Bloggintresserade

torsdag 27 augusti 2009

Torsdag

För övrigt redo för dagen men i väntan på frukost. Bussen går om lite mer än en halv timme. Mats jobbar halv dag och Kalle är ledig idag så det löser sig bra för den lille hunden.

Himlen är blå, men ingen sol än.

A: "Grå morgonhimmel, daggfuktigt och kondens på isolerfönsterrutorna ja. 14C. Har du tänkt på att det mörknar fort på kvällen nu... snyft.
_________

Åh, du tyckte också morotssoppan var en fullpoängare, med toppingen! Tänk så olika det kan vara, jag tyckte den var så god och fräsch och lätt (av tomattoppingen antar jag) medans maken tyckte den skulle vara perfekt en kulen höstdag ångandes :-) Idag? Blir det ärtsoppa för vår del eller äschsoppa som den gamla charmige mannen sa på tv en gång och vi tog efter :-)



... 'Annas bästa banankaka' igår - den var himmelsk! God första tugga, jättegod andra tugga och sen... himmelriket :-) Jag alltid varit förtjust i banankaka/muffins men denna tar priset, växte och blommade i gommen, antar kaffet i smeten satte kemin i rullning :-)
www.alltommat.se/recept/annas-b%C3%A4sta-banankaka-5504
__________

... Nu har värmepumparna stått på sedan igår = systemet under tryck, så idag kommer rörmokaren tillbaka kopplar in termostaterna och kör igång och maken hemma nu på morgonkulan för att vara med om launchningen :-)
__________

... Klädinköpen ja, jag tackar för komplimangen :-)! Lila har nog aldrig varit min grej. Kommer ihåg jag hade ett par w-jeans i lila denim en gång, tror det var på mellanstadiet (!), som mamma köpt men nu har det kommit många fina nyanser både milda och klatchiga så jag tänkte försöka pigga upp mig och min omgivning med att ha lite lila, plommon och cyklamen liksom och jag som inte lägger tilltro till färganalyser o dyl har inte tänkt tanken på om det klär mig eller inte (gapflabb) så vette katten vad som ligger i 'pigga upp omgivningen' ha ha ha! Igår slog köphysterin till igen; köpte manchesterbyxorna i plommonvinrött jag funderat på ett tag (Lindex 199 kr), en gammalrosa sjal (Lindex 99 kr)och en starkt färgad t-shirt (nåt mellan cyklamen och lila vette 17 vad slags färg det är på H&M 49 kr).



Tror jag klarar mig ett tag nu utan sådana ha-begär som dessa sista dagar segrat :-) Men, 'man får det inte roligare än man gör sig' är min devis så ändamålet helgade medlen. Kanske skall man fråga närvarande på denna blogg; vad är din outfit idag?

Svejs Pinglan och alla andra girls!"

Ja det var ju en kul grej, skulle tro att jag kanske är blekast i gänget idag en brokig kreation (tunika) i vitt, grått, brunt och svart och svarta tights. På fötterna slippers. Det är bland det svåraste jag vet att ta på sockar efter en lång varm sommar.

Nu har foton börjat troppa in, plats för fler som ni ser!


Slutade en liten stund tidigare idag och hann inom Lindex och fyndade ett par piratbyxor (blå med en smal rand) Har inte packat upp dem ännu men återkommer. Halva reapriset blev knappt hundra kronor.



Fyndade också en tålig, 3 meter lång hallmatta som jag planerar rulla på efter veckostädning. I väntan på gammal telonbänk i teak 50-tal med klädd dyna och någon låda har jag farmors gamla avklädda strykbräda till den nye kobran :-) Någon som vet? Vad glad jag skulle bli :-)))
Kanske vi snart kan rulla på även vår fina och härliga rya som har varit av ett bra tag under Charlies valptid.

Själv har jag just ikväll en blommig bomullskjol i blekbrunt, ljusblått och vitt till det en blekbrun t-shirt. Ska nu på föräldramöte och har varit hemma och sovit en timme. Måste skynda till bussen nu. Blir hämtad i Kristianstad även Anna-Karin ska med hem hon kommer med tåget från Malmö ikväll :-)

E-K: "Mysigt att ni snart får hem anna-karin. Då kan ni spela Askenturnering. Hade jag gärna velat göra..."

Ja du idag vann inte Kalle han kom sist vbann det gjorde A-K och sen kom jag. Vilken plats tror ni Mats kom på?

Kortet taget från trapphusets fönster påväg upp till mitt jobb. Kolla bara vilken blå himmel.


__________

Eva-Katrines kommentar: "Vet inte riktigt hur jag ska tacka så jag skriver här. Tack Ann för boken, det var en trevlig överraskning..:)

Ska bli kul att läsa, mamma har ju hållit på med den i sommar.

Hoppas att allt är bra med er alla bloggerskor:)"

A: Varsågod E-K, du kan tacka om du vill genom att ge mig en blänkare då och då vad du tänker, tycker och köper när du läst pö om pö :-)
Ha nu ett riktigt fräscht och hälsosamt liv! :-D

E-K: Haha ja jag får väl försöka, vågar kanske inte äta någon mer mat haha.

Ikväll blir det bio, "Sommar med Göran". Ska bli riktigt kul. Har velat se den filmen länge med Peter Magnusson".

Ja, du får berätta om den imorgon :-)

"... Sen börjar jag på cafét på måndag, ska ha hand om det själv mellan 15.00- 20.00 varje vardag. Om inte det är så att hon på plagg hör av sig. Det är ju dock min största dröm. Men jag ska vara glad över att jag fått ett jobb".

Klart du får! Det blir säkert jättebra, och det är ju faktiskt inte första cafeet du jobbar på!

3 kommentarer:

Anonym sa...

vet inte riktigt hur jag ska tacka så jag skriver här. Tack Ann för boken, det var en trevlig överraskning..:)

Ska bli kul att läsa, mamma har ju hållit på med den i sommar.

Hoppas att allt är bra med er alla bloggerskor:)

Anonym sa...

Varsågod E-K, du kan tacka om du vill genom att ge mig en blänkare då och då vad du tänker, tycker och köper när du läst pö om pö :-)

Ha nu ett riktigt fräscht och hälsosamt liv! :-D

Ann

Anonym sa...

Haha ja jag får väl försöka, vågar kanske inte äta någon mer mat haha.

Ikväll blir det bio, sommar med göran. Ska bli riktigt kul. Har velat se den filmen länge med peter magnusson.

Sen börjar jag på cafét på måndag, ska ha hand om det själv mellan 15.00- 20.00 varje vardag. Om inte det är så att hon på plagg hör av sig. Det är ju dock min största dröm. Men jag ska vara glad över att jag fått ett jobb.

Mysigt att ni snart får hem anna-karin. Då kan ni spela asken turnering. Hade jag gärna velat göra...

Ha det bra:)Hoppas att föräldrar mötet var bra:)