Bloggintresserade

söndag 26 juli 2009

Söndag

Vaknade denna söndag till sol och klarblå himmel.

Tassade upp och öppnade bloggen, kröp sedan ner igen under mitt mjuka härliga täcke, låg en stund njöt av att höra Mats lugna andetag och lät min blick svepa utmed de välkända väggarna, njöt av hur solen sken in i vårt sovrum från fönstret i groventrén:



Följde väggen tavlorna i halvmörkret, skuggor i dess spår,

Lyssnade på tystnaden endast avbruten av tickandet från Elinas gamla väggklocka.


Klockan tickar och tiden går,
Så stannar den en liten stund,
Plötsligt ser du allt ikring dig som hela tiden funnits där,
Alltmedan du målar din historia.
Så lev idag som du vill minnas gårdagen.


Ingela

(I tidigare inlägg den 16 juli)

Landade vid dörren på vid gavel till ljuset i uterummet:



...den lilla tavlan med Chaplin som uppmuntrar fantasin, fantasin som är så viktig inte minst för att drömma sig bort i svåra stunder (om jag hade vingar). Vikten av fantasi det sätter jag ord på i mitt bokmanus.



... slog sedan upp sidan 38 i Dostorjevskijs "Bröderna Karamazov" och började läsa om bröderna, halvbröderna om egenskaper och om relationer i familjen och mellan familjemedlemmarna...



Sovrummet målade jag om 1999 när först min farmor dött och sedan svärmor två veckor senare. Minns att det kändes skönt att sätta händerna i något handfast. Att bara upprepa samma mönster hela tiden underlättade och jag kunde stå där hela nätter med mina funderingar. Är det klokt vad tiden går snart 10 år sedan.
__________



Vår höga Fjärilsbuske bakom grillen är i år översållad med blommor. Denna närbild tog jag igår eftermiddag när jag var ute och grävde upp en självsådd alpclematis som hade poppat upp under Kalles trapp. Busken brukar vara överfull med olika slags fjärilar, men jag undrar var de håller hus... antingen är det lite fjärilar i år eller behöver de sol...
---

Denna bild på en bolltistel knäppte jag av hos Nisse och Maria igår. Även dessa brukar vara fulla av humlor och fjärilar. På denna blomma samsades två humlor:


__________

Ann: "Grå morgon idag. Precis fått lite natur till livs, såg en mink, kanske mård, ila över vägen från sjön ner till växtligheten innan tjärnen".

Måste ha varit en häftig syn!!! Men bäst att passa katterna?


"... Emil omhuldad och utsläppt för dagen.

---

Maken tvättar bilen,..."

Det gör även Mats nu, ett tag sedan han städade sin ögonsten invändigt. Vi har ju svart bil så den behöver hållas iordning för att likna något.
---

"... vi skall ev till annan stor antikloppis idag,..."

Själv gillar jag oxå loppis men denna sommaren har det inte blivit av ännu iallafall. Få se vilka fynd ni gör idag! :-)



Ann: "Micke hitta minichopper utanför loppisen vi var på, kunde inte motstå ta en bild :-)

 



De tolv glögglasen (eller punch som du sa Pinglan) á 3 kr, Arcoroc tror jag och precis vad jag vill behöva kring jul :-)








 

I finare antikbutik hade frun klätt både lysrör och runda armaturer med tyg för att 'höja stämningen' i butiken, såg kul ut, fick mig att småle.






 
Vid möbelhuset Svenssons i Lammhult fika vi och jag fick se varför jag inte har ett mattpiskställ än! De i järn eller galvade är ju så fula och stela och det har inte blivit köpt, men här, här har vi det ultimata piskstället att ha på byggmästarens gård, i trä!!




Detta gjort i ek och jag fotade från olika vinklar för att makens skall ha som underlag när han snickrar ett till oss :-) Det är ju inget som brådskar för mattorna har ju inte kommit på golvet, som du såg :-D"
---

"... ikväll gudtsjänst och musik i kyrkan kl 19 med tacksägelse med anledning av svärmors frånfälle.


 


Igår kväll samling hemma hos Emil, grillkväll, plockepinn och efterrätt".
__________

Nyss hemkomna efter en rejäl tur med Charlie till stranden. Skönt ute dock inte strålande solsken. På vägen ner passerade vi

...Jans gulliga höns där de gick i godan ro och letade mask:



... Maria och Nisse det är på Bofinksvägen och så här ser högen ut, kan det vara något så hör vems de är och hur de ställer sig vet jag:



Verkar avfolkat i Åhus nu, många turister har nog begett sig hem kanske är semestern slut. Vid Kanta syntes rejäla spår efter härjningar på nattklubben igårkväll.

Ett gäng som skulle ner och dyka... kanske från bryggan och gjorde sig nu redo:



Själv ska jag ut och problemlösa och plantera i sjöstenshörnan...



Så nu är det klart med gräsen det höga blev ju lite skamfilat vid hanteringen men det kommer sig väl :-)

Clematisen är inte klart men det blir en gullklematis och en alpklematis vid planket. Vi har rest av armeringsnätet och en planta finns det kvar av alp sorten under trappen. Den jag flyttade i våras har tagit sig bra och ser ut så här numera:



Cissi jag har ju självklart inga lösningar, men försöker bemöta något av det du har skrivit under lördagens inlägg. Det är ju det som du Jeanette också talar om på din blogg.

Ikväll har Eva-Katrine och jag powergått en timme, SKÖNT... någon vecka sedan sist.
Mats och Staffan har spelat tennis. En halvbra thriller, ett mejl från Västerås...
nu väntar snart bingen.

Inga kommentarer: