Bloggintresserade

fredag 12 juni 2009

GRATTIS

... till alla studenter, särskilt Jonas. Idag är den stora dagen inne, skolavslutning som nog de flesta minns med nostalgi, ibland kanske med lättnad och förväntningar inför den närmsta framtiden; en lång SOMMAR... åtminstone känns det så när man är riktigt ung... det är ju också då man oftast hinner med så ofantligt mycket... att ta vara på tiden... leva i stunden... det kan inte nog poängteras.
__________

Ann: "Hittills omkring 18mm regn, regnet startade igår sent på eftermiddagen, fram till dess rätt skapligt väder faktiskt, helt oväntat. Vek ihop och lade ner trädgårdsstolarna innan nattadags ifall hård vind skulle komma hit inatt ock, men så blev inte fallet. Dom har blåst av trädäcket nån gång ibland.
__________
 
Idag har maken något så ovanligt som hemarbete, han är redan ute i snickarboden, skall göra tre fönsterbågar till kund på andra sidan sjön där han arbetat i veckan. Så mysigt, ha honom hemma :-)"

Glad för din skull. Förstår om det blir ensamt ibland. Själv är jag ensamvarg ibland men den ska vara självvald!
__________
 
"Jag har tvätt idag, och tycker precis som du det är mindre käckt att inte kunna hänga på tork ute på vindan".
 
Ja visst är det svårt att få något torrt. Som det är nu har jag bara fungerande torkskåp från 70-talet. Tumlaren har pajat... det gjorde den precis efter tvättmaskinen. Rätt beroende av att kunna hänga ut tvätten faktiskt. Glad för att jag hann få in en full vinda igår strax innan regnet startade.
__________

"... Hoppas du sovit gottgott efter en fullspäckad dag :-)"

Jodå nog sov jag allt... nu har C4 skolan också varit på Christianstads anrika teater för skolavslut. Det är vid dessa tillfällen man är stolt över att få jobba på C4; kulturgymnasium. Sång, musik, dans och film i massor!

Hemma i Åhus igen... efter att ha fikat på stan med min mentorselev som nu lämnar oss.
... Nu rätt trött igen, men det är vädret också,

... säger Eva-Katrine som prova kläder i min rätt stora garderob faktiskt... jag kastar i princip inget... Jag har ju gillat och gillar allt (det var ju därför jag köpte det). Vilka pärlor som kom fram. Tänk vad kul jag har haft i de kläderna! Roligt om de får komma ut ur garderoben så att säga igen och få vara med om lite kul igen.





Hon fastnade för en festlig byxkjol i tunn chiffong och smock runt dragkedjan bak. Ja, som så många andra ska hon på studentuppvaktning idag!



Anonym Eva-Katrine: "Haha jag ser nästan lite elegant ut:) Du är en duktig fotograf..."

Ann: "Så flott E-K blev, var det en byxkjol var den absolut underbar!"

Ja, det är en byxkjol och fallet är så mjukt och följsamt att det endast syns i vissa lägen. Jag kan tillägga att när jag köpte den hade jag en blus till, svart också den, mycket speciell, vid... knappt halvlång ärm, undertyg och så på framsidan draperat i två snibbar som knyts i midjehöjd. Det var så tjusigt när hon fick det på, men själv var hon skeptisk till breda axlar (som man får med axelvaddar). I stället valde hon sin egen läckra kavaj inköpt i United states.

Anns kommentar härunder: "Fniss, berätta för E-K att axelvaddar är inne igen :-)
I remember the times :-D "

Det gjorde jag, men hon vågade inte vara först... sen kanske när alla andra har det. Skulle vara roligare att vara bland de första tänker jag ock ;-)

Ann: "Yeah, that's my girl;
"Skulle vara roligare att vara bland de första tänker jag ock ;-)"

... Kan tillägga att Eva-Katrine berättade att hon mött Mats faster Inga-Maj på vägen till studenfesten, och att hon hade blivit rent nostalgisk när hon såg skorna...


Hon hade haft ett par nästan likadana när hon var ung. Oj vad roligt hon hade haft i de skorna!



Själv har jag ett par snarlika ...men grå mocka som jag köpta för cirka 25 år sedan





__________

Karl-Mikael kör taxi ikväll och verkar ha fullt upp att göra... och det fattar man ju en kväll som denna. Håller tummarna för att allt går vägen, och för att han slipper en pizza i nacken; som en "i vår ålder" presterade för ett par veckor sedan. De värsta är medelålders enligt Kalle. Förra veckan var det en som inte respekterade att han inte fick röka i taxin. Trots att han blev tillsagd flera gånger slutade han inte så Kalle släppte resolut ut honom ur bilen.
__________

Grillad kyckling och potatissallad på tu man hand.
__________

Solen bröt fram för en stund, då skyndade vi oss ut på en runda Mats, Charlie och så jag. Det där med solen, var högst tillfälligt och molnen ser nu åter rätt hotfulla ut. Har vi tur så drar de till havs så studenterna åtminstone får uppehåll på sin stora dag.



Här dricker Charlie regnvatten ur ett tänkt fågelbad. Det är inte snö, han är vitprickig efter ett besök i spirean. Dessa små blomflingor återfinns lite varstans nowadays. Synd att regnet skulle komma precis i blomningen som var helt makalös i år. Mats berättade att en granne sagt just häromdagen att det var en oerhörd njutning att se våra spireor.

Tilläggas kan att jag under fjoråret gick lös med såg och sekatör på buskarna på framsidan. Eftersom jag ville behålla den skyddande höjden glesade jag ut och plockade jag bort redan från botten. Positiva verkningar har vi verkligen fått se i år. Min tro på att inte enbart försöka hålla buskarna i rätt höjd har stärkts!!!
__________

Trött efter dagen, stupade i säng, vaken så länge att jag ändå fick se min store lille påg Per-Olof då han kom inom dörren vid halv 10. Han hade jobbat och på övertid på grund av mycket att göra. Antar att mycket är på väg ut från lagret till affärerna inför köpruschen till midsommar.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Haha jag ser nästan lite elegant ut:) Du är en duktig fotograf....

Anonym sa...

Fniss, berätta för E-K att axelvaddar är inne igen :-)

I remember the times :-D

Anonym sa...

Yeah, that's my girl;

"Skulle vara roligare att vara bland de första tänker jag ock ;-)"