Bloggintresserade

fredag 21 augusti 2009

Fredag

Vaken och uppe före solen... Kan undras om det verkligen ska bli åska och regn idag som de har förutspått.

I Paradiset är procedurerna i full gång, nu väntar frukosten som vi intar i uterummet ett tag till denna säsong. Vi gör allt för att vintern inte ska kännas så lång.


Se bara på utelamporna på kökssidan. Nu är de på plats och elen ska bara kopplas in sen varde ljus! Ja, vi köpte ju lamporna för rätt längesedan på utförsäljning


... och upptäckte nu att det inte skulle bli helt lätt att montera dem för armeringsnätets skull. Det fick bli små lådor av överblivet virke som sedan får samma färg som planket.

En ljum promenad i vårt Åhus på morgonen... det bästa med att bo vid havet på "hösten" är att havet behåller värmen ett bra tag till. Östkusten brukar ju dessutom klara sig bättre från vindar eftersom dessa ofta drar in från väst och att vindarna påväg hit till öst försvagas.

Upptäckte att grannen har ett sådant där träd som jag fick av Mats och insåg att om man vill behålla denna söta lilla form på trädet så ska man göra som kvinnan sa i handelsträdgård leka frissa ett par gånger på säsong och dra upp grenarna och inte vara rädd för att ta ett tvärklipp med saxen...

Ett storkpar spatserade en lite bit ifrån varandra ute på fälten innan vi lämnade motorvägen och styrde kosan in emot Kristianstad. Tänkte till på den ensamma Hägern i Täppet i förrgår. Som jag undrar varför den inte var i flock eller par utan rent ensam... om den förirrat sig eller kanske var mobbad?

Hann dock inte längre än till rondellen vid Maxi när den första skuren kom och idag hade jag lyxen att bli skjutsad ända fram till mitt jobb. Sitter nu i ett folktomt arbetsrum och har en stunds frist innan andra börjar troppa in. Rätt skönt faktiskt! Jag blickar ut genom fönstret i höjd över toppen av trädet som nu är fullt av små pytteäpplen.

Första introduktionsveckan för eleverna är på upphällningen. Vi har precis rest oss upp ur startblocken inför kommande terminen. Känns ok, men idag ska det bli skönt med fredag och att tidig eftermiddag ta en tur med Charlie neråt vattnet... utanför ser det ut som om molnen nu skingras och kanske...

Ann: "Morgonregn och blandad kompott på himlen, blå, vit och grå denna morgon.
 
Signe, ja hon är den sjuåriga, gracila, värdiga och kloka hunddamen. Kommer ihåg när hon var ny valp, då hade husse även gamla goa Selma, samma ras, hon gick bort tidigare i år i en ålder av 16. Tror rasen var vachtel eller nåt liknande, bourgognefärgad och fågelhund. Du skulle se ögonen och ansiktena på dessa damer, de vet och förstår allt. :-)"

Låter absolut som vachtel färgen stämmer och att det är en fågelhund. Rasen är väldigt smäckra och ståtliga.
 
Ann: "... Hade lite ärenden istan igår, passerade Flanaden som dessa dagar är Matkulturella Torget och tog ett kort på tältet med 300 sittplatser, många besökare både där och i resten av stan och solen strålade med 26C. De byggde upp ytterligare ett tält på avstängd gata, kanske för den omtalade kräftnatta :-)


 
Alla butikerna tycktes ha speciella erbjudande under dagarna, t ex var jag i sybutiken efter undertrådsspolar där fina tyger reades med 40%.

Var inom några klädbutiker, tunt med vad jag sökte, dock fanns ett par lilavinröda manchesterjeans på Lindex jag skall titta närmre på vid tillfälle.


På B-Young hitta jag en deep lavender t-shirt för 20 pix (ord 129,50 kr)! Blir klatchig till min cyklamenskjorta".



Vad fyndigt och vilken härlig färg! Känns bra eller hur. Själv blir jag mer nöjd att ha fyndat än att ha handlat något dyrt och så kallat fint.

Eva-Katrine: "Idag köpte jag ett par bruna mockastövlar på rea på rea, du måste ju bli stolt över mig då. kan tänka mig att du hade sådana stövlar i min ålder. De är stencoola. Har fått en intervju i en klädes affär på måndag. Håll tummarna för mig :)"

Vad nu då; får vi inte se stövlarna? Klart jag håller tummarna för dig... vilken tid för jag kan ju inte göra det hela dagen! Ja det är vår anda inte sant Ann?



E-K... stövlarna 500 kr fick jag betala för dem. Går inte att använda förrens jag har impregnerat dem dock".

Absolut min smak. Tack för titten förstår att det är svårt att inte kunna använda dem direkt :-)

Kanske får jag också ge mig ut och fynda en dag, det får bli på HM, där fick jag presentkort av Berra och Milla!

Cissi: "... vilka fina kläder... påminner om min ena tröja jag köpte häromdan när jag tröstshoppade =o)Köpte en lila tenniströja, som matchade med ljusgråa jeans och en fin stickad tröja i samma lila o grå som jeansen, och en skjorta samt en stickad tröja. Är ju ganska frusen pga min ena sjukdom.=o( O Stövlarna, jättefina...
__________

E-K: "Synd med regn, vi har haft det varmt och fint idag men nu börjar det blåsa upp och det känns som att regnet ligger i luften.
---

Lägenheten håller vi på att städa och putsa i så du sedan kan få fina bilder".

Ja, det är så spännande väntar med spänning!


---
 
Ann: "... Nu är solen här! Hoppas hon stannar för jag hade tänkt klippa torr gräsmatta i eftermiddag".

På tal om gräsmatta såg jag nu vid hemkomsten att vårt gräs också blivit riktigt långt. Får bli ett av veckans helguppdrag att ansa...
---
 
"... Ha nu en fin fredag, även om husan lämnat er för storstan :-)"

Ja du hur ska vi nu klara oss? ;-) Dessa förtappade själar har enats om pizza ikväll...
__________

Sol i Kristianstad och på bussen på väg hem var det så varmt att man försmäktade. Efter en kort bit tog chauffören micken och välkomnade passagerarna till denna tropiska hetta, sen upplyste han oss (bussen var fullsatt) att det var betydligt bättre i främre delen. Jag och granntjejen som satt näst längst bak kolla på varandra och tackade för upplysningen :-) ... skönt med en promenad hem men det var nästa så man frös men det är då inte kallt ute snarare kvavt, dock ingen sol.
__________

Ann: "... Levnadsöde Igår fastnade vi kl 20 på Kunskapskanalen för ovanlighetens skull, såg dokumentären "Frida, en trotjänarinna"
 
´Vi följer Frida, 76 år, som vid 12 års ålder började arbeta som piga. Ett stycke nutidshistoria av Marianne Gillgren. 1988 träffar vi Frida Nilsson, 76 år, som arbetar hos doktorn, 94 år, i en stor Östermalmsvåning i Stockholm. Frida bor i det lilla, lilla rummet innanför köket. Hon serverar lunch och middag till doktorn i stora matsalen. Själv äter hon de kalla resterna i köket efteråt. 1993 fyller doktorn 100 år och Frida är nu 81. Hon öppnar för gästerna och hon serverar, och när alla hurrar och skålar för doktorn i sherry, höjer Frida sitt glas ensam i köket. 1998 har doktorn dött vid 104 års ålder. Frida får för första gången, 86 år gammal, en egen bostad. Jag har ju aldrig haft något eget, säger Frida, som började arbeta som piga vid 12 års ålder, när hennes mamma dog.´
 
Om ni kan spela in eller nåt söndag 23 aug kl 23:00
http://tvguiden.se/20090823/Kunskapskanalen-Frida__en_trotj_narinna-2009-08-23_23_00_00.html
 
Den är så sevärd, tror du skulle falla för Frida du också!"

Låter absolut som något man bara måste se!
__________

Cissi: "Såg du min bild på passionsblomman jag la in i onsdags, jag skickade mitt grattis en aning sent men hoppas du läste det. =o) "


Du får ursäkta att jag inte har kommenterat det förrän nu, men jag har varit så trött den här veckan och tänker att det nu är underbart att ha hela långa helgen framför oss! Din passionsblomma är jättefin och det är tydligt att du har gröna fingrar! Idag när jag var ute på rundan så fick jag syn på det här lilla trädet som det egentligen finns två av inte så långt ifrån vårt. Jag brukar beundra dem lika mycket varje år vet inte vad det är...


... men bladen liknar syren och blommorna hortensia, så kanske skulle det kunna vara just syrenhortensia :-)

C: "...Ikväll blir det lite kräftor för vår del. *gott* Svenska kokta av mammas man. Dom luktar redan så gott att man e sugen att prova en redan nu. Idag har man ju inte vädrets makter med sig *tyvärr* så det får bli en innekväll, men kan vara väl så mysigt ändå... från ett regning sydväst".

Ha nu så trevligt själva ikväll på er skiva såg när jag var ute på tur med Charlie att många hade dekorerat med kräftlampor och ballonger så skulle absolut tro att många kräftskivor går av stapeln idag. Hann själva precis innanför dörren innan regnet började vräka ner...

Lite uppdateringen i bloggen och nu väntar bingen, tror jag tar min fina Mp3 med mig Anna-Karin med Wow så mycket härlig musik!... kelade med Charlie som var svältfödd på E-K kel till tonerna av Elton... slumrade till och vaknade när pizzaleveransen stod i dörren :-) ... och berättade att ni Maria och Nisse minsann också skulle smaska på pizza ikväll. Hörde att fler var trötta förresten tack för gratulationen på Stayfriends!

Haha Dagens citat av Andy Rooney i Bladet : "Livet kanske inte blev det party vi hade hoppats på, men vi kan lika gärna dansa medan vi ändå är här."


Den mesta sol jag har skådat idag är nog denna rad med ståtliga solrosor när jag vandrade utmed Paradisvägen hem från bussen tidigare i eftermiddag

En lång och skön kvällspromenad i ösregn.

10 kommentarer:

Cissi sa...

Hej Ingela. Såg du min bild på passionsblomman jag la in i onsdags, jag skickade mitt grattis en aning sent men hoppas du läste det. =o)
Ikväll blir det lite kräftor för vår del. *gott* Svenska kokya av mammas man. Dom luktar redan så gott att man e sugen att prova en redan nu. Idag har man ju inte vädrets makter med sig *tyvärr* så det får bli en innekväll, men kan vara väl så mysigt ändå. Sköt om er o ha en skön helg kramar från ett regning sydväst.

Anonym sa...

Hej min söta och underbara mor :)

Synd med regn, vi har haft det varmt och fint idag men nu börjar det blåsa upp och det känns som att regnet ligger i luften. Idag köpte jag ett par bruna mockastövlar på rea på rea, du måste ju bli stolt över mig då. kan tänka mig att du hade sådana stövlar i min ålder. De är sten coola. Har fått en intervju i en klädes affär på måndag. Håll tummarna för mig :)

Lägenheten håller vi på att städa och putsa i så du sedan kan få fina bilder.

Ringer sen. Älskar dig! Kram

Anonym sa...

skickat bild nu till buffen

Anonym sa...

Ja visst var de fina :) Klart att du ska ut och fynda lite fina höst saker på H&M, nu när du har ett presentkort.

Hoppas att Wallander är bra, nu ska jag städa lite.

Ingela sa...

Nä stopp och belägg inte en fredagskväll väl?

Cissi sa...

Hej iegn tjejen, har lagt in lite på våra kräftor. mmm Dom var så goda...*slurp* Ju det trädet som du visade mig det är ett sådant vi är lite sugna på och du har alldeles rätt, det finns ett träd och buske som heter syrén hortensia el tvärtom. =S Dom är verkligem fina.. Jag vet precis hur det är att vara för trött för att svara ibland. Tänkte bara om du missat det, men då vet jag att du har samm "syndrom" som mig. Ibland är man helt enkelt för slut för att orka svara. Men jag är djupt imponerad av din blogg. Att du orkar vara så kreativ och det är du verkligen med den. Jag skulle också vilja ha lite sånt som du har bla besöksräknare och kort som ändrar sig, det finns ju massor av goa kort på våra djur som jag skulle vilja ha så. Nä nu ska jag återgå till filmen, skulle bara lägga ut mina kräftor på bloggen =o) sköt om dej o ta hand om dej. Kram Cissi

Cissi sa...

Glömde ju bort i all hast, vilka fina kläder som inhamdlats, påminner om min ena tröja jag köpte häromdan när jag tröstshoppade =o)Köye en lila tenniströja, som matchade med ljusgråa jeans och en fin stickad tröja i samma lila o grå som jeansen, och en skjorta samt en stickad tröja. Är ju ganska frusen pga min ena sjukdom.=o( O Stövlarna, jättefina... Så, nu sätter jag punkt för ikväll. Kram på dig.

Anonym sa...

I consider, that you are not right. I am assured. I can defend the position. Write to me in PM.

Anonym sa...

Vad???

Anonym sa...

Vad är detta? Varför använda min blogg till det? Ingela