Bloggintresserade

tisdag 21 juli 2009

Tisdag

Ann: "En vecka går, om än sakta eller fort.
 
Växlande himmel idag, tycks blåsigt också. Igår em gick vi en runda med svåger med fru och tax, och blev överraskade av rejäl regnskur. Så blöt har jag inte varit sen barnsben av regn tror jag :-) Vi fick nog en 13 mm eller så totalt igår".

I Åhus har det oxå kommit en hel del regn. Har ännu ingen regnmätare men det kommer. Skurarna är häftiga. Maria du sa igårkväll att vädret mer och mer liknar det på Azorerna och det skulle ju i såfall tyda på tropiskt klimat...
__________
 
Ann: "... Emil kvar i huset, vi skall gå över med frukost strax och sen släppa ut honom för dagen. Det var ingen kul upplevelse igår tyckte han om taxen, så vi avvaktar lite, de skall höra med grannar mm. Suck".

Åh om man bara hade kunnat ta honom under sina vingar tänker jag ett ögonblick men inser sedan det orimliga. Ingen av våra läsare som tänkt... har bättre beredskap och vill undersöka med Emil hur han ställer sig?
__________
 
"... Härlig rundtur i Åhus jag fick följa med på denna morgon, ha det tills vi hörs igen!"

Jag tror du får anledning att komma tillbaka till rundturen för den är långt ifrån klar än, men alla korten är inte inladdade ännu...
__________

Så nu kom E-K med veckans matsedel:
Måndag (igår): KYCKLING- och SKINKPAJ, sallad
Tisdag: GRILLADE HAMBURGARE m. bröd och sallad
Onsdag: STEKT TORSK, kokt potatis, haricotvetes, vitvinssås
Torsdag: KÖTTBULLAR, stuvade makaroner, sallad
Fredag: FLÄSKFILÉ (grillad), potatis, kall sås, sallad
Lördag: STEKT KASSLER, potatis, stuvade grönsaker
Söndag: KORV STROGANOFF, ris, sallad

Anns kommentar härunder: "E-K, om vi bara kunde skulle du få två dagens till var dag denna veckan bokade :-)"

Ja hon är verkligen fantastisk denna tjej... nyss blev vi bjudna på kaffe, pannkaka med sylt och varma nybakade Ciabata :-)

... själva har de begett sig av på utfärd till Haväng ev. Glimmingehus.

__________

Ann (10.55): FNISS har en gröngöling hoppandes på gräsmattan, tänker det kan vara en hona då lite blek i färgerna, letar kanske mask i gräsmattan :-)
__________
 
"Fågelgrannen" med mängder av fåglar stannade till på sin cykeltur och undrade om våra två stora fågelburar skulle skrotas för då var han intresserad. Vi har ställt dem bakom garaget, jag tänkte rvätta av dem och sätta in en annons. Jag frågade vad han var villig att ge men han svade inte. Har inte själv funderat på hur mycket jag ska begära. Är nog ingen försäljare har så svårt att värdera mitt eget...
__________

Däck, däck, däck... sakta men säkert växer det!
Framkanten ska sågas till på¨plats och kommer att bli en trekant...



Ja vår snickare Almström var hit en vända på kvällen så vi kunde rådfråga honom om takkonstruktionen när det möter garagetaket. Takstolen ska också bli en trekant till skillnad från garagetaket. Ja, visst, amatörörna (alltså vi) vet inte vad det heter... är det rese? :-) Almström gillade i alla fall våra breda trallrädor och undrade var vi hade fått tag i dem. Han brukar tydligen inte handla på Timber som vi.
__________

Så nu är rundvandringen klar. Du kan väl kolla och se om jag har glömt något viktigt Maria :-)

1 kommentar:

Anonym sa...

E-K, om vi bara kunde skulle du få två dagens till var dag denna veckan bokade :-)