Bloggintresserade

söndag 5 juli 2009

Balunsen

Började med att kolla hur ordboken definierar ordet:
http://www.synonymer.se/?query=baluns
(vard.) bal, danstillställning, dans, fest, hippa, party

Med andra ord en rätt passande beskrivning på kvällens tillställning. 40-finklädda gäster firade Staffan som nu passerat "30-talet", umgicks, åt och drack, bjöds en sjusärdeles underhållning, dansade natten lång.





Mingelbilder
Det brukar heta att vi hade i allafall tur med vädret. MEN IDAG HADE VI TUR NED ALLT och inte nog med det, för det höll i sig natten lång!



Kameran riktad emot skyn förbi syskonen












Förrätt Tappas


Dags för paketöppning Här forcerar värden vår fontän, och får då jobba för att ta kål på emballaget.






Blickar kan tala Klippt från Millas egen blogg länk till vänster; "Vi hade en superrolig kväll i lördags, god mat, mycket folk och ett kanonbra liveband!"





Dags för huvudrätt i det fint dukade tältet där vi placerad på guldiga, mjuka röda sammetsstolar och sedan blev bjudna en delicious middag, få se om jag minns;

Tonfiskbit, som om man inte fått reda på var just det, smakade misstänkt likt kött, (jag tror) honungsgrillat sidfläsk, mört oxkött toppat med mozarella, potatissallad på färskpotatis, soltorkade tomater i olivolja, sådana där stora gröna och svarta oliver med stenar i.

Efter all denna goda mat begav Mats och jag oss hem för en paus och för att rista ner maten. Hör till saken att vi turades om i familjen hela kvällen. Den här gången passade Mats på att lufta ur huset och bädda till ungdomarna medan jag gick en bra runda med Charlie. Tillbaka till festen kom vi lagom till dansen. Visst hade vi missat en del men det får man räkna med lite förargligt att vi missade Syrrans tal till sin Staffan bara. Vad vi hörde av andra så vart det både tårfyllt och plats för goda skratt som när ni var på semester i Frankrike under ungdomstiden och "festföremålet" hade sagt att han kände sig religiös av tanken att få återfödas som kossa i Normandie.






Sjukt bra underhållning med Patriks Combo


På adress kan ni se och höra dem:


http://www.combo.nu/media.php
hemsidan
http://www.combo.nu/


Skämt och vitsar, musik och dans på stolar av underhållaren. Killarna iklädda scotchrutiga kiltar eller långbyxor med dragkedjor långt upp på baksidan av benen.




Värdparet dansar tryckare







Kusindans






Vild dans till kvällens husband






Ja Mats och jag dansade hela kvällen. Det fodrade för min del 2 stycken 33:or kolsyrat vatten.



Slogs av tanken hur härligt det är att leva, känslan- ett lyckrus där efterdyningarna håller i sig än.

Hur var det nu jag skrev tidigare idag när jag refererade till Tudor-Sandahl: "det finns oändligt många sätt att ta själens behov på allvar... sjunga och dansa..." och det gjorde vi med besked!

1 kommentar:

Anonym sa...

Äntligen är jag här...datorn och jag är inte bästa vänner just nu. Vilket fint inlägg du gjort från våran fest. Det var precis den känslan vi hoppades att våra gäster skulle ha efter festen! Jättekul att läsa och se mingelbilderna. Tänk vilket massa planerande och så är det över på några timmar! Tur att timmarna då är riktigt festliga! Kram från Camilla