Bloggintresserade

fredag 31 juli 2009

Fredag och återhämtning

... godmorgon på er! Påbörjar bloggen först nu men har varit uppe ett bra tag. Halkade in på Anne-Marie Körlings blogg och fastnade där, har sedan hunnit äta frukost i uterummet. Eva-Katrine och jag huttrade en aning tills vi hade svept vars en pläd runt oss. Fukten är verkligen här för att stanna ett tag, det har blivit höst...

Nu skiner solen från en klarblå himmel och Mats tänker satsa på att få sargen gjord idag. Själv blir det väl en del plock både ute och inne.

Ann (8.34): "Solsken denna morgon, blött i gräset när vi gick över och mornade Emil innan han blev utsläppt för dagen.

Kl tio möts vi svägerskor och skall städa huset efter gårdagen, räknade inte men tror vi var en 23-24 personer, varav 9 tillresta norrmän, av de närmaste på mat och kaffe kl 18 i svärföräldrarnas hus. Jag startade tvättmaskinen med linnedukar på 90 grader nu när vi var inne hos Emil.

Det blev en fin begravning igår, men så overklig, kändes precis som för några månader sen när vi satt samlade på vänstra främsta kyrkraden för att begrava svärfar, att svärmor var med oss där i raden... men det var hon ju inte.... Vädret ombytligt från sol till moln och regnskur, och efter begravningsgudstjänsten och samlingen i församlingshemmet när vi gick till graven... öppnade himlen sig och regnet eskalerade, hemkomna kom åska och hagel och senare alla gäster. Efteråt kom solen tillbaka, sken från fönstret över familjen vid matbordet".

Så uttrycksfullt beskrivit rent dramatiskt... som sedan lugnade ned sig och verkade återgå till det "nästan vanliga"... det som jag försöker sätta ord på i klockan dikten...

Runeberg har också bla. skrivit en vacker och tänkvärd dikt som heter Sorg och glädje:

Sorg och glädje båda
bodde i mitt hjärta,
sorg i ena kammarn,
glädje i den andra.
Oförsonligt skilda,
rådde än den ena
än den andra ensam.
Sen den ena kom dit,
lär hon öppnat dörren
och förenat båda,
ty min sorg är sällhet
och min glädje vemod.

__________



Ann: "... Oj, nu kom lastbil in på gårdsplan med bandgrävare maken och hans bror köpt.

Hann slänga ett öga på er vandringstur på bloggen, ber om att få återkomma och riktigt ta del av den, såg ut som ni hade det fint minsann!"

Ja det var kul och jag kan säga att ni visst var med på ett hörn...
__________

Ett besök på EKO taco tillbehör till Köttfärs inköpt på Konsum denna vecka bland 39 kr/kg samt ox 49 lr. Kattmat tre billiga pocket till Mats samt några prisvärda blommor till mig :-)
__________

DAGENS TIPS:
På www.vetgirig.nu
kan du delta i frågesporter, allmänbildning, spel och tävling av olika slag... det brukar vi använda i skolan bland eleverna på SO;n, man har här möjlighet att duellera med andra på nätet och det vet jag att någon av mina arbetskamrater brukar göra. Just nu sitter Anna-Karn och Mats med detta i uterummet. För en stund sedan vräkte regnet ner det var då inneaktiviteterna satte fart, men nu skiner solen igen.

28 julis inlägg huset med snickarglädje fann ett bättre foto på skrivbordet nu på plats!

Kvällspromenad med Hanna och Erik utmed småbåtshamnen, till gamla torget njöt vars en strut på en bänk i solskenet innan det var att ta till apostlahästarna hemåt.

Inga kommentarer: