Bloggintresserade

onsdag 1 juli 2009

Håll i solhatten

"Early one morning just as the sun was rising"... målarn (ego) i sin mundering. Frukosten väntar, men sedan! Ja solen skiner idag mä.
Godmorgon på er alla! Tänker på er i Västerås och är nära er i tanken! Fick igår ett mejl från ännu en släkting Ann och Runo, tänker att det framöver kommer lite nytt på genvagarsidan. Då håller ni på att packa det sista skulle jag tro Maria, för imorgon bitti ger ni er ju av till Azorerna! Ön som är känt för sin växtlighet och sina vackra exotiska blommor.


Här får man då leta efter blommande exemplar. Det mesta verkar redan ha blommat av. Men här ser ni en av två rosa bondpioner vid dammen. Vi flyttade ju den förra året så då oroade vi plantan. Men vi har ändå tur sa mor för ibland så blommar de inte alls året efter.
__________

Ann (8.24): "Otroligt konstigt att vakna utan sol, har ju haft den här i nio dagar, idag hade vi lite av slaget vid Lützen, fast dimman lättar nu och man anar att solen och blå himmel skall titta fram. Så fint det blev i hörnan med din dörr och ditt trädgårdspyssel :-) "

TACK, själv blev jag nöjd utan att det har kostat en krona (allt material fanns hemma) endast kul arbete.

Mina planer för dagen är att avancera med hustvätt och att slutföra målningen av ludan. Nu färdigmålat. Rutorna i den ena dörren ska på plats med det är ingen ko på isen det är ju sommar vet jag. Tvättbaljan ska få sin plats på blivande trädäck då kommer samtidigt alpclematisen bakom till sin rätt.




... suddigt, man skulle kunna tro att jag har något att dölja eller att det är dimma även i Åhus, men så är inte fallet. Sol från en blå himmel... inslag av vita moln.

Mats jobbar i Finja idag och Eva-Katrine i kassan. Kanske cyklar vi ner till stranden en runda när hon slutar.
Det är Kalle och jag som är lediga. Han har tänkt hålla en vecka, fast det vet man ju aldrig för rätt som de är söker de honom... pratade precis med Mats som tyckte
att jag kunde lägga mig och gunga en stund i hamocken... det är skönt sa han :-)

__________

Favorit i repris:



... och ett foto med dags dato:



(Ja, ni ser man hinner inte vara överallt :-)

Ikväll är det dags för hundskola, nästsista gången. Sen har han sommarlov.

Efter det tänker E-K och jag gå en runda igen och snacka förtroligt.


Ni andra då? Vad hittar ni på om dagarna?
__________

Ann " ... Inatt åkte fönstrets vida gavel igen efter kl 03, då sjöng världens alla fåglar och man var lite kylslagen faktiskt under sommartäcket.
 
Igår växte kvavheten, och efter lunch kom åskan på besök i några timmar. Såg jätteregnet på andra sidan sjön, men, vi fick bara några droppar som inte ens vätte trätrallen, man såg ringarna efter regndropparna och vips hade de dunstat...synd här hade behövts regn. Men, luften lättade lite iallafall så man kunde andas lite bättre. Maken, han kom hem från jobb på annan ort regnblöt, jobbar på tak och där hade det vräkt ner regn till åskan".

Usch vilken arbetsmiljö!... Tur att någon vågar klättra och ta sig upp på tak och dito... ja man kan ju bara läsa farfar Henrik här nedan för att konstatera att han måste ha fått del av ett vigt och "oräddt" (vad heter det? Orätt är ju en annan sak!) släktdrag.

... Hoppla, tittade inom väderkanalen.se och vi har varning om kraftig åska idag (den igår var kraftig mer åt öster hörde vi på nyheterna). Så är solen här! Idag skall jag proviantera och har tid hos min frissa".

Ja, här har vi inte märkt mer ännu (trots att vi bor i öst) än att det har varit otroligt kvavt. Möjligen lättade det något framåt kvällen igår, åtminstone tyckte Mats det. Men han gjorde igår, som du ska idag, beställde en akuttid till frissan och kom hem med en betydligt svalare huvudknopp.

"... Gårdagens höjdpunkt; Midsomer Murders :-)
__________
 

... Räksallad och på Gefleporslin, wow, fint och gott skall det vara :-)



Kan berätta att vi fick sallad med bl a ägg härom kvällen, röda ägg :-) hittade i bok om hur koka i rödbetsspad, det var mums! Illustration kommer.



KÄLLA: "Från "Sill, ägg och nubbe" av Eja Nilsson

Ser verkligen spännande och vackert ut det måste vi ta och prova! Hmm kommer att tänka på Mats mamma Lailas hemmalagade fiskbullar, beredda med mald gädda och sås gjord av rödbetsspad och pepparot (känns ingredienserna igen?) Åh så gott man blir riktigt nostalgisk.

Anns kommentar härunder: "Jaha, svärmor Lailas sås av rödbetsspad och pepparrot... recept por favor...?"

Receptet på såsen är mycket enkelt man använder helt enkelt spadet på inlagda rödbetor och blandar i rikligt med pepparot (den ska vara nästan ohyggligt stark). Gäddbullarna har jag inte receptet på det får jag be dig om Camilla.

Spekulant även på hemlagad nötpastej, som sedan serveras med hackat ägg samt matzeknäcke av crackertyp?
Vid intresse läs historien om det osyrade brödet på adress:
http://kinti.se/meretegrut/matzeh.html
__________
 
Ann (10.51): "Intagit min yoghurtblandningsfrukost (variant av Dr Bircher) ute på baksidan och stekt fläsket lite i solen, vi har 26C och det fläktar knappt, puh. Tiodagarsprognosen visar sol bara idag och i övermorgon...
 
Kommer du ihåg jag/vi suktade över sommarmodet i våras, bl a mönster-modet på Lindex och en speciell långklänning? Strax efter det köpte jag annan liknande på rea för en sjuttiopeng som jag svävar runt i nu :-)

 

Wow vad snygg den är!!! Mycket snyggare än den där var på Lindex och vilket price... desto bättre!

Hur är du klädd i värmen idag?"









Ja, nu ska ni få se på kontraster. Ser ju ut som jag målar mest på mig själv men lite färg hamnar på väggen :-D Skämt åsido så är det Mats gamla snickisar!






__________

Aha, så roligt, har du fått ytterligare en digital distant relative!?! Spännande!

Det tror jag nog inte, men man vet ju aldrig. Hon har tagit del av mitt material och jag har en del av hennes. Hon har släktforskat för dotterns räkning och det är dottern som är ättling efter Måns Lund- Johannes Månsson- Elof... :-)

"...Håll i solhatten!"

Va blåser det hos er?
__________






Nä nu orkade jag inte mer! Efter en dusch botaniserade jag i min garderob och fann en klänning minst 10 år, men något elastisk så det funkade. Tänkte det var klänningsdag idag :-D
... ja, jag har likadan kofta till men den har man ingen användning för idag :-D







__________

Så nu har jag också tittat på en Tvplayfilm "Heaven", helt ok underhållningsvärde. Inte längre någon sol här, det är enormt pressande tänker hälla mig en liten stund.

Pratade ju med mor innan idag och vet nu rätt bra hur läget är även med dig Christin och dig Irene. Härligt att höra storyn med medicinen. Ett gott skratt förlänger livet! Tack för härliga trädgårdsfoton mor. Väntar med att lägga in något idag och spar dem tänker tills imorgon. Då kommer din trädgårdsstory. Är det någon text du vill ha med vid bilderna så sätter jag in dem på plats :-)
__________

På kvällen hundkursen i värmen, idag rätt stökigt runt ikring för Kollo var uthyrt; antaligen till deltagare i strandfotbollen. Ungar som cyklade förbi och skrålade på cykelbilar, PRO som kastade boule och grillade, oskar som mullrade i fjärran och så vi..!

Åskat hade det gjort i eftermiddag rätt kraftigt sa Mats i Hässleholm och även utanför Åhus berättade en deltagare i hundkursen som bor i Vitskövle. Imorgonkväll avslutning på hundkursen!
___________

GO´ NATT!
 

1 kommentar:

Anonym sa...

Jaha, svärmor Lailas sås av rödbetsspad och pepparrot... recept por favor...?