Bloggintresserade

tisdag 11 augusti 2009

Tisdag

... och idag fyller Gittan år. Hade Gunborg på tråden och mina båda fastrar var påväg dit.
__________

Vilket sagolikt landskap att fräsa genom alternativt som vi lite lugnt kuttra genom...


__________

... vi vaknade idag efter en svettig och regning natt i Paradiset. Nu har Mats och jag ätit frukost i uterummet och han är vid det här laget framme i Osby och på jobbet. Där har han inte varit på ett bra tag, ska summera och se vad som är kvar att göra. Skulle tro att han kommer hem tidigare idag. Imorgon börjar jag och man skulle ju tänka att det drar efter en lång fin sommar... men nej... snarare suger :-)

Nu är min häl läkt så idag finns det inga undanflykter. Skämt åsido ska det bli skönt att sträcka ut varenda muskel i kroppen! Allra helst "munvädret". Gäller att passa på medan dotra ännu är kvar hemma?

Ann (pep-talk): "Hej lilla Pinglan, Du, vill att du skall dra ett djupt andetag och släppa ut skitkänsla och tankar om jobbet... försök tänka, och känna "det är skillnad på person och profession" att dig skall eländet inte komma åt, inte ta dig till samma låga nivå så att du kan liksom stänga dörren till det du ändå inte kan förändra, du vet talesättet "ge mig sinnesro att acceptera det jag inte kan förändra, mod att förändra det jag kan och förstånd att inse skillnaden". Den energi du har, vill jag att du lägger annorstädes :-)

http://www.expressen.se/ekonomi/1.1667443/nu-ar-jobbangesten-har "

(... och som i artikeln har vi den där hjärnmuskeln som har fått koppla av i sommar).

"... T ex ett nytt kapitel i hemlige kocken, fundera, förfäras, förändras till det som gör dig (och de dina) gott.
 
Och du, ha nu en go och ledig dag, och du, glöm inte att ta en tupplur, en i förskott till morgondagen :-)"

Kan avslöja att du kom åt ventilen... och spänningen släppte något!
---

Cissi: "Nu bör du kunna hitta mig, tror att jag fått rätt på det. =)"

Din blogg har jag funnit genom att klicka på ditt namn i kommentaren också hittat dit. Föärsökte skriva en kommentar att jag hade lyckats men tji fick jag och fick ge upp.

C:... Tyckte om din Anns pepinlägg. Väldigt sanna ord!!!

Ha en skön dag, själv blir det en lugn dag idag".
____________

Eva-Katrine har ledig dag idag och vi har planerat inköpslistor och inköpsrunda med bästa priser. Skulle tro att cyklarna blir fullastade :-)

Ann (11.10): "Ha ha, är inköpslistan du och matmor E-K har idag adapted to din nya insikt via den hemlige kocken? Har E-K kanske också tagit intryck? Mina inköp är nästan totalt förändrade, mig har dom lurat färdigt :-)"

Ska säga att Eva-Katrine har inte läst den än tänkte att jag skulle hinna igenom den först... det värsta med henne är att hon har dille på lightprodukter men hon sa häromdagen att hon skulle skippa dem när hon kommit till Stockholm.

Mest har vi handlat tänker jag ekonomiskt med tanke på att vi ska slippa det de närmsta veckorna. Vi hade också en 5%:are idag... Men tänkte faktiskt till lite när vi valde Olivolja... var det inte Zeta han varnade för? Den valde jag bort... :-)

Anns kommentar härunder: "Nä, tror inte det var olivoljan i sig var det inte s k tryffelolja från Zeta och flera som var fejk. Smaksatta oljor".

__________


Ann (7.28): "Det har regnat inatt, en 7 mm och det är grått och stilla ute. Maken hade både t-shirt, tröja, strumpor, långbyxa och jacka idag, såg ovanligt ut, kändes nog ovanligt också efter en tid barfota i shorts.... han åkte till Jönköping på ärende nu.
 
Kanske får vi skiljas från Emil idag eller denna veckan. Maken jobbar hos rörmokaren som väntar på Emil sa han igår, han bor på landet på gård, har två minutiöst fostrade hundar som inte rörde katten han hade tidigare efter en tillsägelse. Den katten blev tyvärr påkörd, bodde på annat ställe då...
 
Idag var det fest som katt här förresten, kattmaten, alltså mjukmaten, slut så det öppnades en påse i sån där plastpåsekedjeremsa med frysta räkor till kattfrukost, slurp sa det så var Emils skål tom, slurpslurp så var Gummans och Gubbens skål likaledes tom :-)"

Haha... :-D ser det framför mig!
 
"... Det var varmt, kvavt och mestadels soligt igår. Trodde åskan skulle komma men inte. Luft/vattenvärmepumparna levererades. Jag plockade lite äpplen och gjorde äppelsoppa vi fick till kvällen med nybakta ostfrallor".


 

Vilket underbart foto! Tur att ja kolla mobilen. Så avslappat det ser ut, det finns nästan inget härligare än att sitta så och njuta. Den där mjuka, sköna, dåsiga känslan. Visst ligger det mycket i tänkvärtdikten till vänster. Notera dessutom den sista lilla kärleksdikten vet ja!

4 kommentarer:

Jeanette... sa...

Hej syrran!
Begravningen var fin igår. Mer inriktad på att hylla livet hon levt. Micaela sjöng ju en sång (och kompade själv på pianot) som Jonas valt 'Gabriellas sång', och som avslutningen på begravningen så sjöng hon den psalm Irene hade som önskan att Micaela skulle klara av att sjunga på hennes begravning 'Jag lyfter ögat mot himelen' akapella (stavas?).
Mellan floder av tårar så klarade hon av att ge oss de vackra minnena från Irenes begravning.
Micaela såg upp till Irene under uppväxten, så det är otroligt starkt gjort.

Ta vara på dig!!
kramar Jeanette

Anonym sa...

Ha ha, är inköpslistan du och matmor E-K har idag adapted to din nya insikt via den hemlige kocken? Har E-K kanske också tagit intryck? Mina inköp är nästan totalt förändrade, mig har dom lurat färdigt :-)

Cissi sa...

Hej Ingela. Nu bör du kunna hitta mig, tror att jag fått rätt på det. =) Tyckte om din Anns pepinlägg. Väldigt sanna ord!!!

O jag läste Jeanettes inlägg, det verkar ha varit väldigt fint. Det är jag väldigt glad för.

Här är min länk.
http://www.google.com/profiles/102157592592763643154.

Ha en skön dag, själv blir det en lugn dag idag. Varma hälsningar Cissi

Anonym sa...

Nä, tror inte det var olivoljan i sig var det inte s k tryffelolja från Zeta och flera som var fejk. Smaksatta oljor.