Bloggintresserade

måndag 27 juli 2009

Dagen med stor D


Godmorgon... vaknade för en liten stund sedan... bläddrade i ett gammalt album som låg framme och fann detta på en ung version av ego utrustad med min gamla Kodak instamatic :-) ... måste ha varit 1976 i Cambridge på språkresa men, ... fortfarande hittar ni mig oftast med kameran och näsan i blommorna :-D

... eller vinbären eller i körsbärsträdet ;-)



Mycket har förändrats, den stora och bästa skillnaden är att nu är vi digitaliserade och behöver inte framkalla alla bilderna... visserligen ingen förväntan... men inte heller så ofta besvikelser... säkert därför dagens människor klarar motgångar sämre... fast nu handlade det ju bara om ett ynkans kort... eller fler...

Ser ut som om vi kanske får sol i Åhus idag, men lite tveksam verkar den.

A: "Gråblå himmel och sol som vaknar denna morgon.

Gårdagens loppis i Rörvik var inte vad vi tänkt, skräp och skrot och mögel fanns dock glögglas för 3 kr/st och blev vid 12 st. Vi stannade till på antikshoppar i Lammhult och därikring, fint värre men vilka prislappar!! Inget sålt till oss, inte någon stod i kassakön heller för den delen. T ex gamla tjocka glasvaser á lá 30/40-tal för 850 kr/st?!?!

Hemkomna fick vi matlåda, tupplur i soffan och musikgudtjänst med tacksägelse följt av Tröstevisa i kyrkan till kvällen.

Nu är Emil mornad och utkommen, och vi skall börja ordna lite för dagen, vi får ju prominent besök kring lunch :-D "

---

Hemkomna, och vilken dag... bättre än jag/vi någonsin hade kunnat föreställa oss. Tusen tack! En underbar dag som hade allt som vi uppskattar av livet...
Måste smälta det, axplock kommer efterhand som jag valt ut och summerat den händelserika dagen i tanken :-)) och samlat ihop bilder på skrivbordet. Vi hade tur med allt!

Som jag hade väntat på denna stund och så spänd av förväntan. Det började med att vägbeskrivningen fungerade perfekt. Vi satt och hade roligt åt tre "Nästa" skyltar opch skojade om att värdfolket hade varit ute och skyltat för att vi skulle hitta :-)
Spänningen steg och jag kan lugn avslöja att jag kände mig smått nervös... men det släppte lika fort som vi steg ur bilen och A kom utspringande från huset lika fort som jag upplevt den där klemmen på riktigt var spänningen som bortblåst!

Och vad gjorde det sen att det regnade lite... inte inne :-D

... trevligt sällskap, givande diskussioner



Ja här sitter vi tillfälligt, men det ser ut som om skulle ha kunnat bli sittande ett bra tag!






... fantastiskt vacker miljö, berget, sjön tjärnen här promenerar vi
i omgivningarna,







Blåbär var där gott om!







Det som vi nu kunde uppleva med våra egna sinnen kände jag igen från dina tidigare beskrivningar och små filmsnuttar Ann...
Gården tom. mysigare, hemtrevligare än jag någonsin kunnat föreställa mig:




I tanken har jag memorerat mycket mer än jag har tagit kort på. Du vet, "värdefull kunskap" den sitter där bättre än ex. namn på filmer. Den måste upplevas i verkligheten med alla sinnen ... det fastnar inte så lätt på kort. Möjligen kan man skönja något av det jag menar på några av bilderna.

Vi kom äntligen till High Chaparall och vad vansinnigt kul med igenkänning och alla alla gamla grejor, jag kände mig som barn på nytt...
t.o.m en sådan där vagn, som jag fick en dockmodell av tant Ludvigsson på Västerbogatan:








En sådan här bänk hade jag










Kring det underbart vackra bordet



Brynt vitkålssoppa
4 port
2 dl riven vitkål
1 msk smör
1 msk vitvinsvinäger
3 dl buljong
1 dl lätt creme fraiche
kummin
Bryn vitkålen i smör, tillsätt vätskan och koka upp, rör i kummin och creme
fraiche och servera.


(tidigar inlägg)

Fick en kokbok med olika muffins, 50/50 söta och matiga men den ligger nerpackad i flyttlåda någonstans så i mellantiden leker jag med receptet nedan. Rör inte smeten för mkt, behöver inte blandas helt, byt ut ingredienser till vad som finns, t ex skinka, rosmarin, kyckling, curry och den ost du råkar ha :-)

http://www.recepten.se/recept/matmuffins_salami.html"
(Tidigare inlägg den 22 oktober)

Bjöds sagolikt god Stockholmspizza på Göteborgs Hönökaka (håller med dig visst låter det konstigt! Tidigare infört på denna blogg den 19 september... nu kan jag intyga att den är jättegod!!!

Ikväll tror jag vi skall testa 'Stockholmspizza' :-) kollega pratade om detta häromdagen, att familjen gillar detta och när flickorna kommer hem frågar de efter denna :-) Så jag fick receptet och skratta högt i och med STOCKHOLMs-pizza och ingrediensen HÖNÖkaka :-) Kollegan berätta hon har för sig att receptet började med thékaka, och att hon ändrat under åren till
hönökakan p g a storleken. E´rumé på receptet?

Stockholmspizza
3 st hönökakor
2 dl vispgrädde
4 msk tomatpuré
purjolök
rökt skinka
1 burk champinjoner
svartpeppar
ost

Vispa grädden rätt hårt, blanda i tomatpurén och bred på bröden. Strimla purjon och skinkan och fräs tillsammans med champinjonerna.
Fördela fräset på bröden, mal över lite peppar och lägg på riven ost. Sätt in i ugn 250 grader ca 10-15 min eller tills osten har smält.



Till valfri dryck från fräck maskin ( sådan som man vanligtvis ser inhyrda på institutioner :-)

Leksandskaka

Ingredienser 12 bitar

125 g smör
2,5 dl strösocker
7,5 dl vetemjöl, (450 g)
2 tsk bakpulver
2 tsk nystött kardemumma
1,5 dl russin
3 dl mjölk
Garnering
1 nypa pärlsocker

Från Monica har vi fått ett recept på en god och lättbakad kaka. Någonting mellan mjuk kaka och vetekaka. Det är ett gammalt recept. Den innehåller inga ägg men russinen gör den saftig och god ändå. Perfekt till sommarens nykokta saft.

Gör så här
1. Sätt ugnen på 175°. Klä en liten långpanna 25x35 cm
med ett bakplåtspapper.
2. Rör smör och socker pösigt. Blanda mjöl, bakpulver, kardemumma och russin. Tillsätt mjölblandningen och mjölken och rör samman till en smet.
3. Bred ut smeten i långpannan och strö över pärlsocker.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 35 minuter. Känn med
sticka att kakan är torr.

(inlägg 26 mars)



Resan hem tog endast två timmar... Det tog inte lång tid på hemresan så slocknade jag. Men först hann Mats fråga om mötet blev som jag hade tänkt mig... JA absolut vi kände ju varandra redan... efter daglig kontakt, i 1 ½ år. Det var ju bara det fysiska mötet som felade... och det kändes absolut ömsesidigt!

Delar bilderna med dig, att husera med off och online efter bästa egen vilja, hoppas ni sänder digitala kopior av era bilder via mail till oss så jag kan ha dem utanför blogg :-)

hoppkram!"

Även i i Paradiset togs vi emot med öppna armar... Charlie helvild och Eva-Katrine och Karl-Mikael verkade glada att ha fått hem sin mamma och pappa... och nyfikna var de allt... la mig och sov nonstop hela natten ZZZzzz...

Inga kommentarer: