Bloggintresserade

fredag 19 juni 2009

Midsommar

... och en GLAD sådan vill jag önska er med denna bild där vår natur visar sig från sin allra bästa sida;


Den påminner mig starkt om de sagolikt vackra fält som mötte i midsommartid på vägen mellan Yngsjö och Åhus åren när vi Mats, jag och Anna-Karin bodde på Lyckebacke för snart 30 år sedan.

Maria du såg också, vi noterade tillsammans hur skira blåklinten var; liksom naturligare blå. Vi hoppade av cyklarna och plockade underbara buketter med oss hem till midsommarbordet. Visst minns du? Första gången på några år som vi inte firar midsommar tillsammans men vi får träffas när ni kommer hem ifrån Azorerna ;) Ha nu så kul utan oss både idag och på resan!

Jag hade förmånen att pratade med de gamle på hembesöksrundan och fick då reda på att det egentligen är ogräs bland spannmålen och det stämmer ju för i samband med att vi sprider mer och mer ogräsmedel på åkrarna så går vi oxå miste om denna vackra syn.
__________



Midsommaren 1981. Bordet dukat mitt på vår gemensamma grusväg med grannen.


Om ni kollar noga så känner ni kanske igen er Jeanette och Irene.. eller kanske inte nu blev jag osäker... Lilla goa Anna-Karin längst fram och jag bredvid.

Jeanette: "Glad Midsommar!!!
Ja, jag tycker det ser ut att vara jag som sitter bredvid dig och äter på midsommarfotot, men det är svårt att se! Lilla rara söta Anna-Karin minns jag också".

Grannen hade Elegant tvätteri och det var lätt och behändigt att få hjälp med kemtvätt av både det ena och det andra. Firmabilen står parkerad på vägen och strax bakom ser ni Mats och min dåvarnade Pärla... en dimgrön Volvo PV med motorn B18... Gick som en klocka, åh vad jag önskar att vi hade haft den kvar...


Jeanette: "Den gröna volvon har jag åkt i som liten :)"

Tiden och Elegant tvätteri är nu ett minne blott både grannen och vi har blivit Åhusbor. I grannens f.d. hus bor nu en släkting till Mats. Världen är bra liten!

Ann: "Härligt se era midsommarbilder á lá -81 :-D Så att man själv känner lukten och känslan av då... :-)"
__________

Redan 5.14 anar jag solen, men nu tänker jag knyta mig en stund till.
__________

Ann: "Solsken och illersnabba moln denna morgon, ser ut att bli bättre väder än igår!
 
Lite sovmorgon idag, bortbjudna på underbart god och fräsch kräftpaj och öl igår kväll och nattsuddade lite :-)
__________
 
Ja du, angående Systemet, var i stan med svägerskan igår, sms-beskeden går ut centralt till beställande kund och fungerar inte alltid... nä, det märktes... men min beställning hade kommit på två halvflaskor eiswein och en box rosé, fast... ena halvflaskan var något helt annat... Men, det fick gå bra det med med en halvflaska av dessa härliga och dyra droppar :-)"

Vilken tur att det blev något om än inte riktigt det du hade beställt, positivt tänk var det ja!
__________
 
"... Vi är bortbjudna idag kl 14 på "all inclusive" för ovanlighetens skull! Vi brukar annars ha lite knytkalasvariant, så i år blir första året på... kanske 20-25 år för  min del och nästan 15 år för makens del, utan min stekta och inlagda strömming :-) ha ha! Omväxling förnöjer heter det!


 
Så från oss alla till er alla "

Ha så kul nu på ALL INCLUSIVE!







__________

Så nu har vi ätit frukost i Paradiset, Karl-Mikael sover, Eva-Katrine är på jobb, Erik på golfbanan, Olivia ute, så Charlie, Mats och jag är på tre man hand och myser. Hade tag på foton tidigare imorse och fann då ett foto på Jack vår springer spaniel, rätt likt tecknad i huvudet som Charlie inte sant?





Jeanette: "De är väldigt likt tecknade Charlie och Jack över nos och huvud. Otroligt :)) "
__________

Hörde precis en underbar låt med Niklas Strömstedt på Tv 4 morgon. Den måste jag lyssna på så snart den kommer in på tvs sida.
__________

... Fått in några lästa böcker i bokhyllan. Ja, jag har ju dem i bokstavsordning vilket säkert tycks skruvat för många men så vill jag ha det.


Förra veckan när Per-Olof var hemma hade han en bok med sig hem som heter Svensk maffia. Den rekommenderade han varmt.
På framsidan kan man läsa följande: "Deras journalistik är suverän. Jag läser med ögonen som tefat". Per Wirtén, DN









__________

Tack för käckt och härligt SMS Ann!



Let`s Party grattis E-K ;)



All night long!



& härlig midsommar till er alla!

1 kommentar:

Jeanette... sa...

Glad Midsommar!!!
Ja, jag tycker det ser ut att vara jag som sitter bredvid dig och äter på midsommarfotot, men det är svårt att se!
Lilla rara söta Anna-Karin minns jag också.
De är väldigt likt tecknade Charlie och Jack över nos och huvud. Otroligt:))
Den gröna volvon har jag åkt i som liten:)

Kram Jeanette