Bloggintresserade

lördag 20 juni 2009

Midsommarafton i Paradiset



Vi klär midsommarstången... här hjälper Charlie Anna-Karin att pryda den med blomster.



















Här får hon assistans av "Gamla mormor"















__________



Marilyn Monroe och Dolly Parton provdansar




__________

Fantastiskt gott midsommarplock med diverse... som sig bör sill, gräddfil, gräslök och nypäror samt potatisgratäng, prinskorv och Mats fantastiskt goda köttbullar. Nu har berömmelsen för dessa spritt sig ännu en bit.
__________



Vid start för uppskattad tipsrunda där slutligen Snapphanen och Marilyn Monroe tog hem segern


En viss uppståndelse väckte det när vårt sällskap avancerade runt kvarteret och förbi andra festande sällskap. Målarn och gamla mormor mötte suspekta blickar ... kunde det vara på allvar denna klädsel kunde man läsa i blickarna. En kommentar till målarn ifrån en frågvis granntös i 5-6 årsåldern: Varför har du så korta byxor? Mötte svaret att det bara var nertill de var för korta... och vi lämnade en tös som troligen hade sina funderingar över svaret en god stund!
__________


Vi hann precis hem sedan blixt och dunder följt av ösregn. Men då var det kaffedax och Eva-Katrines hembakta vetebullar och egenkomponerade tårta; så god!


__________

Sedan uppehåll från regn igen och stafetter i två lag. Populära lekar, dragplåster som ägg i sked, snörlek samt vissla efter kexätande...
__________



Kvällens yngste deltagare lille Piraten Leo Finns väl knappast några superlativ som beskriver hur han fann sig i kvällens uppståndelser.
__________

Med på festen var; Skönheten & Odjuret, lille piraten, Jokern & jordgubben, Marilyn Monroe, Pocahontas & snapphanen, Dolly Parton & Skogshuggaren, Målaren & gamla mormor samt ett gäng icke utklädda grabbar.



Det här är Jokern i Batman och Robin Kan undras om det var skönt med all färg i ansiktet en hel kväll... visserligen försäkrade han att det var helt ok. Efterhand visade sig Jokern bli mer och mer filosofisk och vi var några som nästlade oss in i viktiga och angelägna diskussioner.







__________

Värdig vinnare av "Bästa kostympris", blev efter röstning i Robinson stil Jordgubben... en passande för dagen och fantastisk kreation som underligt nog inte återfanns bland våra bilder.

... skulle i så fall vara om vi ger oss på att panga ballongerna på följande bild;

__________


Pocahontas



Bytte kläder med syrran lite senare på kvällen



Anna-Karin kände sig som hemma i sin gamla Squaredanskjol. I knät har hon Ukulelelen som hon fick i julklapp av oss. Den användes flitigt under kvällen. Visor av olika slag inklusive i stämmor. Ett absolut roligt inslag i sådana här sammanhang! Det här kortet har en god plats i samlingen bland ukulelekort.







Sen fick vi igång Ralle att kompa på gitarren och att dra några låta av Lars Winnerbäck. Ännu ett uppskattat inslag.
__________

Fantastiskt roligt var det att få ett SMS från min mentorselev sent på kvällen med önskan om en glad midsommar. Oj vad det värmde!
__________

Men vad är en midsommar utan dans kring midsommarstången?





TACK och en eloge till vår lilla värdinna Eva-Katrine som med lite support från oss andra ändå varit den som arrangerat och iscensatt detta fantastiskt trevliga 22-års party. Hennes leklystnad och levnadsglädje förgyllde kvällen för oss alla inklusive henne själv! Så till er som av olika anledningar inte kunde komma; Ni gick miste om något!

Inga kommentarer: