Bloggintresserade

måndag 17 augusti 2009

Ljusspel och speglingar

... och en ny arbetsvecka börjar för en del. Klockan är inte mer än sju ännu, solen har visat att den finns där, men just nu är den bakom moln. Det tar ibland i våra höga buskar härutanför, så jag an undras hur vädret blir idag.

Förkylningstider har börjat så kanske man ska fundera på något tunt ytterplagg idag. Eva-Katrine har varit kraftigt förkyld några dagar så det blir säkert kanon med ledig tid för henne nu när kassanjobbet ebbade ut igår.



Ann (7.14): "Omväxlande himmel att vakna till denna morgon, när mer än halva augusti passerat... hur det nu gått till...

Ja, jag tycker också att tiden rasat iväg speciellt den här sommaren.
 
"... Igår morse hade vi 10 minuters storm med illregn och stenhårda vindar, sen lättade vädret och solen visade sig, blåsten lade sig aldrig  helt utan ökade och framåt eftermiddagen rejäl som om det vore höst och då rasade björken på sjövägen. Emellan vindbyarna var det riktigt varmt och gott i solen, men vindbyarna varade längre än mellantiden tyvärr".

Verkar som om "byarna" som du Ann och Cissi på andra kusten beskrev igår nu har anlänt även hit.
 
"... Vilka härligt grekiskt blå foton från E-K's resa! Roligt att få se hennes Erik också!"

Ja de är ett gulligt par och miljön ser verkligen frestande ut speciellt idag när det blir mer och mer påtagligt att vi har mörkret att vänta. Hu! Men kan undras om inte solen ändå försöker ta sig igenom täcket... 
__________
 
Ann: "... Nämen, så tjusigt och coolt med spotlightsen! Skall bli roligt att visa maken framåt kvällen! Ser ni denna nya hörna från huset typ när ni tittar ut genom fönster eller så?"

Ja, vi kände oss också nöjda igårkväll. Du vet Mats har ju fixat spotlighten men inte övriga stallampor så han fick provisoriskt dra ut förlängningssladd igårkväll för att vi skulle få en förhandsvisning. Före läggdags, när han skulle släcka så lyste det så vackert upp i lövverken på grannens träd i bakgrunden. Det kommer att bli så bra med belysningen åt detta håll mot kök och groventré där det har varit så mörkt och nästan kusligt den mörka årstiden. Dessutom eftersom vi planerar hel öppning på ena sidan och den vätter emot köket kan vi njuta det även inifrån. Mysigt och upplyftande framöver!
 
Ann: "... Apropos maken, först litet stopp hos kund på andra sidan sjön nu på morgonen, som hade vatten i taken i helgen efter störtskur men sen skall han och kollegan till Emils gård och jobba på uthusen! Är bara Jonas hemma så får vi rapport om hur söndagen var och hur de har det där på gården Jonas och hans Emil. Maken lovat pussa och krama på Emil om han kommer åt från mig :-)
 
I lördags kväll hade jag sällskap i min tv-soffa, Gumman :-) Mums!"

Ja visst är det mysigt med djurgos, de senaste kvällarna har Olivia velat komma upp och ligga på min mage i vilfåtöljen och kurra. Det var längesedan... hon är ju lite egen och hade börjat ty sig till mig efter Lucky men det var innan Charlie kom... men sen var det som om hon blev besviken på mig och så var det bara Kalle som gällde. Och vi kan ju tillägga att Kalle inte har varit hemma de sista dagarna.
__________
 
"... Ikväll skall vi till verkstaden och hämta svärföräldrarnas bil. Svärmor hade backat på nåt och fått ett skarpt veck på bakluckan (kombi) men det hann aldrig bli anmält till försäkringsbolaget än mindre visat på verkstaden, de har nu haft bilen kanske en vecka och det beror på att de även hittade rost och gjort sån där (gratis) garantirenovering och lackning och bilen var klar för hämtning i fredags, men vi hinner bara inte med allting utan får ta det ikväll.
__________
 
... Så, nu när din vardag är tillbaka, har du samma tider som före sommarlovet? Ledig onsdagar och så? Hur är det med rehab/vårdcentralen är deras f-bannade ologistiska 'semester' slut med så du kan få hälsovården du behöver? Ha nu en fin och bra måndag down there :-)"

Jag vet inget om mina tider (bara att de är 50 %) och det kommer jag säkert inte heller veta de första veckorna, för inga scheman kan bli klara, de hänger ihop med våra elevers och alla elever på nationella program ute på övriga gy.skolor. Konferenserna kommer i år att ligga på onsdagar så det blir nog svårt... Mitt i allt är det ju bra att Mats till viss del kan byta arbetsdagar och som det är nu är arbetslös på hälften. Så bor ju Kalle i stugan på vår tomt så det är bra för våra husdjur.

Nu kom solen! :-)

Ann (8.26): "Oväsen-Tur man inte sov, för nu har slambilen varit här och tömt, och det låter så vida pass och lastbilen stod utanför sovrumsfönstret och murrade!
 
Blåser ute idag med tyvärr, mindre mysigt då. Undras om blåbären spruckit av övermognad eller om det finns lite åt mig att plocka, det vore en bra gratis syssla denna dag för en sådan som mig tror jag. Slånbär har jag läst man kan plocka in i oktober så dom kan få vänta :-) Tänkte testa göra slånbärssaft, e-nummerfri såklart! Vilket kapitel i boken är du på nu, kanske om umamin?"

Ja du jag ska gå in och vila en stund nu och passa på att läsa lite i Hemlige kocken :-)
 
"... 4,1 NW vind på dig!"

Cissi (sydväst): "Hej tjejen. Såg att du hittat reaktioner =o) Vad bra".

Tack vare dig, som jag har letat hittade också att jag kunde förändra alternativen. Ville haft fler med men det köpte blogger inte :-)

"... Här nere e de typiskt höstväder, absolut inte kul..Hade planer på att komma iväg o köpa lite perenner som blommar nu på hösten. Har bara kärleksörter och en hibiskusbuske som blommar nu, ja där e väl nån till, men vill hitta nåt nytt".

Ja, då verkar det som om du har hamnat rätt här har du blomfantasten :-D

Cissi"... Så du har börjat jobba? Irene berättade att du jobbade med barn med särskilda behov, om jag förstod henne rätt. Det är roligt tycker jag och du verkar trivas bra. Du får ha en bra dag på jobbet."

På vägen hem var jag inom stadsbiblioteket och lånade två alternativ på högläsningsböcker till Skolan och ett par av Mozarts cdskivor.

På bussen var jag i kontakt med Eva-Katrine som hade en överraskning klar, hon bakat och packat utflyktsväskan och stod redo med Charlie. Tur tilll havet... självfallet! Och vilka goda ost, senap och skinkknyten hon hade bakat!



Fest med färska ljummiga ost och skinknyten Du ser Coka light eller hur Ann? men den 20 säger Eva... då är det slut med allt sånt!



Eva-Katrine och Charlie vid vattnet



Åh vad kommer att bli tomt när hon drar till Sthlm. Om ett par dagar har hon bokat bord för 5-6 personer på Resturang Bistron vid Kanta. Det ser jag fram emot!

Kan undras om det ändå är lite åskluft idag för jag slocknade och sov i mer än två timmar.
__________

Läser i dagens Metro där det idag står en del om tdningens ansiktslyftning. Själv märker jag kanske inte någon större skillnad, har inte läst den på hela sommaren. Men nu när terminen börjar är den ypperlig att blada under bussturen. Och jag tycker att den är riktigt bra där finns några större nyheter och jobbannonser lagom att man hinner ta del av dessa under turen.
---
... jag läser också att skåningar nu ska få terapeutisk behandling via nätet. En grupp ska på prov få se vilken effekt det kan ha för att komma till rätta med ångest. Och varför skulle det inte lika gärna kunna hjälpa med att kommunicera via det skrivna ordet... som muntligen? Det finns ju så många andra terapiformer ex. musik och bild såväl som djur. Så det här är väl ett välkommet inslag för att kunna individualisera. Fördelar via nätet är ju att man rätt fort kan komma varandra nära trots ett fysiskt avstånd, att man kan påverka när man ordnar "mötena" etc.
---
... lite märkligt för dagen efter Eva-Katirines Greklandinlägg kan man läsa "Hitta stränderna där Succéfimen Mama Mia spelades in..."
__________
Friidrott på tv, nu ösregn ute när Mats och Staffan spelar tennis framåt kvällningen :-S

Ja, så här tar spottarna sig ut inifrån köket klockan 21:





Lite andra detaljer får man liksom på köpet, det är spegling av köksspis och fönstervalv bakom mig in till vardagsrummet där Mats kollar på friidrott just nu.

För min del? Finaler väntar sedan bingen :-)

1 kommentar:

Cissi sa...

Hej tjejen. Såg att du hittat reaktioner =o) Vad bra.

Här nere e de typiskt höstväder, absolut inte kul..Hade planer på att komma iväg o köpa lite perenner som blommar nu på hösten. Har bara kärleksörter och en hibiskusbuske som blommar nu, ja där e väl nån till, men vill hitta nåt nytt.
Så du har börjat jobba? Irene berättade att du jobbade med barn med särskilda behov, om jag förstod henne rätt. Det är roligt tycker jag och du verkar trivas bra. Du får ha en bra dag på jobbet. Kram från sydväst