Bloggintresserade

tisdag 30 juni 2009

Tisdag

,Nästan oförskämt tidig morgon. Solen lyser ännu med sin frånvaro. Tystnaden är påtaglig, ja det är nästan så att man om man lyssnar riktigt noga, så kan man höra den!

Tittade in på bloggen, kollade igenom gårdagens inlägg... började så smått med dagens. Tunt med kommentarer och röster (1 dag kvar, ska vi kanske spränga vallen?), men igår var det ändå 40 unika personer som hittade in till mig. Konstigt!

Lägger mig en liten stund till, få se om det har hänt något när det har dragit ihop sig till att stiga upp.



Vem vet kanske har jag redan drömt om naturen i Yngsjö under natten... eller gör jag det nu efter att ha denna bild i färskt minne.






En liten lur till blev det tills Olivia knackade på sovrumsrutan. Ja, hon gör verkligen det! Sover gör hon i hammocken, skulle tro att det är svalt och skönt! Nu ville hon in och äta frukost. Bryskt uppvaknande när Charlie satte in med sin grova stämma.







Nu är det dax för vårt morgonkaffe.
__________

Ann: "Märkligt, inte felfri blå himmel, ser jag mig omkring är det inte långt från igenmulet, vadnudå. Tittar inom väderkanalen som visar 26C och regn idag, märklig kombination, ostadigt ons och tors, hm. Igår förresten, så tropiskt hett att jag visade mig i solen på förmiddagen sen höll jag mig i skymundan resten av dagen,

... är det åldern tro :-)"

Ja visst blir man slak i värmen. Själv höll jag på tills jag trillade ihop som ett korthus. När båda pojkarna såg och gjorde en insats. Per-Olof som varit med en kompis hela dagen rill Tysklamd bestämde sig för att stanna tills idag. De båda planerade att åka och fiska. Pappa var kvick på att nappa. Det var enda napp de fick... haha. Ändå stannade vi till på Rökeriet och förvarnade om att vi nog kom in med 10 kg på hemvägen som vi ville ha rökat (modifikation mer än sanning).

... på tal om kort var det sedan kvällens sysselsättning efter att vi kommit hem.
__________
 
"... Uppe med tuppen vid fem, så jag gick upp och la mig igen en stund och lyckades somna om. Inatt har fönstret varit på vid gavel hela natten till fem, bara vaknat tidigare av rådjur som skällde, lustigt för just igår sa jag till maken att de varit tysta ett tag nu på nätterna, så fick vi för det".

Ja, det här känner jag ju igen, kul att du påminde. Varför skäller de förresten? Är det ett brunstljud eller?

"... Fågelsången orkade vi nog inte lägga märke till inatt :-)"
__________
 
Kul på bloggen, massa nytt som fiskefoton och presenter!
__________

"... Är din fina dörr färdigmålad? Får man se?"

Skulle tro att ett foto kommer frampå dagen och isåfall här!

Men först ska vi lägga några något större stenar att ställa gasolgrillen på intill planket så att vi kan få in cyklarna i ludan. Mats måste få hjälp att lyfta den store stenen på plats den som han fick ont i ryggen av förut (bäst att passa på när pågarna har tid)... sen ska jag dela vårt randiga gräs och påta ner i en kruka jord klädd med fiberduk bland sjöstenarna och sätta bredvid. Ja, det känns för tillfället som att allt hänger ihop och that´s life!







Kan vara farligt att vara fotograf här höll jag på att trilla baklänges och knäppte samtidigt av ett foto i farten :-D










En liten bit längre. Så här ser det ut när grillen är på plats;



... stor sten på plats och grässticklingen i jord:


__________

Märks att matmor nu är hemma. Sådana här läckra portioner med räksallad bjöds vi på till lunch på farmors vackra vardagsporslin (av märke Gefle)

innan Per-Olof begav sig till Helsingborg.

__________

Så´varmt nästan åskvärme. Operation garagetvätt för min del på en sida av byggnaden innan jag kan måla även den. Mats fått upp den andre gamle dörren på ludan imorgon vänta strykning av resten på ludan :-) 1/3 kvar av tvätt på garageväggen. Sedan är det färdigt för en strykning även där. Bra att hålla på vid olika ställen för då får man omväxling och kan hela tiden söka skuggan.
__________

Grillad lax i bitar, tsatsiki, kokt potatis, bulgur och salladsgrönsaker. Mmmm.
__________

Därefter powergång med stavar i värmen. Puh men känns ändå bra nu när man är hemma. Trevlig pratstund. Nu kvällsbad och sedan "Allsång på Skansen".
 

Inga kommentarer: