Bloggintresserade

tisdag 7 juli 2009

Anns helg

 
Vi är tillbaka på hemmaplan efter en kort weekend på Halltorps gästgiveri på Öland där vi firat bröllopsdag.





Regnet formligen öste ner på vägen dit, men lättade och framme hade vi solsken!








Vi lunchade på knaperstekt ankbröst med pepparkörsbär, otroligt gott!






Sen gick vi en tur i omgivningen, där i Halltorps Hage som är naturreservat. I allén ner växte vild blomma så fin, midjehög och såg ut som genmanipulerad blåklocka, tänkte på dig att du kanske visste vad de var :-)

":-D Då har den nog maipulerat sig själv... Någon form av Campanula (som du skriver blåklocka, finns mängder av arter kanske toppklocka? Kolla mina...)" samt
http://linnaeus.nrm.se/flora/di/campanula/campa/campglo.html



I källarplans spaavdelning fanns bland annat en Ölandsbrunn för kallbad inomhus,





... utanför en jacuzzi.







Jämte entrén växte röda rosor, så stora och vackra att jag måste föreviga exemplar med kameran :-)




Kvällens femrättersmeny blev sexrätters för det bjöds på ett glas bubbel och en liten fräsch förrättssak allra först :-) Vi valde ett rekommenderat vinpaket till festmenyn och hade full sjå att hänga med kyparns alla svängar och berättelser :-) men GOTT var det, utsökt gott!
 
 

Festmeny


Bakad rödtungsterrin fylld med örtfrästa scampi,
serverad med citroncreme och friterad kapris


Isad soppa på rostad blomkål
med forellrom och gräslök


Utskuren lammsadel med rödbets-Millefeuille,
svart sesamsky samt kravodlade öländska primörer


Husets bästa ost med balsamvinägerkörsbärsmarmelad och fruktbröd


Kyld mousserande hallonsoppa med fläderblomspannacotta
och en sallad gjord på tre sorters melon & mynta



Mätta och rent av stinna drog vi oss tillbaka till rummet efter en kort nypa luft ute och somnade som småbarn :-) Under natten kom regnskur efter regnskur så på morgonen var det som annat landskap annan säsong.

Väl hemkomna igår eftermiddag, vi stannade till på ett par, tre platser i Glasriket, räknade vi in våra och svägerskans katter, de varit katt-och husvakt här och nu är vi kattvakt, serverade oss sill och potatis och sen fick vi besök av vän från andra sidan sjön och efter det gick luften ur oss och vi somnade i tv-sofforna :-)

Försökte se Montalbano igår kväll, först somna maken och till slut kapitulerade jag också, så vet du hur avsnittet slutade vore vi tacksamma att delges mysteriets lösning :-)

"Nä du tyvärr såg jag ingenting på tv igårkväll. Har nog faktiskt inte sett knappast något i sommar förutom allsång på Skansen. Igår spelade vanliga gänget Asken medan Karl-Mikael skjutsade syskonen och svågern in till Kristianstaddagarna. Men kanske någon annan läsare kan hjälpa dig?".

Roligt att se hur din fullbokade helg varit med fester och konserter! Apropos Diggiloo, det förbereddes för konsert strax jämte Halltorp ägor på Eketorp såg vi från vägen och där är svägerskan och svågern ikväll och roar sig :-)

1 kommentar:

Anonym sa...

Hej Ann! Nyfiken som jag var kunde jag inte i förväg låta bli att söka på ställen i Halltorp. Detta var vad jag fann :-))

http://www.halltorpsgastgiveri.se/

Ingela