Bloggintresserade

fredag 17 juli 2009

Fredag

... godmorgon solsken från en klarblå himmel...

Ann: "Blå himmel och jag vaknade först idag. Så kommer man ihåg och det blir så där overkligt igen...
 
Vilken fin dikt! Klockan tickar och tiden går... Undras, hur många strängar har du på din fela :-) "

TACK Ann!
... återkommer efter frukost!

Ja jag har ju precis läst Tudor-Sandahl "En given väg", som bekant vid det här laget
:-) Därför går mina tankar direkt till saker denna kloka kvinna skriver och kopplar till sådant jag själv har grunnat på...


Jag har tänkt så länge jag kan minnas att jag är bra på mycket men egentligen inte riktigt bra på något.

Hon menar att ha många gåvor: ett överflöd av alternativ gör det svårt att se klart. För, det är risk att man hamnar vid sidan av det mesta. Vägen kan bli smal och enkelspårig.

Efter min hjärnskada har det hänt saker med mig ... i mina egna ögon duger jag inte eftersom jag har förlorat bitar av min identitet... (en hel del av detta bottnar också i mina högt uppställda krav på mig själv)... det är ett hinder och det hjälper inte att jag är medveten om att jag till viss del behöver acceptera. För det innebär i praktiken rädsla för att ge mig på saker... som jag kanske inte längra klarar så pass att jag själv blir nöjd. Detta är viktigt för...

En människa som inte älskar sig själv kan inte heller ta emot andras kärlek.

Tudor Sandahl refererar till Ingmar Stenmark: "De e bar å åk".

Följande hamnar något utanför, men är ändå mycket tänkvärt:

Då en människa gör sig beroende av att räknas till den inre kretsen i något sammanhang sker det ibland på bekostnad av hennes integritet. Om man är alltför inställd på att passa in, inte stöta sig, inte störa, kan det vara att hålla kontakt med det äkta hos sig själv. Människor tonar medvetet ner det färgstarka och dugliga hos sig själva ifall det upplevs som ett hot. Priset för tillhörighet och acceptans kan i värsta fall vara att svika sin egen väg. Talanger förblir outvecklade, kreativiteten blir oförlöst när styrkan stängs inne.

Tudor-Sandahl talar om en given väg resan mot att bli den man är ämnad att vara.Där två sanningar närmar sig varandra. En kommer inifrån, en kommer utifrån och där de möts har man en chans att se sig själv.
Hemsida: http://www.tudorsandahl.se/

http://www.svd.se/nyheter/idagsidan/existentiellt/artikel_399695.svd
__________

gräsklipp, stryka ett stallfönster andra gången samt slipa lite mer på det andra.
__________

Eva-Katrine har nu bakat Ciabata och fixat goa mackor, bryggt kaffe så nu drar vi strax till stranden. Kalle och Charlie stannar hemma. När vi kom hem ett par timmar senare så var de i båda i full gång i kökshörnan och Mats bytte om direkt och hjälpte dem.
__________

Ikväll kommer Maria och Nisse hit. Ska bli kul, jag längtar efter att få höra om era semesterstrapatser!
Verkligen fina bilder vore roligt om någon av dem fick hamna här på bloggen! Kanske tillsammans med någon händelse av något slag?

Fantastiskt god mat och fin service av ungdomarna. Grillspett med ox och korv, spännande grönsaks- och svampröra, tsaziki, persilade och klyftpotatis, glass och bär till kaffet.

Styrde lite upp gemensamma planer för semestern. På måndagkväll gör vi slag i saken och går en rundvandring och får Åhus historia till livs. En båttur med deras båt upp med Helgeå. Det ser vi fram emot.
En bit in i augusti Krogrunda på cykel hos utvalda Åhuskrögare tillsammans även med Dan och Ann.

Nu måste jag gå och lägga mig!

Inga kommentarer: