Bloggintresserade

måndag 29 juni 2009

God målning

God murning eller kanske ska jag säga God målning. Uppe i ottan som ni ser, tänker ska här bli något gjort så :-)

Vilken svettig natt... vad hjälper det att man bytte lakan härom natten. Tänker på gamla och sjuka när en annan näst intill lider...

Nu har vi hunnit äta frukost och fått telefonsamtal från Eva-Katrine som just nu befinner sig i Kristianstad med sin Erik. Trött som en lus ska nu hem och sova. Börjar jobb klockan 2 och jobbar sen till halv 10 i kväll (så man får snällt ge sig till tåls med en reseskildring).









Charlie välkomnar Eva-Katrine vid grinden











Den är här smidesgrinden ska få sin plats i framtiden. Egentligen var det planerat att ta tag i det i år. Vi tänkte riva resterna av staketet och ersätta det med en mur. Men det är alltså fortfarande på planeringsstadiet och kommer att så förbli ett tag till. Den som väntar på någe gott väntar aldrig för länge.
__________

Ann: "Fest i Kapernaum! Tycker katterna som just nu frukosterar på gädda!! Vi tog en sväng igår innan Hedebyborna och jag fick fyra gäddnapp och behöll två, maken fick ett napp som gick tillbaka, kul!"

GRATTIS!!!
På följande länk kan man läsa något om hur vi använder bibelcitat idag:
http://www.spraktidningen.se/art.lasso?id=09342
Egentligen var jag ute efter att mer få historien bakom just "Festen i Kapernaum". Måste erkänna att uttrycket finns där men minns den ändå inte. Det hinns inte nu men kommer sedan.
__________
 
"... Så här dags behagligt och liten aning till kyligt, så jag vädrar för snart får jag bomma till och dra ner allt som går när huset resten av dagen badar i solen som cirkulerar kring huset.
 
Precis vinkat av maken som gled iväg i sval blå lastbil, de såg ut att trivas med varandra :-)
__________
 
God målning på dig :-)"

... och själv då har du några planer? Bada?

Ann: Nu skall jag tömma tvättmaskinen på rena vandringskläder :-)
__________
 
Klockan 9.40 hängt ut två maskiner tvätt, en garagevägg struken samt finstrykning borta vid min "homemade" dörr av läkt och spill. Säger som Paradisoskar (får väl vara Paradisingela då); Ibland jobbar jag så okristligt! ... Och nu tycker jag att jag har gjort mig förtjänt av en paus!
__________

Där ser man två blommor har slagit ut på klätterrosen New Dawn (doftvariant) som vi planerat ska växa på vägg och plank intill trädäck och den hörna som kommer att vara plastak över



Alldeles bredvid kommer vi framver även att plantera en druva som förhoppningsvis "klär in" taket på insidan.




Passade på att knäppa av en bild utav en av lobeliorna som hänger på planket.







Förresten den där ekorren som jag berättade om och som jag hade sett en bra bit ner mot havet. Den såg jag idag skutta på vårt hustak. Måtte det bara inte vara en sjuka så det är fler...
__________

Så nu har Nisse varit här med Charlies leksak som han glömde i lördags. Han frågade om han saknat den, men han har inte sagt något. Kanon då har vi tillåtelse att låna släp nähelst vi vill när herrskapet är på semester.
__________

Efter att fixat eget inlägg till Farfar Henrik "ska jag nu ut och bränna grannbaracken" (Wresvijk) nä skämt åsido tänker jag ge mig i kast med ett stallfönster...
__________

Eva-Katrine och jag fick en lite pratstund över vars en tallrik risotto innan det är dags för henne att dra.



Hon hade visning av sina födelsedagspresenter från Mats och mig inköpta på Kreta och flyget. Det fina Burberryskärpet fick hon av Erik som nu är påväg till Karlstad.







Själv fick jag ett snyggt armband av henne Så här ser det ut på en arm som är prickig efter målning:


Text till på temat LEO (det är jag)
__________

Så fick grabbarna för sig att det kunde vara kul att ut och fiska... Kalle brukar ju vara ute med grabbarna och meta ibland, Mats gjorde det förr men Per-Olof är väl dem mest ovane i gänget.



En del fina kort blev det. Platsen är vid Gropahålet i Yngsjö. Det är Helgeås andra utlopp i havet det delar sig och ett utlopp är här i Åhus. Förr när det endast var utlopp i Åhus så var vattnet mycket djupare och stora fartyg kunde gå ända in till Kristianstad. Sägs att det var bönders dikning av vatten som slutligen satte stopp för det. Nu får man åka ha en egen mindre båt som vi om det nu var förra året eller ta Flodbåten upp åt ån genom vårt världsberömda Vattenrike. På följande länk finner du hur mycket och trevlig info du vill: http://www.vattenriket.kristianstad.se/




Mjölkört eller Rallaros Naturen är väldigt vacker vid Yngsjö och sen neråt kusten. Kuperat med sand och gräs tänk när vi bodde här för rätt många år sedan brukade vi gå backe upp och backe ner i timmavis. Färgerna är rätt speciella. Gräset håller nästan en rödlila ton.

Tänk så sent som igår kväll när vi promenerade neråt hamnen i Åhus såg hur vattnet glittrade, båtarna, husen och trädgårdarna välskötta utmed stranden... Inte en vackrare plats på jorden, sa vi då. MEN det är minsann rätt vackert här med :-))



Fiskekort :-)

















Brorsorna
__________

När vi kom hem jagade Charlie såpbubblor i uterummet För att upptäcka de skimrande luftsamlande höljena får man titta riktigt noga. Och, det gäller både oss och Charlie som glatt försöker få tag på dem trots att de inte är stilla i verkliga livet :-)

Inga kommentarer: