Bloggintresserade

lördag 18 juli 2009

Azorerna

Maria, Nisse och Freddan på semeter på denna vackra ö. Se och njut!
Maria: "Här kommer en del av de bilder som vi visade. Du får själv välja vilka du vill ha med".



















Tvillingsjöarna Den gröna och den blå sjön... Varför? Om det nu är så att det är himlen som speglar sig i vattnet så stämmer det på den ena, men den andra då? ... om det är mer växtlighet i den ena, vad beror det i såfall på?



Vulkanisk aktivitet. Bubblande källor. Öar komna ur vulkaner består av höga berg, vulkankratrar och lodräta klippor. Hur var det nu ni berättade här? Jag undrade om ni inte var rädda för utbrott? Var det inte något i stil med att det liksom pyser hela tiden så risken skulle inte vara så stor.




Hortensior växer i vilt tillstånd överallt på ön. Här Nisse bland Hortensior Schysst att du valde Nissehortensian och tog med dig hem :-)
På denna sida Kan man läsa följande: http://odla.nu/artiklar/analysrapport.shtml

"...pH-värdet är ett mått på jordens kemiska surhet. I intervallet 6-7 trivs de flesta växter. Surjordsväxter som rhododendron, blåbär, hortensia m fl vill ha lågt pH dvs. surt, ca 4-5. Vid pH över 7 är jorden basisk, vissa mikronäringsämnen binds hårt och blir svårtillgängliga för växterna. pH-värdet höjs med kalk och sänks med naturell torv).

Alltså sur jord på denna vulkanö!



Afrikas Blå liljor Måste vara märkligt att se så många av denna ståtliga art och på samma gång! Tänk i växthuset får man en liten planta för en rätt ansenlig summa.





Ungdomens källa. 35 gradigt vatten med hög järnhalt. Bada och bli 20år yngre i det varma och järnhaltiga vattnet... tror inte att jag heller hade kunnat avhålla mig för ett försök Maria... ser nog med vilka lätta steg du går på djungelvandring :-)




Ödla På Azorerna, berättade
Maria och Nisse fanns nästan inga djur... förutom ödlor och så kor :-)




På djungelvandring Azorerna är grönt och blommande. Grönskan kräver regn och vädret växlar snabbt. I det subtropiska klimatet hinner man uppleva nästan alla vädertyper på en dag.



Vattenfall ... och något mäktigare än Degebergas "Forsakar"



Häftiga bad bland höga vågor Ja här hade du ju Maria en häftig story, vill du berätta för våra läsare?

Håll tillgodo
kramar från Maria


Mer nyfikna? Läs på http://www.titanicnorden.com/azorerna.html
Allt om Azorerna

Ann: "Vilka underbara bilder från Azorerna!

Inga kommentarer: