Bloggintresserade

onsdag 12 augusti 2009

Tjärö på en onsdag



Tidig morgon, grått, blåsigt har regnat i natt. Utflyktsväder? Svårt att säga, vi får se. På dagis brukade vi säga:

"Det finns inga dåliga väder, bara dåliga kläder"

Kan undras vad som är bra kläder idag? Med facit i hand blev det bra med lätt klädsel... milt väder, ett par regnskurar men mestadels sol.

Ego inte hemma på hela dagen men Charlie och Eva-Katrine och sen Mats. Ha en bra dag så hörs vi ikväll... Avresa från Åhus lite före sju.


---

... Lätt grå himmel när man vakna, du kan inte gissa till vad... att Gubben låg vid mina fötter och snarkade :-) Mjau! Ser ut som om himlen spricker upp nu. Ser ett och annat gult löv falla från ... almarna i miniallén där gamla vägen gick mellan vårt och skolhuset, puh.

---

A ... Lightprodukter?! Ja, det har jag också haft dille på, tyvärr. När jag efter pappas bortgång blev uppmärksammad på hans gravt förkalkade kranskärl och mitt egna skyhöga kolesterolvärden, men det har inte gjort mig någon större nytta under åren (nästan sex år), bara makens värden som var bra blev bättre vid en kontroll. När jag läste Hemlige Kocken om light gick jag i taket, att det var så illa trodde jag inte, men... fråga E-K vad hon tror att produkternas innehåll ersatts med då de tagit bort det naturliga fettet, för en liter yoghurt eller ett kilo smör är ju fortfarande en liter eller ett kilo... och förklara sen vad äckelpäckel de lurar i oss som vi knappt vet vad bieffekter de har eller inte... och dyrt blev det. Här är light numera bannlyst!

... Rörmokaren frågade maken efter Emil igår med :-) Han ville gärna ha kisse liggandes på bröstet när han låg i soffa och titta på tv om kvällen, som när han hade katten Nisse. Åh, det är precis vad Emil vill också! Vi prata mer om hur han bor och så, eftersom han flyttat sen jag besökte honom, och fann ut att hundarna är jakthundar och har fina hundgårdar med värme och allt och är inte alltid inne i huset för att bibehålla jaktsinnet sägs det, och jag blev ännu gladare för då får liten Emil mer av fristad inom husets väggar, att förkovra sig i och stilla sinnet, SÅ gott! Då kan mitt samvete få lite ro, också makens, när vi kör Emils flyttlass.

Nu kom solen! Det glittrar så vackert bakom mig i salen av solstrålarna i kristallsljusstaken vi fick i julklapp. Lyser ända in hit på kontoret :-)

Hoppas du haft en rekreerande utflykt!"



Cissis kommentar härunder: Ja man kan ju inte direkt säga att det är härligt väder här heller på denna sidan Skåne... *brr* Idag ska jag knåpa ihop mitt intyg till F-kassan. =o( Ger en panikångest... Sen får man ju ta sig ut vare sig man vill eller inte...

Jag vet inte varför det inte går att lämna kommentarer, jag tycker jag har gått igenom allt vad inställningar heter =S Har du nån bra ledtråd? Jag brukar ju kunna reda ut det mesta med datorer, hrm... får gnugga geniknölarna...

Du får ha en bra dag trots vädret... Molniga hälsningar från sydväst"

Vad gäller kommentarer så tänker jag att jag nog har lyckats. Kolla! :-)... men du nu är den borta och ingen möjlighet att kommentera heller.
__________

Avresa med en liten färja från Nogersund ut till den lilla ön Tjärö i Blekinge skärgård.

Här lämnar den tomma båten bryggan:



Och vi gick iland:



Vi var kvar och färdades uppför. Bredvid vägen låg en väldig och lång sten såg ut som en strandad val.



Dagens info



Den här parveln på vandring



Liksom vi med den skillnaden att vi gick tipsrunda och det har han säkert aldrig gjort.



Förutom frågor och småprat om sommaren var det på ett ställe en tävling där alla lagets medlemmar skulle ta sig igenom en rockring ... på tid...

Vacker natur



Tjusiga ormbunkar



Lagen tävlar i att paddla kanot Vi utsåg kanotister och vårt lag vann... mitt bidrag var endast att heja på.



Grillat vid grillstad med utsikt över havet. Glömde fota när vi åt karré och potatissallad.

Därefter ännu en vandring nu för att utforska norra delen av ön. Spänningsmomentet var att beräkna längden på ett snöre... rep... som ringlade sig utmed berghällen. Förbjudet att stega och medlemmarna i gruppen skulle samsas om ett svar.

Ytterligare moment var att hågade fick ta sig ner för detta berg Här är Eva påväg då hon stötte emot marken var hennes kommentar att Var den inte längre?




Kunde inte låta bli att fota den här lilla fågeln som helt orädd låg kvar på bordet tills jag var klar




Efter en skön fikastund på trädäcket vi öns café. Där Eva och jag åt vars en kanelsnäcka var och en så stor som två. MUMS


På väg till färjan



Som ligger nere i hamnen



...och en lite hytte flytande ute i vattnet :-)



Själv hade jag flytet att efter en skön dag komma med första färjan hem, första bussen som anlände till Kristianstad redan strax efter fem.

För den intresserade läs mer på
http://www.svenskaturistforeningen.se/sv/upptack/Omraden/Blekinge/Vandrarhem/STF-Turiststation-Tjaro/

2 kommentarer:

Cissi sa...

Ja man kan ju inte direkt säga att det är härligt väder här heller på denna sidan Skåne.. *brr* Idag ska jag knåpa ihop mitt intyg till F-kassan. =o( Ger en panikångest.. Sen får man ju ta sig ut vare sig man vill eller inte.. Jag vet inte varför det inte går att lämna kommentarer, jag tycker jag har gått igenom allt vad inställningar heter =S Har du nån bra ledtråd? Jag brukar ju kunna reda ut det mesta med datorer, hrm... får gnugga geniknölarna... Du får ha en bra dag trots vädret.. Molniga hälsningar från sydväst

Cissi sa...

Hej igen.. Ville bara säga att nu har kag lyckats, såg din kommentar.. tack.. jo jag vet det finns kuratorer och sådant, har gått och pratat innan med en terapeut men jag är en sån som gärna vill lösa saker själv =/ jag har ju tidigare ventilerat mig med Irene och Andreas det är dom två som vetat allt om mig och som förstått. Så det är ju som jag sagt innan oerhört tomt nu.. Men skriver mycket o får väl utlopp för det mesta så.. Om du slår upp mitt konto i google står där ju skicka mejl, då borde du ju kunna skicka direkt till mig, eller? Där är ju en del grejer som är lite privata. Det har varit en lång dag så nu ska jag snart krypa ner.. Måste ju passa på o berömma dina fina bilder och tacka dig för att du var den som fick igång mitt bloggande,har velat göra det länge, sen jag började läsa din blogg, känns väldigt skönt att skriva av sig.. Så tack... Önskar dig bättre väder imorgon..=) Här fick vi två rejäla skurar =( Så sov gott när den tiden kommer. kramar från sydväst