Bloggintresserade

måndag 8 juni 2009

Final för elever

... ja så var den här! Sista veckan före sommarlovet 2009. Bal har det varit i Bäckaskogsslott. Det missade jag i år... det är annars så högtidligt och festligt att vandra runt i slottsparken och kika på alla finklädda ungdomar... hörde sedan att det går ett tåg till ännu en bal kanske nästa helg då!

Sol på väg till och i Kristianstad... möjligen är en vändning på väg men inte enligt väderkartorna på tv denna morgon som visade molnigt och regnigt. Ja, vi får se... Inte gör det mig något... Prosit...

Ann: "Blåvit himmel och svag klättrande sol, bara ett par grader ute, brr. Järnnatt här förra natten hade frosten bitit i svärmors trädgård.
__________

Vi röstade igår på förmiddagen, knappt jag förstår att vi har något valdeltagande alls, för ynka 18 delegater av 736...
__________

 

Inte så illa skåpmat för att pigga upp bloggen... man tager vad man haver... Dessa rosor i min älsklingfärg från Ystad; 25-årig bröllopsdag -08.
__________

och på tal om mat:

Ann: "... Väl hemma flyttade köket ut igen, vi friterade kycklingvingar och hemmaklyvna pommes och middagen var mumsgod med min bönsallad, min äppelchutney och Lohmanders bearnaise (trots tillsatser, ha ha) :-)

Skulle eftermiddagsfika hos svärmor, men...



... vi fick besök som också höll oss lite sällskap ute när vi i ca 2½ tim rökte en skinkstek i grillen! Den har jag haft i saltlake i två veckor.



Igår kväll när köttet svalnat skivade vi upp den med kallskänksskivarn vi har och herregud... vad gott! North Mountains Smoked Ham :-) Inte ett enda E-nummer! Säger som reklambröderna på TV; satan i gatan, vad gott!
__________
 
Så har solen hämtat krafter och lyser med full styrka!...

(9.22) NU försvann solen och litet regn rullar in... hmmm...

(9.51) NU slutade regnet och solen titta fram, då kan jag få litet gjort :-) "
__________

Inom stadsbiblioteket efter jag hade slutat påväg till bussen. Lämnat några försenade böcker. Gjort mig kvitt samt lånat lite cdgodingar som snart ska åka in i spelaren. Elever och lärare skulle mötas i brännbollsturnering vilken osis började precis droppa från heaven.

... Provade knäppa av ett foto från bussen en rejäl rugge med regnbågslupier. Imorse såg man hur färggrant de lyste men nu ser man mest svarta moln på himlen.


__________

I Åhus hade det regnat mest hela dagen sa Eva-Katrine när jag kom hem (Knappt Charlie hade kunnat ut och vända).
Mats: I Finja-Hässleholm hade det minsann inte kommit en endaste droppe under hela dagen!"

...Storbak på gång i Paradiset. Vilken härlig doft som mötte i dörren! Eva-Katrine ställer till kalas på midsommarafton... hennes 22- årskalas för släkt och vänner. Det ska bli på fritt utklädningstema... tipsrunda osv. Hon ordnar allt och planerar och donar. Man fyller ju bara 22 en gång sa hon... Ska bli spännande! Ja återstår att se vad man ska klä ut sig till. Bra, lite tid att tänka... kanske ett varv inom Röda korset för att hämta inspiration? Kan ju även ta ett varv i Perssons garderob
:-D

__________

Nu väntar behandling på vårdcentralen näst sista gången före sommaruppehåll... kan undras om cykelturen ska av stapeln i upphållsväder eller ?... Idag hälsade vi bla. solen och faktiskt när vi slutade hade hon anlänt!

...Dessutom ... ny kallelse till MRröntgen på torsdag, kan undras varför... men jag får väl stå ut med att leva i ovisshet! De som har ev. information tiger som vanligt. Den erfarenheten har jag tyvärr av dagens sjukvård.

Yes tillfällig sol (lika hattigt med vädret här) nu ger jag mig av. Bye bye!

Anonyms kommentar: "Så behandlingar har semester, har det man behandlar för semester också då... eller..."

:-D Blir nog svårt... att springa ifrån sig själv. Men visst semestern är ju annorlunda så till viss del kanske...

"... Röntgen på torsdag? Står du kanske på någon återbudslista med kort varsel, oavsett, lycka till, tänker på dig, nu och då :-) "

Vet faktiskt inte... fick en kallelse att man måste göra om undersökning av halspulsådern... det är vad jag vet inte mer... det var det jag menade med att det är så svårt att få besked av sjukvården. Fungerar man som jag och jag tror kanske de flesta så går fantasin genast igång. Men, som du sa Lotta, man kan inte själv påverka vissa saker och det är som det är. Hade ibland bara varit skönt att sparas från onödig oro.
__________
Ingen tv på kvällen men stereon går varm...

1 kommentar:

Anonym sa...

Så behandlingar har semester, har det man behandlar för semester också då... eller...

Röntgen på torsdag? Står du kanske på någon återbudslista med kort varsel, oavsett, lycka till, tänker på dig, nu och då :-)