Bloggintresserade

torsdag 11 juni 2009

Händelseriktorsdag

... Godmorgom klockan skrällde vid halv 6. Dags att pallra sig upp, ta ett bad och so on. Solen har redan vaknat... idag ser det ut att bli härligt väder. Fm jobb vöntar, väntan i stan mellan 12-15 när jag ska vara på undersökning. Mats kanske tar ledigt i em. och drar ut på jobbet i Osby och sluter upp ev. för en dagens någonstans. Låter bra tycker jag!
__________

Så nu har bäde Krig och fred och Sommer slutat på tv. Både trist och på ett vis skönt att inte behöva planera efter dem.
__________



Ett foto för att inte behöva möta en trist blogg under dagen Så här såg Mönjeliljan (tack Ann) ut igår.

Ann: "Åh, så fin din mönjelilja är, perfekt!"
__________

Idag är den stora dagen (eller snarare ikväll)... CHARLIE BÖRJAR SKOLAN. Han är inte medveten om det än trots att vi har berättat det otaliga gånger. Han tittar vuxet på oss... visst ser han förväntansfull ut... men snarare är det så att han lever i stunden såsom vi andra också borde göra. Det kommer både att bli allvar och kul! Antar att här kommer en del historier framöver. Kan kanske vara lite roligt för dig Jeanette att höra vad 1:a klickarna får göra i Tinas bruks i Åhus... Det blir en lång dag som precis bara har börjat. Men mamma vill och då får jag skrapa ihop oanade krafter. När den ene börjar så slutar andra. Sånt är livet.

Många glada och förväntansfulla studenter är trötta på skolan och har tagit fasta på Carpe Diem... det är ju synd att missa något, men bra om man efteråt minns. I alla fall Ha så kul i dagarna och livet till er nya studenter... Och till oss gamla :-D Skulle tro att mina läsare för länge sedan passerat åldern, men kanske har barn eller t.o.m har barnbarn i denna ålder (ni vet säkert vad jag pratar om).
__________

Jag vet inte om det är lönt att påminna om undersökningen till vänster? Men gör ändå ett försök!
__________



Pölen utanför vår skola
__________

Ann: "Regntunga skyar, vart än jag ser...
 
Sedan igår morse har vi fått 6,6 mm regn, mest mulet och stilla hela dagen, på kvällen sprack himlen upp och vi fick kvällssol.
 
Jo, jag såg ditt väder lite senare idag på http://vadret.nyhetskanalen.se/ och då mulet och regn och tänkte;
Inte helt fel kanske med gråväder och regn när du har förmiddagsjobb inomhus och eftermiddagsundersökning inomhus, så du inte missar finväder iallafall, ha nu en bra dag!... SMHI...
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article5366776.ab
 
Var rädd om din trädgård..."
__________



Ja idag har jag och Mats datat på restaurang kvarnen och allt. T.o.m. ätit dagens som var Raggmunk, stekt fläsk och mängder av sallad och nybakat bröd. Mmmm vad gott och ovanligt!

På vägen ut blickade vi upp på väggen och läste följande:




En ensam and flyter i kvarnhjulet.

ännu en bild på det vackra kvarnhjulet













... och kan ni tänka er jag överlevde MR... visserligen synd att säga att jag kopplar av inne i tunneln men det gick bättre även om det idag var, om möjligt, mer oväsen än förra gången... så nu är det gjort... bara att invänta svar.
__________

Yes imorgon kommer Per-Olof hem och hälsar på!
__________

Halloj! Tillfälligt hemma igen...



Snabbt in med utekrukorna i drivhuset. Olivia skuttade och tetades med Charlie som inte kunde klättra upp i trädet efter henne... han satt och bjäbbade under istället. Sen öppnade himlen sig!
__________

Vi som ska med Charlie på bruks. Bäst att byta om och ta tåliga kläder på. Vi får höras senare! Har en del att berätta... det kommer!





Först en runda till havet för att rasta Charlie sedan till gamla KOLLO som är den plats där hundträningen ska äga rum.

Först info ute på grusplanen och en övning Namn (dvs att höra upp när matte eller husse vill något)= GODIS.

Regnet och likaså teorin tog vid inomhus. Allra först en presentationsrunda namn, ras och ålder. Charlie var yngst i klassen (6 mån) den närmste i åldern var 1 år och den äldsta 5. Där man också fick ta upp något problem som man önskade hjälp att lösa. Rätt kul att se att det förmodligen var de saker som Tina ändå tänkt ta upp i gruppen. Vid detta tillfälle var samtliga hundarna med inne i Panstugan. Först var det väl lite oro bland djuren, men enligt vår lärare så brukade det sällan vara så lugnt i en grupp.

Vi fick bakgrundshistorien om vargar... hundar och en god lektion i beteende. Ledaren en vägledare. Kom ihåg sa hon att ni inte är här för att andra ska se hur duktiga ni är med er hund.

Det överskuggande budskapet var att det ska vara roligt att vara med sin hund! Att vara på väg att göra något bra=beröm. Ryta möjligen när hunden vet vad som förväntas. Om vi uppfattar vår hund olydig... fundera Har jag visat hunden vad jag vill att den ska göra? Hur gör mig själv tydlig? Motto 3 minuters träning sedan paus (dessa ska vara tråkiga för att vilja börja igen). Därefter åter ut på grusplanen... Snacka om regn, det dröjde inte länge förrän vi var pölvåta. Nästa moment var sitt och sitt kvar. Alla ekipage fick sin egna lilla privatlektion. Väl hemma väntade ett hett bad och det satt fint... liksom en rostbiffsmacka med potatissallad. NU é jag dödstrött så jag måste stupa i säng. Resten av dagens blogg får vänta tills imorgon.

Anns kommentar härunder: "Kul följa din dag i bilder!!"

1 kommentar:

Anonym sa...

Kul följa din dag i bilder!!

Ann