Bloggintresserade

onsdag 5 augusti 2009

Picnicbog och Lohmanders

... klarbå himmel och solsken bådar gott för dagen. Mats är nu påväg till Finja, Karl-Mikael börjar snart, Eva-Katrine sover ännu jobbar eftermiddag. Själv har jag inga långtgående planer för dagen mer än "barnvakt några timmar i eftermiddag, tur med Charlie och så skulle jag behövt serva mina växlar hos Cykeljocke. Så vi får se vad som händer!

Ann (7.46): "Blåvit himmel, himla mycket augusti i luften, i känslan... fast det har det ju varit nästan hela juli ock....

Hagstrandsäpplena börjar falla hos Skolhuset, får gå över igen och städa undan. Svärmor, som opererat höften, brukade stå som fällkniv och plocka fallfrukt och kasta dem som en baseballspelare över vägen till vildåkern där... Här börjar våra Transparante Blance falla också, men i mindre skala än. Såg i frysboxen för ett tag sen vi har ett par påsar/liter kvar av fjolårets rikliga skörd :-)

Dags skörda lite rabarber igen, fryser in ofta, och kanske om vädret vill ger den en liten omgång till innan säsongen är över.

Dags skörda libbsticka igen, har inte fryst in än men har torkat. Skall nerom ladugården, hönshuset där maken slog för ett tag sen och se om nya fina nässlor växt upp till oss".

Mmm. vad gott, jag blir nostalgisk när jag tänker på farmors Nällesoppa med ägghalvor...

---
 
Ann: "Men så fint, vid växthuset! Ser så frodigt och fräscht ut och ombonat, omtyckt om!"

Tycker jag med, åtminstone på håll, men till nästa år planerar jag nyttja både drivhuset, stenlagt förra året och som jag fick av Mats i 30-årspresent till tomat, gurka, druvor och förökning...
... samt pallkragarna till köksträdgård för det nödvändigaste :-) Detta året har jag experimenterat med sticklingar bla från lavendel, tips från Trädgårdsdax samt har haft en hörna till växtförvaring. Det här träddäcket har ju inneburit att det blivit visst problem med förvaring av växter som vi egentligen velat ha kvar... bla rabarberstockar försvann i hanteringen så det får bli nyplantering framöver.

Påminner mig... vi har köpt träolja tryckgrön men kom inte längre. Skulle skrubba lilla ofärdiga däcket på baksidan och olja in. Vore nog en syssla för mig, hämta hit högtryckstvätten, låta torka ut, olja in med hjälp av roller och kvastskaft framåt kvällning när kattassar gått in för natten. Det var min syssla på båda verandorna i vårt förra hus. Maken gillade inte att jag använde högtryckstvätten till trallen, men jag ville ha det riktigt rent och inte smuts kvar som binds in i träet under oljan... Bäst jag kollar vädret idag, får passa på om uppehåll.... Hm, ev lite regn och skurar framåt kvällen, men imorgon visar prognosen mer varmt och soligt. Okidoki".

Kanske för varmt för att måla idag?

---
 
Ann: "... Skojar du? Menar du att serva så du åter får tillbaka alla växlarna eller att serva den enda växeln du har kvar :-D ".

Ja du vet jag har ju bara kunnat cykla i en växel den högsta länge... de andra kärvar och uppför backar är det reidit tungt ;-S Så det optimala är om han fixar till och smörjer upp dem alla ev. ska vi ut på cykeltur på lördag med Maria, Nisse, Dan och Ann samt en massa andra ;-)
---

Anns kommentar (8.58): Wow! ILLblå himmel och solsken nu!! :-)

Alldeles nyss njöt Eva-Katrine och jag en kopp te på trädäcket och oj vad skönt det är här med. Om en stund ska vi fixa med :


Cykeljocke... vi får se vad vi kan göra för vi har inga reservdelar längre till den modellen fick jag reda på.Och jag som tycker att jag har en rätt ny cykel, förresten som jag sa så brukar den "vanlige" reparatören bara justera dem.




... och på Charlietur till skjutfältet vi hade ju tillgång till bil idag när Mats samåkt för första gången med nyanställd Fredrik också från Åhus. Det kuliga är att de har jobbat tillhopa förut, då på Danogips här i Åhus.



Rätt blå himmel här med 0ch "Inte ett moln så långt ögat kan nå..."



Idag var han ute så långt i vattnet att han snudd på behövde simma tillsammans med lillmatte men vände så och for studsande in emot standen igen.

En vända in på Konsum för att inhandla färsk torsk ( potatis och senapssås) inte tills idag... men kanske imorgon. Turisbyrån för att fixa fler broschyrer på vandringsleder här i Skåne så får vi se när nästa tur går av stapeln :-) Klart man bör känna sitt Skåne.

Just nu väntar jag på att barnen ska komma... får se vad vi hittar på kanske lär jag dem spela Asken, det kan nog åtminstone Erik klara.
Ikväll ska Mats spela tennis med deras farsa och jag och Eva-Katrine ut och powergå då hon har slutat.

Pratade nyss med Mats som tänker stanna hemma imorgon nu när det är så fint väder. Han har ju bara halvtid och kan styra det en del.
__________

Mmm vad gott grillad picnicbog, himmalagad potatissallad och som pricken över i LOHMANDERS Original Bearnaisesås Verkligt delikat får MVG i betyg även från Paradiset!

Sökte och fann en kul blogg kolla den vet jag
: http://www.metrobloggen.se/jsp/public/permalink.jsp?article=19.8257299
__________

1 kommentar:

Anonym sa...

Wow! ILLblå himmel och solsken nu!!

Ann :-)