Bloggintresserade

tisdag 21 juli 2009

Onsdag

Blå himmel och sol i Paradiset... YES!

Ann (Värnamo): "Solen skiner denna morgon! Men, det är och har varit ett tag som augusti/september med daggfuktiga morgornar och dimslöjor på kvällen, inte alls som juli tycker jag".

Eva-Katrine och jag uppe, hon börjar tidigt i kassan idag men jobbar sedan inte längre än till två. Karl- Mikael börjar senare men kör sedan hela kvällen.

Vet inte riktigt vad vi ska hitta på idag men det blir väl till att tvätta lite och att köra på med golvet idag mä.
__________

Kan undras om ni hittade några blåbär igår Maria och Nisse och kanske fann ni oxå en och en annan svamp efter allt regn?
---

Ann: "... Igår efter maten åkte vi för att inspektera planteringen vi gjorde i våras på hygget. De har växt, en del hela 30-40 cm minsann, de små tallplantorna.



Vi mumsa på banan...



... och det såg malplacerat ut med bananskal mitt i skandinaviska hygget, inte en apa i sikte.... eller :-)



I: :-D)
Lingonen blir många,...



I: Farmors rårörda lingon åh, vad gott blir smått nostalgisk!

... ljungen har börjat blomma...



... och massa blåbär finns det!





... Senare på eftermiddagen gick vi ner bakom ladugården och plockade omkring en liter blåbär som blev blåbärssoppa och serverades med nybakta frallor till kvällsmat till makens mage som är i uppror. Mums och snacka om purfärskt och utan E-nummer :-)

I: Blåbär borde vi äta mer frekvent om inte för den goda smaken så för syns skull ;-)
__________
 
Bloggens datering släpar efter en dag fortsatt, men det har du nog sett :-)

I: Får försöka rätta till det imorgon dag före några foton är inlagda!
__________

Maken inspekterade däckets foto och ni får mycket väl godkänt, han tror att du fikar efter ordet resning, takstolarnas resning".

I: Man tackar vi är ju inga snickare någon av oss så vi ger oss inte ut för att göra ett perfekt jobb... nog gör vi våra misstag men det största är nog beräkningen av brädor från brädgårdens sida. Något har skett så nu när brädorna har tagit slut felar vi mer än hälften ändå nästan inget spill...

"... Själv vill jag tipsa er om en träolja för att bevara 'nyskicket' på tryckt trall till nästa säsong, om ni inte är ute efter mer åt åldrad patina liksom :-). Flügger har en olja med nåt grönt pigment som gör att virket bibehåller kulören som nytt tryckt virke, den använde vi till förra huset..."

Mats har fått för sig att han vill ha en ljusbrun nyans. Då jag köpte färg till utemöblerna i våras sa de i färgaffären att den lämpade sig utmärkt för trädäck och att det skulle bli lagom att stryka det till hösten.

"... och förståss att använda en roller med skaft så blir det lite enklare än pensel på knä :-)"

:-D Skojare där!

Tack Ann för intressant material till dagens inlägg.

Ann senare: "... 10:24 gick solen i moln, sen har vi haft mulet och en liten skur framåt middag nu tittar solen fram igen tycks det. Traktorgrävaren såld och hämtad av trailer, middag inmundigad nu
__________

... kortar vi lampsladd till stor klotlampa vi fick av svägerskan ihelgen".

Du? Leker du smått elektriker eller? Kanske får man se när du är klar?



Tänt var´e här!
__________

"... Hur är din dag där nere?"
 
Jo här är vädret lite fram och tillbaka. Riktigt fint i förmiddags och fram tills middag.



Jag har målat stallfönsterna under takutsprång och det var tur för sen kom det min sju en skur. Jag blev nöjd med dem, ett jäkla slipjobb. kan se framför mig gamla bubbliga glasrutor som i kungshuset (vilken lyster)!



Charlie hjälper husse att såga till spottlådan... men det går inte undan att jobba som ni förstår



Här provar han däcket:

Själva har vi inte ätit än mer än en glasstrut efter Eva-Katrine och Erik varit en tur på Ottos glassfabrik i Yngsjö för att inhandla skarvglass. På menyn idag torsk mmm. vad gott! 

Inga kommentarer: