Bloggintresserade

måndag 20 juli 2009

Måndag

Blandad molnighet, aningen blåsigt men SOL!

Inga planer för dagen än, men nåt blir det väl.
Startar med att skicka några bildet till dig Thérèse från kusinträffen. Fick inte plats med alla så får prova att skicka resterande senare.

Nytt försök att få tag på golvspotar idag. Kanske tittar Almström hit en vända ikväll (vår snickare :-), denna gång för rådfrågning)Han har fullt schå med jobb denna sommar. Det finns tydligen de som har rätt gott om det!

Ann: "Solen sken när jag vaknade lite sent, maken redan uppe sen knapp timme, men nu, nu har det börjat mulna på.

Totalt gråväder igår, men uppehåll hela dagen minsann. Fullt av folk på Östregården, många danskar och tyskar och kl 12 ringde klocka och så öppnades avspärrningen och folk fållades in till ytterligare köer.

Vi delade oss, maken gick för sig och jag och mamma ihop, hon hade inte varit där tidigare. Jag hittade lite glas jag fastnade för, mamma också,



Glasvarorna kostade 20 + 45 + 55 + 55 kr



... och precis innan kassan fann jag nåt till min stora servis i ett hörnskåp, det var 12 vita moccakoppar med fat för 25 kr/st, alltså 300 kr och jag ringde maken för att höra vad han tyckte, köp sa han och så gjorde jag :-) Kan ha dem till (finare) espresso tänker jag ;-) "

Bestämt av märket Rosenthal. Vackra! Tror att jag har berättat det förut men vår Anna-Karin har modellen Maria Björnbär.




... och så här blev det:

Waou...!



"... Maken, han hitta en Bessman (ej komplett, utan handtag) och såg framför sig hur man med ena änden kan haka in fisk med krok och med andra klubba densamma :-D

Hemma framåt sen eftermiddag och otroligt nog kom Emil direkt när vi gick över och jag ropade på honom! Det var inte hans grej, att komma när husse eller matte kallade på honom, så vi vart överraskade minsann. Men... igår morse när han fick gå ut med oss, följde han oss som en hund, höll koll på oss, huset och satt t o m under lastsbilen i skydd för regnet och blicken riktad mot huset när vi gått in nån timme... så han hade kanske väntat på oss under dagen igår. Väl inkommen fick han kattleksak och en avlagd strumpa med lite kattmynta, bäddade i soffan med filt och vi satte på tv:n och såg Hedebyborna, stort kram- och goskalas, tossig lek med kattmyntan och sen slocknade han i soffan. Vi hittade en radio vi satte på i köket och tassade ut.. hade vi inte behövt för när skramliga lås på dörren var låsta och vi kikade in i fönstret låg han likadant... utslagen :-)"

Åh, vad skönt för honom absolut nöjd med tillvaron det hörs...





Det är jag som är Emil, jag kan inte vara riktigt still, kameran hinner inte med mig :-)

Nämen Åhhh så fin ha är... jag gillar ju "röda katter" som bekant! Men så är han ju uppfödd på färsk fisk och allt :-) Måste vara härligt att känna att han har någon att ty sig till!!!

"... Maken har lyckats! Hans bror och fru tar sig an Emil, de bor på mindre gård på landet, har en tax, ett par hästar och fyra får. En bra bit bort, så han inte går tillbaka 'hem' tänkte vi. Dessvärre har de två argbiggor i ladugården, utekatter som slåss, som bodde där redan när de köpte gården för 9 år sen. Men ett försök skall göras, de har nu ett par veckors semester kvar, kan ha Emil inne och lugna sig, vänja sig och bli hemtam och förhoppningsvis bli vän med Hugo tax för att sedan få gå ut dagtid. Hugo... överbeskyddande, de fick en kattunge en gång som Hugo skyddade och vårdade med sitt liv och huggtänder, så till den milda grad att de fick lämna katten vidare. Hoppas nu att vuxen katt inte blir behandlad på samma vis, han har ju andra möjligheter att freda sig om inte annat :-)"
__________

Återkommer, nu frukosttime i Paradiset... Hoppla blev visst fel med datumen... men det är inte jag som är virrig den här gången... utan systemet som gjort något galet. Shit happens! Hoppas det blev rätt nu!... Solen nu bakom moln.

Ett par regnskurar minsann.

En tur till växthuset i Kristianstad för att köpa utegolvspottar. Fann en modell som vi tyckte kunde harmoniera väl med stallfönster:


__________

Termometern har kommit på plats på garageväggen mitt emot våra köksfönster, så här blev det:



(Ja ni kan utläsa hur många grader det är här)

... och nu ligger Mats uppe och rensar uterummets kanaltak från tallbarr. En hel hink full blev skörden! Hujedamej!

På kvällen äntligen dags för en rundvandring i gamla Åhus... vi har ju bott här i 30 år... Inlägget låter vänta på sig tills imorgon. Efteråt fika och eftersnack hos Maria och Nisse. Mätta rullade vi i regnet hem på våra cyklar!

Inga kommentarer: