Bloggintresserade

fredag 24 juli 2009

Fredag

...fridag... soldag (?). Vaknade vid 7 somnade om en timme till.

Sen tog orden slut som de har gjort de senaste dagarna!

Idag är sorgen stor



... lilla älskade tappra lillasyster Irene nöjd med livet, levde upp för att göra saker för andra, dog tidigt imorse och har dragit vidare till Nanginjala. Säkert har du träffat våra mor- och dina farföräldrar... och är nu befriad från dina smärtor...

... lämnar efter sig en ofattbar smärta hos anhöriga och vänner, till oss som har mist lilla goa Irre Virre. Ett stort tomrum, men återigen har man älskat någon blir sorgen stor.

Tack för att du ringde Jonas... du ska veta att jag tyckte det var oerhört starkt. Vi ska höras igen närhelst du vill... jag finns här, vi finns här! Och du, du behöver också få visa svaghet!

Fotot på orkidén är mors och morgonfärskt. Det måste vara så att din vita brudorkidé börjar sin blomning nu som ett tecken, för att försöka lindra din/er sorg!

Anns kommentar härunder: "Irre virre - frid vare med dig du glada starka!"



Från ett sorgehus till ett annat sorgehus.

Cissis kommentar härunder: "Idag känns det tomt, min allra bästa vän har tagits ifrån mig, jag är så glad dagarna vi fick tillsammans dagarna innan. Jag kan inte tro att förra fedagen satt vi och åt middag ihop, Jag kom upp förra torsdagen till min underbara barndomskompis, Vi var till o med på stan i lördags, men sen gick det fort alldeles för fort. Många tankar yr, jag skulle stannat kvar, jag o Jonas vi åkte med henne till Hospice,vi märkte att hon andades ut, här får hon hjälp, vi satt där en lång stund men varför stannade jag inte kvar? Men vi fick iallafall ett ordentligt farväl, vi ses i himlen min vän. Himlen har fått en ängel. För din skull Irene är jag glad att du slipper lida, men gud så tomt det kommer att bli. Våra maratonsamtal nästan dagligen. Jag vet att du kommit till en bättre plats. Kommer alltid att älska dig gumman. Nu får du vila o ro.
Din vän föralltid som vi alltid sa. Cissi från Staffanstorp"

Cissi tack för den fina kommentaren. Irene pratade jämt om dig senast i förra veckan när jag pratade med henne. Jag orkar inte prata idag men vill verkligen ventilera Irene och ett och ett annat med dig mellan "fyra ögon" om du vill. Jag vet vad du betydde för Irene. Jag vet hur lycklig hon var för detta besöket... en av de vänner som stod pall även i motvind!

___________________________________________________________


Ann: Vakna alldeles för tidigt, gick upp efter en timme och började dagen lite efter 06. Gråväder, regnat lite inatt totalt en 16mm igår. Nu spricker det upp och solen visar sig emellanåt, känns ovant tyvärr.

Emil? Utfodrad med tonfisk och kramad och utsläppt för dagen. Detsamma gäller våra Plus & Minus, som är deras namn, men kallas för Gumman & Gubben :-) Jag tvättar, skall städa lite och även gå över och dammsuga och damma och diska hos svärföräldrarnas hus, eller hos Emil eller vad jag skall kalla det... det så när som på katten tomma huset....

Måste handla mat istan idag och skulle klippa gräsmattan. Vi får se vad tiden och vädret tillåter idag.

 Igår vistades vi mest i 'det franska lågtrycket' över Göteborg och det var tidvis otäckt som det regnade, t ex på kyrkogården hos pappa när vi skulle plantera...


... det fullkomligt vräkte ner, regnrock och paraply förslog inte riktigt och hur växterna blev kan man bara undra... det stod vatten på vägarna, dagvattenbrunnarna, de där med manhål, såg ut som fontäner när trycket blev för mycket och locken hade lyft sig och flyttats. Senare i sydöstra delen hörde vi på trafikradion att vägarna vi åkt på stängts av pga översvämningar.
 
Ett nytt luftgevär inköptes på Jula (min kolsyrepistol kärvar och är nånstans nedpackad), en glasburk på Bolagret, den sista, aningen flisad -30%. Vidare och i Borås på Knalleland hitta jag fotfil på Lagerhaus...






... samt en helt oemotståndling och likaledes onödig blingblingpryl - en hammare med prismepaljetter :-D Ser den mot svart sammet och belyst på väggen i byggmästarens kontor :-) Maken? Han skratta gott!

Sen lite mat i deras nya Maxibutik och hemma till kvällen.
 
Emil väntade på oss i buskaget och kom direkt, vi spiste kvällmat hos honom och såg nyheterna på TV, hemma lite Hercule Poirot vi somnade till.

Morgonpromenaden gick ner till havet och till tennisbanan för att Mats skulle boka ett par tider när han och Staffan ska spela ...

... passade på att fota deras vackra gula rosor (gula rosor= Guds kärlek)



... och ett kik över grannens staket där han har en rosbuske med blommor i min absoluta favoritfärg:




Matte och husse kan jag inte få en sån här korg?

2 kommentarer:

Anonym sa...

Irre virre - frid vare med dig du glada starka!


Ann

Cissi Frid sa...

Idag känns det tomt, min allra bästa vän har tagits ifrån mig, jag är så glad dagarna vi fick tillsammans dagarna innan. Jag kan inte tro att förra fedagen satt vi och åt middag ihop, Jag kom upp förra torsdagen till min underbara barndomskompis, Vi var till o med på stan i lördags, men sen gick det fort alldeles för fort. Många tankar yr, jag skulle stannat kvar, jag o Jonas vi åkte med henne till Hospice,vi märkte att hon andades ut, här får hon hjälp, vi satt där en lång stund men varför stannade jag inte kvar? Men vi fick iallafall ett ordentligt farväl, vi ses i himlen min vän. Himlen har fått en ängel. För din skull Irene är jag glad att du slipper lida, men gud så tomt det kommer att bli. Våra maratonsamtal nästan dagligen. Jag vet att du kommit till en bättre plats. Kommer alltid att älska dig gumman. Nu får du vila o ro.
Din vän föralltid som vi alltid sa. Cissi från Staffanstorp