Bloggintresserade

tisdag 18 augusti 2009

Medfouna med morotssallad



... Medfouna med morotssallad

Vi tittar båda gärna på de charmiga och välgödda grabbarna i Hairy Bikers Cookbook och för ett tag sedan var de i Saharaöknen och lagade Medfouna som fångade mitt intresse, nåt slags fyllt bröd och i söndags var det dags att testa!


"After a night in the dessert we cooked this for our breakfast a bit of comfort food, it’s a bit like a cross between a stuffed Nan bread and a toasted sandwich on steroids. Go on give it a go you’ll love it".[

http://www.bbc.co.uk/food/recipes/database/medfouna_85460.shtml


Köttfyllningen med stjälkselleri, lök, persilja, timjan och deg med kummin var kanongott! Enklare än jag trodde att blanda ihop och hyst in i ugnen. Klar rekommendation för den som vill ha lite nytt att sätta tänderna i!





Morotssalladen? Jo, den såg vi på ett norskt matprogram där pakistanske Noman har olika nationaliteter att laga mat, en marrockansk kille lagar salladen som de även har som förrätt och efterrätt; riven morot, pressad apelsin och Sprite :-)

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det se gott ut, verkar absolut vara "ett ämne" (vågar man använda uttrycket?) kanske för en fredagskväll!

Ingela

Cissi sa...

Ja det ser verkligen gott ut.. Mmm..vattnas i munnen på en..