Bloggintresserade

fredag 5 juni 2009

Fredag

Jippi idag kommer Per-Olof hem en stund... har en helg framför oss att se fram emot med examensfest för Johnny och tid för samvaro med nära och kära... ingen sol ännu... vått ute, det har regnat under natten... på biltrmometern visar på 6 grader... kort dag på jobb... Ingen sol än i alla fall i stan... hemma väntar plantorna på att ner i jord... Fram på förmiddagen infinner sig dock solen. Återstår att se hur pass varmt det hunnit bli när det väl är dags att pallra sig hemåt.
__________

Svårflirtade läsare till vänster...
__________

Ann: Mest fint soligt väder, lite blåsigt och bara en 15-16C men klart godkänt fick vi igår.
 
Hoppla, ljusgrå himmel och lite blött ute här idag, 5,2C, brrrr.
__________

Idag vankas Frontline, ett par dagar har vi funnit minismå fästingar ute på tippen till Gummans öra (hon har ulligare päls än Gubbens slätare som de kräken inte fastnar lika bra i), och jodå, det stämmer, det är omkring en månad sen säsongens första behandling den 2 maj, så jag var på Apoteket igår och fyllde på detta välsignade medel som funkar till 98% minst för våra katter. Så slipper jag hitta fästingar på mig som hoppat över när vi gossar, eller när de sover på min sängs fotände, ytterligare fördel :-) Fästingar är bland det mest avskyvärda jag vet, nästan nojjigt äckliga".

Hu vale ja, berättade jag om parasiten som satt på Olivias rygg förra veckan när Anna-Karin vart hemma... A-K skrek rakt ut när hon klappade henne på ryggen och hittade ett exemplar som mätte minst 1 cm i diameter... Det är på min lott att ta fästingar... just denna var inte nådig. Scenarier att den skulle spricka passerade revy, dock klarade den sig "helskinnad" till min stora lycka!
__________
 
Håll tummen att vädret inte blir blötare så jag kan få gräset klippt idag".

Håller tummen för att det hjälpte att hålla tummen i tanken... i praktiken blev det svårt kände att jag fick för lite gjort.

"Småregna på förmiddagen så inget gräs blev klippt, kommer en morgondag sägs det :-)
__________

... Annan tur behöver jag nog med premiärtest av att möra kött med kiwi till kvällens grill, så släpp den inte, tummen alltså :-) Ha bra fredag!"

En liten bit av samma stycke får vara utan kiwi-mörning medans den större möras så vi kan jämföra framåt kvällen :-)


 
Låter festligt själva beslöt vi oss under gårkvällen att satsa på färdigpizza idag för enkelheters skull!

"... Nu puttrar chili con carne på spisen och efter maten åker vi och uträttar lite ärenden innan dagen är slut".
__________



Utanför rese påväg hem. vädret kan ni notera med egna ögon.







__________

Kramat om Per-Olof och fått en lite pratstund på tumankand innan han och en kompis skulle bege sig till Stockholm och till Erik (Eva-Katrines pojkvän). Möjligen Springsten om de får tag i sista minuten biljetter, imorgon fotboll Sverige-Danmark.
__________
 
Inget viare väder först kvavt, sedan blåst och därefter ösregn.
Filmtime: Goyas Ghost, sisådär.
__________



Så nu har blommorna kommit upp i Kalles lådor... javisst det ser lite ynkligt ut men plantor är dyra och de tar sig väl :-)



... samt i vår gamla tvättbalja vid nästan uppehållsväder. Denna lite provisoriskt placerad invid väggen för att det ska vara fritt spelrum vid däckbygge.
__________

FIA med knuff på 3. Karl-Mikael kör taxi inatt.
Musiklyssningskväll i brist på frestande tv. CD-spelaren går varm.
__________

Inga kommentarer: