Bloggintresserade

torsdag 4 juni 2009

Torsdag

... och GODMORGON mina vänner! Ser ut att kunna bli en fin dag. Himlen totaly blå. Solen och jag har stigit upp.



Paradisbusken nu mycket nära att slå ut.

Bad och dusch och rena kläder. Gott! Jag ska med bussen om en timme in till jobb.


Ann: "... du är på bena och kry igen, gott!!"

Visade sig vara fler med dålig mage på jobb så det var nog för mig en kombination.
__________

Ann: "Klarblå himmel och man kunde tro ordningen var återställd om inte för temperaturen; bara 9C :-)...
... Igår gick det åt strumpor och munkjacka i det skiftande vädret. På em var vi nere vid sjön med kompletterande förtöjning till lilla båten, då åkte huvan på till och med så ruggigt var det just då :-) fast vi fick sol emellan mulenheten titt som tätt igår. Bara en 1,2 mm regn totalt".

Så mysigt ni har det med en sjö så i närheten. Är det en badvänlig sjö... djup...? Kom på att du aldrig har berättat det bara så vi vet om vi ska ta badkläderna med :-D
__________

I drivhuset väntar fler plantor på Perssons behandling. På bordet i vardagsrummet ännu ett- kul projekt. Få se vad det blir av det! Vem vet jag kanske låter er veta framöver... men det vet man aldrig ;-)

Så fint med krukorna och lilla dammen ni har det!...
__________

... Sanslöst vad Charlie växer :-)

Ja du, vägde honom igår redan 20 kg. Det var vad Lucky vägde som fullvuxen... men man ska ju inte jämföra. Det handlar ju också om anlag och benstomme.

Jeanettes kommentar angående hundar under gårdagens inlägg.


__________

Angående Nicolinas uttalande... om nya tiden (från gårdagens inlägg);
"Vi människor har slutat vilja varandra väl... Alla bara ser till sitt. Så har det blivit..."

Rent generellt är utvecklingen sådan, och visst det handlar ju om ekonomi, teknik, politik, ja hela samhällsklimatet i dess spår. Att bry sig kan alla göra främst på det emotionella planet (!!!), även ekonomiskt om utsatta (!), för det går ju inte att leva enbart på luft! Nyckelord är att dela med sig, framtidstro, att våga och kunna njuta av stunden.

De som har mest är ju de som bär på resurserna, säkert finns det en hel del som är villiga att dela med sig som upptäcker att det känns skönt att slippa bära allt själva, men där kommer politiken in... den rådande politiken som kan vara våra möjligheter, men är det som till slut riskerar väcka girigbukar "Mycket vill ha mer".
Som tur är gäller det långt ifrån alla.

Andra är de som kanske kommer i kläm av systemet. Sen tror ju jag att detta fenomen har funnits även långt tidigare, så länge vi har funnits även om det långt ifrån är ett försvar.

Det gäller inte dem som vi väljer att umgås med. Sen har Mats och jag fyra barn och har under deras uppväxt och fostran strävat efter att lyfta fram just detta; Att ställa upp på varandra inte glömma andra. Jag tänker att vi har lyckats i detta! Det finns liksom inte mycket annat man kan göra än att enträget jobba vidare för det man så benfast tror på!

Nu tänker jag att det måste vara fler som vill vara med i diskussionen.

Ann: "Blev du då också lite fångad av Nicolina, hon var som en sista bit av den gamla världen, tiden och nu har det nya blivit känt även där och förändringen är lika oundviklig som direkt offensiv, bara hon blev kvar liksom... och hon vare sig kan, vill eller orkar ta sig till det nya. Jag tyckte hon verka så go, trots allt".

Lite roligt är, för att jag håller på att göra vars ett Joharis fönster med tjejerna hos oss. Idag skulle var och en skriva vad de ser hos sig själva och kamraterna. En tjej frågade om hon inte fick skriva om mig också: på lappen kunde jag efteråt läsa följande: snäll, glad, vill andras bästa, hjälpsam, duktig på att skriva.

Tänker att det är bra att det det som är så viktigt för mig noteras.
__________
  
"... Idag vankas ärtsoppa dagen till ära, eller äschsoppa som den gamla mannen sa på tv en gång, det skall bli gott".

Låter gott men det hade aldrig min mage klarat :-D Hos oss vankas lax kokta nypäror och wookgrönsaker.
__________
 
... Svägerskan hade packat både varmt och torrt för de är på Stadion idag på Springsteens konsert och prognosen där var ju inte sommarlik tyvärr".

Gud vad roligt! Springsteen har ju ord om sig att ge järnet på konserter.  
__________ 

Yes imorgon kommer Per-Olof hem en runda. Han och Milla ska till Stockholm och se på fotboll i helgen. De ville låna GPS:en. Tänker passa på att ge honom en serie varma kramar!
 
Han hade visst fixat biljetter till sina föräldrar för att njuta Digiloo i Ovesholm KUL! Inte Springsteen men detta ska bli jättelajbans.
__________

Nyss hemkommen, höll på att få ett spel visste helt plötsligt på bussen inte var min kasse var med diverse bl.a låneböcker. Ingen svarade på jobbet men fick tag på min mentorselev som lokaliserade den till arbetsrummet där är den i säkert förvar tills vi återförenas imorgon. För säkerhets skull anlitade jag även Eva-Katrine och hade henne att löpa gatlopp i stan när hon var där för att fika med en kompis och hennes bebis. Skönt nu kan jag koppla av, jag blir så hispig i sådana situationer.
__________



Hann se att himlen är blå med små roliga tussar till moln. Fotograferade ett som såg underligt ut. Vem har inte fantiserat i molnväg... vad liknar det?

__________

House, en lur och sen promenad utmed stranden i det närmaste till Fårabäck (och tillbaka) med Eva-Katrine och Charlie. Inte så varmt men inte heller så kallt. Charlie badade och plaskade i vattnet och Eva-Katrine vadade och plockade en handfull vackra snäckor på botten. Nu hemma igen och Charlie har precis kommit ur duschen.

Tvn är på plats i uterummet...och vi med... följde en stund partidebatten, men har så erbarmligt svårt för människor som pratar i mun på varandra, så jag måste pausa från eländet. Jag frågar mig samtidigt hur det beteendet ska kunna inge förtroende?

1 kommentar:

Jeanette... sa...

Helt otroligt vad 'lillemannen' Charlie växt sig stor!
Pojkarna i Falerum ligger på 5,5 och 6 Kg och är drygt 4,5 månader nu. ALlis och Vikki ligger på 6 Kg var som fullvuxna tikar så pojkarna lär bli lagom stora hanar när de växt klart:)
Billie är en klupm som litar till 100% att man har honom när man lyfter honom, så han hänger som gelé så avslappnad i famnen. Då känns han som 20 Kg, haha.

Kram Jeanette