Bloggintresserade

lördag 20 juni 2009

Midsommardagen



Klätterhortensian på nära håll.
__________

Uppe förvånansvärt tidigt ca. halv nio. Oj varför städade vi innan partyt ?:S
Eva-Katrine och Erik nu på väg på sin resan till Kreta... det var idagarna krings 30 grader där! Hade fått ett SMS där E-K önskade oss andra i familjen en underbar vecka... att vi skulle njuta av vår ledighet tillsammans. Upptäckte det inte förrän nu! Ta själva väl vara på er båda så ses vi om en vecka!

Anna-Karin och Johnny har styrt kosan till Torekov där Johnnys mamma campar med barnen. Tänker nog hem och fira lördagkvällen lite lugnt i sin lya i Malmö.
__________

Själv har jag två bilagor som väntar. Både en leva bo och en Hemma som Anna-Karin lämnade kvar.
__________

Ann: "Godmorgon!
 
Flaggdag, snart skall jag ut och hissa den, men vakna lite mer först med kaffekoppen! Solen skiner och det är både blått, grått och vitt på himlen.
 
Vi tappade räkningen redan innan bjudningen igår på antalet regnskurar som avlöste varandra och knappt lät solen visa sig, de blev dock färre ju längre dagen gick men fick istället blixt och dunder, när åskan gått vidare lättade vädret. Vi har blivit väl trakterade med massa god sill och tillbehör, fluffig bärtårta,




Mums :-)

Ser fantastiskt god ut! Anna-Karin och jag tyckte det liknade hennes chesecake men stämmer ändå inte riktigt med din beskrivning på fluffig. Skulle vi kunna be om ett recept för att kunna jämföra?

Anns kommentar härunder: "Fluffigt god tårta som mousse eller cheesecaketyp, har frågat efter receptet och ber att få återkomma till er :-)"

"... ox- och filégrill och tiramisu och diverse snapsar, öl (men jag hoppade att också blanda in vinet och tänkte på morgondagen), tipspromenad (10 frågor och några kilometer) och kubb. Dags tanka av mobilen och se om bilderna stämmer överens med detta :-)
 
Midsommardag på dig!"

Tack för fina bilder Ann! Roligt att kunna följa din afton! Kanske tipspromenaden är en bild som kunnat finnas med här ovan?

Skicka gärna även ni andra någon bild från ert firande av midsommar som ni kan tänka er vilja dela med er till oss andra! Det tycker jag hade varit jättekul!
__________






Så nu har Mats, jag och Charlie gått en lång runda... många hissade flaggor mötte oss; här är bara en av dem:











... vidare om Campingen som var knöfull med midsommarfirande. Till och med hela gatan utanför hade tagits i anspråk till bilar. När vi gav oss av hemifrån var det sol, här började det droppa, men ingen har dött av lite regn kommenterade vi och fortsatte. Gick förbi stället där vi en gång träffades, vidare utmed stranden...

... mötte så en trevlig goldentik med sin matte och husse. Efter att de båda hundarna och vi bekantat sig med varandra fortsatte turen.

... Rätt som det var passerade ytterligare tre hundar med matte och husse... Känner du igen mig Ingela sa mannen?... och då hör det till saken att det vilade något bekant över honom. Det är jag som är Rickard Monica och Everts pojke (grannarna från landet). Visst är det märkligt att jag precis haft korten framme och scannat och så möter vi honom? Jag berättade det och han sa de kommer jag aldrig att glömma... vi promenerade en lång runda ner till kiosken förbi Furuboda och mot Nyehusen. Fick deras mailadress och ska skicka bilderna till honom.

... Ett infall och vars en glasstrut vid Kanta. Bevittnade då ett festklätt bröllopssällskap vid "Åhus Strand". Förbi Brödraålastugan och mötte så Stoffe (Sthlm)som slöt upp på Eva-Katrines kalas igår. Föranledde ännu en paus...



Beundrade dessa vita Pioner

Sedan blev det en rätt lång promenad innan vi mötte Grannarna med Wippethundarna en bit bort. Trevligt folk (!) han berättade idag att han är snickare... Ja Charlie diggar verkligen hundarna och det blev ännu en lekstund. Charlie blev så trött att han satte sig och lutade sig tungt emot mina ben.

Nu är vi hemma och Charlie försvann omedelbart ut och la sig på sin favoritplats i hallen.

En del nytt under gårdagens inlägg.

En film på Tv 1000Play sedan bingen GOD NATT!

1 kommentar:

Anonym sa...

Fluffigt god tårta som mousse eller cheesecaketyp, har frågat efter receptet och ber att få återkomma till er :-)