila v-ringad tröja, och provade manchesterbyxorna på Lindex


... och köpte en rosa t-shirt på deras rea och har sovit på saken, dom deep plum-byxorna köper jag, slut på hattlandet".

Nu vill vi se mer! Är det möjligt?
Hattlandet? = fri form av hattandet? :-D


Cissis kommentar: "Det var fina kläder du köpt =o) Jag handlar själv mycket rosa lila o grått. =o) Så den lila V-ringade den kunde lika gärna hängt i min garderob. =o) "

Det här påminner mig om att jag ju har en ouppackad bikini inköpt och fyndad till halva priset igår på Lindex(49.50):

Hade tankar på att matcha med en randig bh som fanns på Kapp Ahl i brunt, turkos och jag tror gult och orange men den fanns inte i min storlek.


__________

A: "... När maken kommit hem tog vi varsin bärplockare och spannar och gick till skogs igen, 1½ timme senare hade vi 2½ liter lingon och 1½ liter blåbär och oräkneliga myggbett :-)
__________

Majskolv och mackor på nybakt bröd avslutade kvällen".

Majskolvar det har jag varit sugen på ett tag läste en annons att de säljer till självplock i Finja... försöker få dit Mats en dag. Tidigare brukade vi köpa i Rinkaby men så ersattes kolvarna med Solrosor och nu har de ingen luckrativ satsning som det ser ut.
__________

"... Elektrikern klar i båda husen här, rörmokaren kommer idag och lägger sista handen tror jag på installationen och maken är hemma en stund för genomgång och test av anläggningarna".
__________

Nä nu ska vi "ut och gå mitt lilla fejs och jag"... nä jag menar Charlie och jag. Till havet? Kanske! Hörs!

Vi har haft en härlig förmiddag, först en promenad ner till playan, förbi Rompeboden:



Rompeboden heter denna ålastuga, fråga mig inte varför! Hoppla förlåt inte Rompeboden den ligger längre söderut BRÖDRABODEN ska det vara

Intresserad av ålabodar? :
http://www.kristianstad.se/upload/Turism/dokument/alakust_karta.pdf

...och utmed strandpromenaden,



... där råkade vi Jan som var ute på sin dagliga cykeltur... i brist på turen runt skjutfältet som är lite mer än en mil hade han idag varit på Konsum för att inköpa Coops lingonsylt= rediga lingon åtminstone till 40 procent :-!

Ytterligare en av hans "moderna engelska stridshöns" har värpt ägg och ruvar på dem. Det blir några oroliga 21 dagar framöver att vakta. Det är sent för säsongen så nu måste han ordna boendet för småttingarna i vinter för de klarar inte kylan.
---

Vi kollade på hur svalorna blixtsnabbt snuddade vattenytan för att i flykten fånga insekter. Så fick jag höra om "tornsvalan" som egentligen inte är en svala. Visste du det Ann? Berättade om era svalor och hur illa ni tycker om dem.

A: "Svalor... ja alltid innan jag flyttade hit min absoluta favoritsommarfågel... men här där de frodas och attackerar katterna och skitar ner vårt hus har jag fått ändra inställning.

Skator och såna kråkfåglar gillar jag inte, vad tror du jag har luftgevär till ;-D Men jag gläds åt storskräckan i asken och alla fina sädesärlor och andra pippifåglar :-)"

---

... Då berättade han om skatorna som han ogillar ännu mer. De hackar huvudet av hans små vaktlar...huvale! Förresten jag har en fråga från Jan någon som vet; varför det är så vanligt bland djuren att de ger sig på huvudena och hjärnorna på sina byten. Annars gillar jag ju som bekant skatan som jag upplever som en käck och självständig fågel.
__________

... Vilket på minner mig om det där personlighetstestet som du Maya hade skrivit om på din Blogg... ja det har vi nu gjort både jag och Mats. Tycket faktiskt också att det stämde bra in på mig.

Din personlighetstyp:
Kraftfulla, originella och känsliga. Slutför vad de påbörjat. Extremt god människokännedom. Lyhörda för andras känslor. Strävar efter att leva upp till sina värderingar, som tenderar att vara omfattande och väl genomtänkta. Respekterade för sin starka vilja att göra rätt. Oftare individualister än ledare eller underordnade andra.

Karriärer som skulle kunna passa dig:
Personalvetare, juristassistenter, lärare, läkare, tandläkare, kiropraktorer, psykologer, skribenter, musiker, artister, fotografer, förskole- och dagispersonal, studievägledare, bibliotekarier, marknadsförare, forskare, socialarbetare.


Kanske fler som vill prova:-?
http://se.41q.com/index.41q?a=1

A: "Kommer du ihåg jag gjorde MBTI-testen med Trygghetsrådet i slutet på förra året? Samma bas som denna du testat :-)"
__________

Tillbaks till playan:



Det var här vi kastade boll!


Då kom SMS från Stockholm och Eva-Katrine: "Idag ösregnar det, tråkigt!"
Det gör det inte här men ok...solen kommer och går.




På vägen hem hoppade Charlie högt när han fick syn på denna väldiga trägubbe!







__________

E-K: Vad blir det för mat ikväll?

Se där det glömde jag jag har ju förberett den där soppan Ann rekommenderade igår... så den ska vi ha när Mats kommer hem till efterrätt blir det äpplekaka med vaniljsås.

Så nu har vi spisat är mätta och trätta och väntar på kaffet före promenaden. Soppan var så god 10 av 10 poäng och äpplekakan av egna äpplen direkt från trädgården likaså.
__________

A: "Hemkommen efter Apotek, optiker, brevlåda, butik-ärenden m m och kaffebröd är slut, så jag har en banankaka i ugnen jag glanat på ett tag och nu tillrett, luktar gottgott!
http://www.alltommat.se/recept/annas-b%C3%A4sta-banankaka-5504

Riiiing, nu är kakan klar, svejsdå!"

Själv håller jag på att baka en kaka (mycket kök idag)en Plommonkaka med kardemumma. Den ska göras med en bottendeg som nu ligger kallt plommonen (egna) förvällda och ska placeras ut på kavlad deg. Sen gör man en fyllning av creme fraishe, ägg, socker, kardemumma och konjak. Har aldrig provat den innan, men låter onekligen spännande.

... kakan blev klar sent på kvällen men ska dels serveras kylskåpskall och så var vid det här laget inte det minsta sugna. Imorgon kväll kommer Anna-Karin för att återförenas med sin gamla kör... öva in några väl valda nummer till sin fd. körledare G. Laurens begravning.
__________

Maya: "Hej hopp! Äntligen hemommen efter shopping på Hanöhallen... jaja, vet att det heter Kvantum".

:-) ... Själv har jag också mycket svårt för att kalla butiken vid rätta namn ICA Kvantum ... Hanöhallen som butiken hette förut är mycket finare och ligger rätt i munnen, håller med dig! Förresten känner du inte igen dotra Eva-Katrine från kassan på Hanöhallen? Du har henne på foto måndagen den 24...

Maya: "Nu ska det lagas underbart gott laxrecept :P Lägger ut det när jag är klar :)"
__________

Cissis kommentar: "Man blir alltid lika glad och inspirerad av din/er sida. Många fina bilder och mycket inspirerande läsning, det känns som att man nästan var med. Det är så det ska kännas.

... Jag ska helt klart testa personlighetstestet. Blev nyfiken".
__________

E-K: Va duktig du är som stått och kämpat i köket idag... hela dagen? Dukade du upp soppan med undertallrikarna du fick? Tycker att ni ska göra det lite då och då så det verkligen känns som fest".

Nä det tänkte jag inte på men farmors gamla servis med de pyttesmå vinröda blommorna åkte fram och de blev liksom kronan på verket denna dag!
__________

E-K : "Kul att jag kom hem och fick ett jobberbjudande, nu lossnar det :) haha. Måste bara och vänta tills klädaffären ringt, hoppas att hon gör det imorgon :)"

Ja, vad skönt och tycker nog att det låter lite spännande tycker inte du det? Håller tummarna för dig, och vet du det kommer att lösa sig... men ibland handlar det också om att välja och att helhjärtat satsa på det val man gör här i livet! Det är ju inte för hela livet :-)




__________

Ja, kvällspromenaden denna gång alla tre gick om havet reprisen på tidigare idag med den skillnaden att nu syntes inte en krusning på vattnet ... och så upptäckte jag att ålastugan ju hette Brödraboden inget annat :-)

6 kommentarer:

Anonym sa...

Snygging!!

Anonym sa...

"Hattlandet? = fri form av hattandet? :-D"

Yes box! Exactemento!

Anonym sa...

haha ja vilken snygging du är morsan, klart att vi slingar håret nästa gång vi ses, men jag vet att det inte riktigt behövs ännu:)

Saknar dig med, hela familjen och min lilla vovve som suger på tummen.

Det var inte alls kul idag fick sitta och bli sminkad i 4 timmar så jävla tråkigt haha. Och så plockade hon mina ögonbryn så jag nästan bölade sönder. Blev inget fint så jag har tyvärr inget resulat att skicka till dig...:)

Vad blir det för mat ikväll?

Puss och kram

Maya sa...

Hej hopp!
Äntligen hemommen efter shopping på Hanöhallen... jaja, vet att det heter Kvantum.
Nu ska det lagas underbart gott laxrecept :P Lägger ut det när jag är klar :)
Men hua... plockade någon dotterns ögonbryn så det inte blev fint eller det var bara smärtsamt?? :O
ha en skön kväll.
Tjingeling

Cissi sa...

Man blir alltid lika glad och inspirerad av din/er sida. Många fina bilder och mycket inspirerande läsning, det känns som att man nästan var med.
Det är så det ska kännas.

Inte snällt att plocka ögonbrynen så illa definintivt inte av en som ska kunna det. Då får det bli ögonbrynspenna nu då ett tag eller det är helt bortrensat. =/

Jag ska helt klart testa personlighetstestet. Blev nyfiken.

Det var fina kläder du köpt =o) Jag handlar själv mycket rosa lila o grått. =o) Så den lila V-ringade den kunde lika gärna hängt i min garderob. =o)

Ha en skön kväll
Kram Cissi

Anonym sa...

Va duktig du är som stått och kämpat i köket idag hela dagen? Dukade du upp soppan med undertallrikarna du fick? Tycker att ni ska göra det lite då och då så det verkligen känns som fest.

Kul att jag kom hem och fick ett jobberbjudande, nu lossnar det :) haha. Måste bara och vänta tills klädaffären ringt, hoppas att hon gör det imorgon :)

Hoppas att kakan smakar, jag vill bli bjuden på soppan när jag kommer hem. Puss