Bloggintresserade

torsdag 18 juni 2009

Helgförberedelser

Vaknade jättetidigt... tom säng bredvid mig... Charlie kom upp och la sig i Mats säng sedan sussade vi vidare och vaknade inte förrän strax innan 8. Charlie dödstrött efter gårdagens skola, han gick in i sovrummet och somnade redan halv 9 igår.

... Nu mulet ute. Badade, bäddade, hängde tvätt (i torkskåpet), vek tvätt... blickade så ut genom fönstret och såg att det började se riktigt lurt ut. Skyndade ut för att ta in Eva-Katrines rosa jacka på vindan... hade då redan börjat smådroppa så torrare lär den inte bli... två kvarglömda dynor på baksidan... sen började det, ösregnet.

... och jag som tänkt rensa mer ogräs idag... ja, det får vänta tills möjligen i eftermiddag... istället hjälps vi åt härinne. Eva-Katrine började så smått i köket på kvällen igår. Målet är att mycket blir klart idag.


__________

Imorgon jobbar Eva-Katrine heldag så vi får ta emot gästerna innan hon anländer.

Glad är jag att du och Johnny kommer Anna-Karin. Glad oxå för Eva-Katrines skull det är ju hennes födelsedagsfest som hon har planerat så. Under hennes uppväxt så har ju andra oftast varit upptagna på annat håll eftersom det är midsommar...
__________

Nu är uterummet strax klart inför morgondagen... en kopp kaffe vid datorn...

Sedan tar resten av huset vid...



Härinne kan man ju inte vara.
__________

Nu kom posten. Allt matchande färg! Vilken kul överraskning!!!


Ännu roligare att jag fick det (knapphalsbandet... söndagsinlägget) dels eftersom jag vet vilket jobb du har lagt ner Ann och att vi nu har vars ett band från våra amerikanska rötter. Resultatet blev jättefint! Tusen tack!!!... och nu tror jag oxå att jag förstår det jag läste vid Cd:n Pinglans Pärlor "... lite aha och några flin blev det :-) " lite bättre :-D
_________

Ann (7.28): "Och vädret som förbytt, grått och kyligt. Blåser gör det också, brr. Och började regna, brrr. Inte helt fel av mig att tvätta och torka ute igår :-)"

Visst är det så; att det oftast går att vända på negativt tänk... till att se något positivt i det?
__________
 
"... Gjorde en beställning på Systemet för flera veckor sen, på eiswein och rosébox, och har inget hört... han måste ha tappat bort beställningen eller mitt mobilnr så jag måste dit idag och efterlysa expediten som skrev upp min beställning, jag sa visserligen att det inte var någon brådska, men då menade jag att jag inte behövde leverans samma vecka typ... :-) "

Ja du... hur ska man kunna vända detta till positivt just till midsommar? Svårt! Hoppas verkligen att det ordnar sig!
__________

"...Ha en kul dag med klickern å Charlie :-) "
__________

Återkommer på väg upp till byn för några ärenden.

... Fixat present till dotra, handlat jordgubbar 40 kronor litern, är det klokt? Inom bibblan kom ut med en del böcker bl.a. Tudor Sandahls "En given väg" samt "Eftertankar", Lou Rossling & Catherina Ronsten "Nu! Tillsammans kan vi"... du är dubbelt så bra som du tror, ett par hundböcker samt "Klosterträdgårdar- himmelska platser på jorden" av Lena Israelsson.
__________

Nu åter hemma och åter sol, bäst att passa på att skura murade grillen för på himlen oxå något hotfulla moln! Har nu skurat den murade grillen på baksidan med såpa. Håller tummarna för gott resultat när spisen har torkat. Vi har ju valt att inte vitmåla den för att den ska vara mer tålig men nu var det dags att snygga till den.

Först ett varv runt huset:





Klätterhortensian i väster i full blom















Vinöd Wiegela












ParadisbuskeX3












__________

Jippi ikväll kommer Mats hem. Han är på väg hem efter lunch, hade fastnat i bilkö vid Södertälje pga. någon olycka. Skulle tro att midsommartrafiken kommit igång räknar timmarna tills han är hemma hos oss igen. Klockan 7 befinner han sig i Önnestad vrålhungrig med hemlängtan.
__________

Dax att dyka en stund tar några böcker med mig att bläddra i i fallet.
__________

Har under gårdagens inlägg kompletterat något angående Tomas Tranströmer. 

Inga kommentarer: