Bloggintresserade

tisdag 16 juni 2009

Tisdag

... sol, bad, frukost, promenad runt kvarteret, strax dags för oss att bege oss av.

Ann: "Solsken efter en arla morgon med markfrost. Bakvänt, gårdagens radioprognos över länet för idag prata om regn och åska. Vi vaknar till gråväder när utlovat fint väder, vaknar till fint väder när utlovat rusk.
 
Precis pussat och vinkat av maken som har ärende i Jönköping på förmiddagen".

Mats är i Laholm och jobbar idag, och imorgon åker han iväg ett par dagar till Strängnäs. Tänker att om det blir någon sådan tur under lovet kan ju jag och Charlie hanka på. Om inte annat kan vi ju få miljöombyte.
 
"... Ja, så kul få Pinglans Pärlor i brevlådan! Många igenkännande leenden, lite aha och några flin blev det :-) "

Nyfiken skulle man kunna fråga vilket som är vad?

"...Tusen tack snälla du! Vet en favorit till maken, mig också, Time to say goodbye, den bekanta maken sig med när vi fick Paul Potts skiva, vi skulle kunna ha en evighetslång version på en skiva och bara lyssna, njuta jag och maken... Du undra om nyfiken på Masses Mums... är det en invitation man kan tacka ja till nappar jag direkt och säger Jajamen :-)"

Absolut den kommer framöver! Vem vet kanske ni gör något liknande någon gång när andan faller på. Rätt kul faktiskt att se vad andra har för smak, kanske får man rent av tips på nytt och annat.
 
"... Igår skrev du också "Mormor Margit hade haft namnsdag idag." så märkligt, min mormor hette också Margit :-)
 
Så, ha nu en sista fin dag innan sommarlovet!"

Så nu är jag hemma och det känns onekligen rätt skönt... Sommarlovet blir aldrig så långt som just idag, nästan evighetslångt... vilken tanke...

... med mig hem har jag Bröderna Karamazov... den var jag inne och lånade av Anna vår skolbibliotekarie och dessutom min klasskamrat från åk 1 grundskolan... En riktig bibel i tjocklek. Kan undras om jag mäktar med den, då vill det sig att den är bra!


Besökte också som hastigast torget och båda handlarna... Brist på plantor till Zinkhinkarna och mjölkakannan. Inte nu längre.



Tänker ut och plantera om en stund.



En liten sittplats i söderläge nära Luckys sista vila.




En bifftomatplanta och en med gula tomater i drivhuset.

Sedan har jag delat ett par stora timjanplantor...

Resulterade i fyra timmars trädgårdsarbete fortsättning följer imorgon och på torsdag. En hel del ogräs kvar... fönsterputs...

__________

Därefter grillad fläskfilé och klyftpotatis.
__________



Ann: Min gäddsnärta,bara barnet, insnodd så vida pass, fick gå tillbaka.

Inga kommentarer: