Bloggintresserade

fredag 10 juli 2009

Kusinträff

Morgon, disk och undanplock nu är det dags för frukost. Strålande sol på morgonen... molnfri himmel i väster... mörka moln i öster, tyvärr verkar de vinna. På förmiddagen ska vi ut och ta ett tag på garaget. Glömde nog att berätta att jag inte kunde tvätta sista biten igår (jag som tänkt bli klar). Varför kommer jag till sen!

... en stund senare med mat i magen... när jag stod på stegen dök där upp först en, sedan fler och fler vispor runt mig... och jag förstod rätt snart att där måste vara ett så kallat "Vispeböle" (i Skåne) i innertaket och att de upplevde situationen som hotfull... vilket jag också gjorde efter en stund när jag insåg att getingarna flög in och ut strax brevé mig!!! Det fick bli en dos Radar istället igår och tvätten lagd på is.

Tänker att jag går på målningen som är kvar och sparar takutsprånget på framsidan.
__________

Men... innan någonting annat så ska Charlie och jag gå en vända. Vilken träningsvärk jag har i benen... men det har Eva-Katrine också säger hon. Träffade på turen en fantastiskt gullig valpkorsning mellan tax och cockerspaniel och hennes matte. Fick tipset att beställa märgben tillsågat i portionsbitar på Jontes. Det ska vi göra, Charlie har ett otroligt behov av att tugga.

Ok, lite målat blev det men så började det regna och färgen åkte illa kvickt inomhus och så även vi. Men en kvart senare (11) skiner solen och det är uppehåll igen. Konstigt... snarare än lustigt väder.
__________




Du anar inte vad glad jag blev att höra din röst Irre, jag riktigt längtar tills nästa gång! Det kändes som igår vi språkades sist. Du hade blivit taooad ¨på vatten i den ena lungan och kunde nu andas mycket bättre.





Vet du jag lyckades komma upp ur badet, torka och klä mig under tiden... Vi skulle ju in en snabbis till stan. Mats på trygghetsrådet under tiden avverkade jag





... djuraffären för att köpa ett nytt halsband till Charle det andra håller ju han på att växa ur. Tur hade vi halva priset 110 kronor blev 55. Några ox- och grisöron.

Jeanettes kommentar: "Visst är det skoj att köpa till hundarna också? Tur du hade att det var lite rea där med. Halsband för 55:- istället för 110:-är fullt godkänt. Haha :)
Vi köpte vi nya till Billie & Buddy på Kanonsabotören som hade försäljare där 4 och 5 juli. Halvstryp i skinn med kedja och jag köpte även ett 2 meters läderkoppel till min Billie bus som är stark och stor :-)"






Röda korset som hade rea och det var massor av folk. Egentligen om man vart ute för att fynda skulle man mycket väl ha lyckats men jobbigt med trängseln när man är van att vistas på hemmaplan :-)




Sisters, Kapp Ahl, Indiskan och...



Väskaffären och fyndade för halva priset en ESPRITväska, jättefräck tycker jag med skinn och tyg blandat, så här ser den ut;

Jeanettes kommentar: "Mycket snygg ny väska du skaffat dig, Ingela!!! Gillar jag :-)"



__________



Hemom för att direkt bege oss på "kusinträff" till Haväng och Jan och Lena. Vad vansinnigt roligt att träffas bara prata minnen och utbyta nya erfarenheter!



Vi bjöds på sagolikt god varmrökt lax med romsås (från Simrishamn) samt nypäror, en mysig promenad i omgivningarna.



Utsikt ner mot Verkeåns utlopp i havet och det döda trädet står på Havängskullar

__________

Ann: "Hallå gumman!" :-D
 
"... Uppe med tuppen idag, vakna, morna mig och baka kaka, i brist på ägg fick det bli en Leksandskaka utan kardemumma och russin och istället körsbär i :-) Jo, igår em fick vi samtal från vårt försäkringsombud, kommer med kollega om nya företags och pensionsförsäkringar kl 9 idag, så brått bidde det :-)
 
Företagsgäster till kl 12, sen iväg till stan på 'tjänsteförättning' och handla färg till gårdens uthusdörrar och lite proviant till oss, tittade inom svärfars grav där svägerskan planterat så fint idag med ny bevattningslåda..."

Så fint blev det vid stenen!

"... och nu är vi hemom igen och jag har nypotatis på spisen och äntligen tid att sända dig ett livstecken för dagen :-)"

Saknade ju ditt mail det har ju blivit en vana att det ligger ett mail och väntar vid cirkus 8-tiden. Men tänkte sedan att ni ju har semester så det vore ju inte konstigt om ni är iväg på något. Förresten hur låter onsdag? Då är Eva-Katrine ledig och kan ha hand om Charlie?
__________



 
"... Igår? Vi plockade körsbär, och plockade körsbär och plockade lite mer körsbär :-) Totalt drygt 12 liter fick jag, maken och svägerskan ihop".

Man tror ju knappt det är sant, men så är det ju också ett gammelträd. Kanske har det fått för sig att skynda sig bära frukt nu på äldre dar? Har hört att en gran "känner och får panik" när den inte är frisk eller är gammal... då börjar den att sätta frukt dvs kottar i massor uppåt toppen. Det är för att skynda föröka sig. Det fick jag lära av Ingelsten när jag gick på högskolans kurs om "Djur och växter i svenska biotoper".


Maken fick ta motorsågen och såga upp de rasade grenarna...

















... sen plocka vi ett tag från grenar på backen, därefter med hjälp av kratta och presenning på marken och sen blev det typ trappstege för att nå ytterligare en nivå upp :-)














Innan dess blev maken avtackad för sina trogna 27 år i firman och lyckönskad till egna företaget av sin familj med resecheckar och ett verktygskit och tårta.

Jeanettes kommentar: "Sugen på allt gott blir jag när jag ser fotona på din blogg".








Han och brodern letade fel på maskin, nåt med kugge i motorn lokaliserat.

Så blev det bär och sen, tog vi kvällen :-)"


En välförtjänt sådan!

__________

By the way, ingen som är det minsta nyfiken på vem vi hejades med häromkvällen på promenaden...?

Ann: "Undrade redan igår vem du hejat på, letat efter berättelsen på bloggen men fann din fråga istället - Jo, berätta vicken kändis vare du hejade på så käckt?!?!?! :-D"

Hemom så hastigast efter en runda i stan måste nu vidare för andra väntar berättar sen...

Ja så här var det; ni vet när man känner att den där människan har jag sett förut, bäst jag hälsar... och så var det Göran Persson och hans Anitra som satt där på gästis uteservering...
__________

1 kommentar:

Jeanette... sa...

Mycket snygg ny väska du skaffat dig, Ingela!!! Gillar jag:-) Visst är det skoj att köpa till hundarna också? Tur du hade att det var lite rea där med. Halsband för 55:- istället för 110:- är fullt godkännt. Haha:)
Vi köpte vi nya till Billie & Buddy på Kanonsabotören som hade försäljare där 4 och 5 juli. Halvstryp i skinn med kedja och jag köpte även ett 2 meters läderkoppel till min Billie bus som är stark och stor:-)
Sugen på allt gott blir jag när jag ser fotona på din blogg.

Kram Jeanette