Bloggintresserade

tisdag 2 juni 2009

Tisdag

... vaknade i omgångar inatt... svårt att sova i den nästan tropiska värmen... Sol riktigt tidigt... ser ut att bli ännu en dag med värme och sol.

Ann Värnamo: "Få och tunna molnskyar på himlen denna morgon, soligt och varmt".

Har precis druckit en kopp kaffe väntar däremot med morgonfilen ett tag till... bladade tidningen och noterade kö till Systemet för att inköpa första vinet från Åhus vingård...

... har laddat diskmaskinen och fått igång den i brist på hjälp av Jang (lönt att kalla honom hjälpreda?), planerar nu att krypa ner en stund till. Sneglar på högen med stryktvätt, ska den aldrig ta slut?
__________

Påbörjar dagens blogg och noterar att endast 5 besökare deltagit i undersökningen till vänster... märkligt med tanke på att det är många fler som i alla fall öppnar bloggen...

Waow... nu 6
__________

"... Gårdagens fiskehistoria är kort > Inte ens napp.... :-D



dammiga fiskeredskap... :-)
 
Men det var gott ute på sjön, vi stannade till vid en udde och pratade med makens kusin som fejade vid deras familjs gamla sommarstuga.

Tidigare på dagen lossa jag nätburarna runt alla småträden vi har och klippte knähögt ogräs innanför medans svetten lackade och solen gassade. Brun som en pepparkaka blir jag inte, född vit kvinna brukar jag skämta och startar med lite småröd överallt där tankinin och shortsen inte täckte igår :-)
__________

... Kvällsduschen var nog dagens höjdpunkt i klar konkurrens med min hemgjorda jordgubbsglass :-)



... och jordgubbsglass under tillverkning :-)"

Mmm. vad smarrigt det ser ut...
 
__________



Följ med mig vet jag på en rundvandring runt vår lilla damm:



Någon som kan hjälpa mig artbestämma denna (det är ingen förgätmigej, inte heller den där mörkare blå och som växer i revor, i skrivande stund har jag glömt namnet!...ormöga är det inte :-))


Grön och vitbladig hosta och några gullvivor, gul smörboll



Storbladig hosta, grönbladig hosta



Vatteniris (ev. gul), prydnadsjordgubbe



Plymspirea, lejonhjärta, ännu en art av hosta, planterad skogsrönn, ormöga, lungört, ormrot, ormbunkar,

Anns kommentar (10.43): "Kaffepaus- kör rengöringsprogramm av både diskmaksin och tvättmaskin och har ett par tvättar ute på tork nu och tänkte titta in till dig och se hur du har det :-) ... Ha sommarfin långtisdag Pinglan!"

Eva-Katrine och jag har precis tagit en kopp te i Hammocken på baksidan. Min mage rent i uppror (colon irritable), ingen långtisdag för mig inte den här veckan. Imorgon ledig dag och satsar sedan på att avsluta veckan på jobb i god stil. Nu tänker Eva-Katrine cykla ner till havet en stund. Själv inte lust och ork att göra någonting alls. Kanske blada Vi i villa? Skickar ett mejl till dig framåt kväll Ann.

Alltså vad är det med luften idag? Går ju nästan inte att andas. Tänker lägga mig i ett bad... sedan i min säng en stund... kan undras om det inte är Krig och fred ikväll... och sen repris av Sommer som vi missade förra veckan pga av fotboll...

1 kommentar:

Anonym sa...

Kaffepaus- kör rengöringsprogramm av både diskmaksin och tvättmaskin och har ett par tvättar ute på tork nu och tänkte titta in till dig och se hur du har det :-)

Ann