Bloggintresserade

torsdag 13 augusti 2009

Regndroppar och avsked

... tidigt, idag sol...

Ann (6.53): "Regndroppar på fönsterblecket denna morgon. När jag kom ner var det bara maken som lämnat hemmet, alla katterna låg och sov, fast, lille Emil var på benen direkt när jag gick in på kontoret och strök sig, fick honom att äta lite mer och sen ville han gå ut på den stora toaletten efter alla timmar inomhus, han har egen liten toalettlåda men bara använt en enda gång under denna månad som föräldralös, vill nog som våra hellre gå på den stora, stora utomhus :-) Imorgon kväll skall vi köra honom och hans flyttlass till hans nya egna husse, både gott och sorgligt... nya husse berätta för maken igår att gamle Nissekatten åkte på axeln på honom, såg nog bättre däruppeifrån :-) alltså kommer Emil att få göra lite som han vill och ha roligt med nya husse :-)"

Tycker också att det då verkar som om ni har funnit ett kanonhem till honom! Måste ju kännas skönt och blir det här så bra som det verkar så får ju han stort utrymme och nästan odelad kärlek det som kanske ni får svårt för framöver när vintern och kylan sätter in.
__________
 
"... Det var en fin natur-tur du delade med dig av från igår, antar du sussade gott tidigt på kvällen och hoppas du är oväntat pigg/rekreerad idag!"

Jo det är verkligen ingen fel uppstart med en sådan här tur efter en lång, skön och fri sommar.
__________

Azorernaväder idag ock; Varmt, sol, regn och solregn...
... och när du säger det Ann, droppar det även här efter som jag antar ett nattligt regn. Tom i bollen ska idag med bussen halv åtta tänker mig en halv dag idag. Får se hur det blir med det. Mats är mer eller mindre ofrivilligt ledig idag.
__________

Halv två och nu är jag hemma för dagen, hos Livan och Charlie. Båda glada att se mig vilken härlig känsla med detta välkomnande direkt man öppnar dörren. Har precis datat min man i Kristianstad och varit på restaurang Martini festade på wienersnitzel, gröna ärtor, kokt potatis och sås. Delikat! Fotot är taget genom fönstret till uteserveringen som gapade tom idag pga. regn kanske?



Ikväll blir det kvällsmat med goa mackor.

Efteråt tog jag bussen mot Åhus hoppade av vid glashyttan och fick en promenad i ösregn vått och med mycket syre i luften :) Mats dröjde kvar i stan för ett besök på trygghetsrådet, få se vad det leder till idag...

På förmiddagen berättade han om en underbar tur till stranden när Charlie fick springa... och bada. I eftermiddag ska vi leka gömme... det går till så här att Vi är övertydliga med att fråga Charlie vissa nyckelord och fraser; ska vi leka gömme? Alltid samma utgångsläge i köket långsam högräkning till 10 och sedan säger vi Leta Det är då någon av oss två som har gömt sig på tomten. Hans uppgift är att hitta denne. Det är jättekul tycker han och han blir jättetrött!

... och trött är jag i eftermiddag. Tror faktiskt att det utöver åskluft ute idag är sviter från den långa dagen igår och halva dagen idag. Men snart är det helg. Ska bli!

Mats är ute och sågar, skruvar i skruvar och snickarar. Själv orkar jag nästan inget, har precis tömt diskmaskinen och konstaterat att rönnarna är fulla av bär. Har du något gott recept på det Ann... om utifall att andan skulle flyga på? 



Kunde inte låta bli att ta ett foto på lille Charlie när han stod och väntade på mig vid grinden Snälla matte kom nu

Inga kommentarer: