Bloggintresserade

torsdag 9 juli 2009

Massor av körsbär

Godmorgon, och tidig (4.41)... ingen vaken mer än jag här inte. Anna-Karin och Johnny begav sig till Malmö igår via Adseke. Skrev en lång kommentar till dig Jeanette på din blogg som försvann. Blev så trött, orkade sedan inte göra om... Upptäckte sedan att det ändå kommit på plats. No comments här inte... hade vatt kul tycker jag.

Jeabettes kommentar: "Visst är det skoj med kommentarer på sin blogg? Man ser att folk läser på mätaren, men sällan någon som kommenterar!"


Tillbaka morgon; Kan undras vad det blir för väder idag... tycker nästan att himlen ser molnig och grå ut... (10.52) Växlande mellan sol och cumulusmoln.
Ann (8.08): "Mellanhimmel, både blått å grått. Vi är beredda på gråväder men inte på det polska lågtrycket".
__________

Kolla gärna tillbaka på veckans inlägg, för det har tillkommit text och framför allt jättefina bilder med Johnny bakom kameran.
__________
 
"... Berätta jag om den mystiska saftflaskan? Stod i verandan när vi kom hem i måndags, flädersaft stod det på etikett... Dagen efter fick jag ett vagt minne att någon rätt nyligen sagt 'nu skall jag hem och laga flädersaft' men minns inte vem, inte maken heller... så fick vi se likadan flaska uppe hos svägerskan vid kattutfodringen och maken tänkte det finns samband och bör vara från hans brors fru, alltså andra svägerskan. Och jo, igår fick gåtan sin lösning för maken var hos brodern och visa om listning och hur lägga shingeltak. Mums för fläderblomssaft!!!"

Ja, den är verkligen frisk och god. Inte heller så dum till att blanda med! Hade hon bara lämnat den där så att ni fick bli sakletare utan att veta om det? HÄFTIGT!
__________
 
Igår kom svägerska+svåger tillbaka från vistelse i Kalmar och Diggiloo på Ekerum, de fick regnväder också och satt under någon bamsestor lastbil berätta makens syster fnissande :-)"










Passar här på att visa något av Johnnys guldkorn från Ovesholm
Här sitter grannen framför och bladar i sitt Aftonblad som delades ut gratis på plats.







__________
 
"... Hon berätta... att urgamla körsbärsträdet rasat står lite utanför deras tomtgräns på makens mark här, två av grenarna vi stod under dagen innan hade knäckts och låg på marken. Massa bär kvar på trädet så vi tre plockade många liter en stund på eftermiddagen. Otroligt vad bär!



Frös in det mesta, kärnade ur en liter och kokade körsbärssoppa vi njöt av till kvällsmat med nybakta frallor och hemtrampad flädersaft vi fått av andra svägerskan!


Det gick inte av för hackor minsann, ultimat sommarkänsla i solnedgången :-) Skall plocka mer idag tror vi :-)"

Mmmm så somrigt och gott det ser ut!

Jeanettes kommentar: "Underbara foton med körsbär och hundträning:-)"
__________
 
"Fråga; har du släppt in annonsen ovan gårdagens inlägg på din blogg? Eller?"

Yes, det hjälpte Anna-Karin mig med igår, tänkte att det kunde vara ett roligt inslag på bloggen anpassat efter ämne. Hon har själv det.
__________

Fortsättning följer efter frukost i Paradiset...

Morgonsysslor som att bädda, diska, ta hand om grovsopor etc. Vattenspridaren igång på framsidan. Trots allt regn nu på slutet brunt gräs på framsidan. Kanske har Charlie hjälpt till genom att kissa där.


... Han är tokig i vatten och när jag blickade ut genom fönstret var befann han sig tror ni?

Yes that´s right!
__________

Vid lunchtid promenad neråt Ottos glass. Vanemänniska som jag är brukar jag alternera mellan vanilj eller nougat, men leveransen hade uteblivit så det fick bli en kula jordgubb.


... Utmed Ankvägen, Kanta, strandpromenaden där träffade vi Vojja som tvättade glassvagnen inför strandvolly. Har glada hälsningar till er alla våra ungar :-))





Paradisvägen










Fot med klicker
Ja, det är rätt... det ser ganska mörkt ut just nu på himlen, men Charlie som ni ser avancerar som mönsterelev vid Mats sida... Klickern fungerar ju som förstärkning jämsides med korven.



Jobbet väntar i trädgården.

Skulle tro att Maria, Nisse och Niklas kommer hem idag. Hette er reseledare Sara på Solresor... så är det Eva-Katrines kompis, hon väntas hem just idag från Azorerna.
__________

Jeanette: "Pratade en sväng med lillasyster idag. Tufft!"
Vill bara säga att jag är med henne/dig i tanken varje dag!

"... Sedan har jag tagit en promenad med hundar och Isabella. Har åskat idag med...igår också och då var Janne och jag i Linköping. Hundmat inköp och visit hos Tommie & Emma.
I morgon ska vi träffa dem i Norrköping. De ska också se Micaela spela på festivalen :-) "

Det blir familjeträff då med andra ord. Ha så kul på festivalen!

... Vet inte vad som händer här än. Mats ska in på trygghetsrådet på eftermiddagen, så jag kanske hankar på. Det är ju Kristiandstadsdagarna och vi har minsann inte varit inne någonting än. En liten stund av folkliv kanske? Eva-Katrine är ju ledig på eftermiddagen så djuren blir inte heller ensamma.
__________

Powerwalk 1 timme med Eva-Katrine...


Mats kusin Thérèse och Ove här på kvällen. Kul att träffas igen, kanske åker vi tillsammans och hälsar på kusin Jan och hans Lena imorgon efter stan. Inte så ofta vi ses längre när äldre generationen är borta. Visst är det så att man umgicks mycket mera med släkten förr (läs när vi var barn)?!

1 kommentar:

Jeanette... sa...

Underbara foton med körsbär och hundträning:-)
Visst är det skoj med kommentarer på sin blogg? Man ser att folk läser på mätaren, men sällan någon som kommenterar!
Pratade en sväng med lilla syster idag. Tufft!
Sedan har jag tagit en promenad med hundar och Isabella. Har åskat idag med...igår också och då var Janne och jag i Linköping. Hundmat inköp och visit hos Tommie & Emma.
I morgon ska vi träffa dem i Norrköping. De ska också se Micaela spela på festivalen:-)

Ta vara på dig/er,
Kramar Jeanette