Bloggintresserade

lördag 27 juni 2009

Go' lördag på oss

Ann: "Sommarrapport med värme och sol. Känner av gräsklippningen igår på överkroppen där solen tagit :-) inte mycket, men känns, den där varma sommarkänslan you know.
 
Hann alla Inga och James sysslor igår till maken slutade och kom hem, vi duschade och fick kyld parmesansoppa med bröd innan vi åkte för sista gången i vita lastbilen för att byta till blå. Tog några timmar med bl a mellanlandning på Lidl, av alla ställen, maken fick öl (2,8%) till maten av kund i veckan som var så god och frisk och inköpt där så vi stannade till och köpte ett flak. Den fick fullt godkänt och lite till när vi inmundigade varsin till panerade fisken framåt kvällen".

Låter som en god och spännande dag för er båda. Allra godast framåt kvällen när ni "stolta lastbilsägare" inmundigade den panerade (köpefisken?) till en god bärs.



Anns kommentar härunder: "Jepp, köpefisk var det, 56% fisk och sen panering och hutlöst med tillsatser :-D "

__________
 
"... Idag skulle vi till pappa och Gbg, maken pratat om nåt verktygsskåp att köpa till nya lastbilen på varuhus som inte finns här samt testköra lastbilen lite längre sträcka, men... han skulle mäta och fundera och planera på saken så jag lutar åt att postpona resan till annat tillfälle. Visserligen finns AC i nya lastbilen.

Senare: ... Det blir ingen tur med lastbilen idag, maken hakade på att skjuta upp resan med ett leende, nu tvättas, avfettas och putsas blå lastbilen här på hemmaplan minsann.
__________
 
Ingen fisk för nätet har inte lagts i än, sån sjögång i blåsten så svägerskan höll sig på säkra land. Kanske... är det lite lugnare idag med blåsandet, åtminstone än så länge. Inatt var det lugnare också, jag startade natten med vid gavel och somna bums, sovit till precis efter 03 då kören ute började då åkte fönstret igen och rullgardin ner :-) men hann märka att det inte yrde blåst.
__________
 
Ingela snickare, får vi se ditt alster? Snälla..."

... Ingela snickare, kan det verkligen vara jag? ... men ska fundera på saken, är blygsam och tycker faktiskt inte att det ser mycket ut just nu. Skulle helst vilja få det på plats först Tänker att det blir något helt annat sen. Jag lovar absolut ska ni få se det på plats!

Ann: Åh, så roligt att få se din snickrade dörr!! Spännande! En bra kvinna reder sig själv :-)"

Så nu har vi monterat dörren i värmen. Ser ut som om det ska kunna bli ett foto under morgondagen här på bloggen. Men ok då ett litet smakprov men ekonomer som vi är så har vi återavänt virke så det behöver målas (inkluseve 2 plankbrädor som vart överblivna. Detta ska målas imorgon inklusive snedreglar på dörren för stabiliteten... nu har man ju lärt sig lite nytt :-D



Här inspekterar Charlie resultatet.

Ann: "Maken utlåtande om din snickrade dörr är högsta möjliga, annat går inte att säga!!!!"

Snacka om jag blir stolt och glad för att det fungerade som en dörr ska. Förstärkt av en snickares godkännande... kan man annat än växa? Vem vet kanske det ger blodad tand :-D)
__________

Nu ska Mats ut och flytta några tvättade plattor i närheten där de sedan ska läggas. Den sista biten gång ut till grinden. Konstigt där har aldrig varit några. Plattorna tog nog slut för förre ägarna. Men nu fick vi ju pga av trädäcket en hel del över till under torkvindan och nu detta. Kanon när man kan använda sådant man redan har.
__________

Själv ska jag snygga till i köket och bädda för vi har för längesedan gett upp hoppet om vår Jang (Juan). Vi får snällt göra allt själva om det ska bli gjort.

Skulle tro att Per-Olof kommer framåt middag med bussen. Han och Milla hade köpt ett sommarkort till sommaren. Så kanske vi får se honom fler gånger under sommaren. Det är ju bra med kortet för då låser de ju inte upp bilen, om de nu skulle behöva göra olika pga. jobb.

Nä nu får jag skärpa mig så jag kan ut och hjälpa Mats sedan.
__________

Ann: "Varmt som attan och jag har nu klippt gräset i makens fruktträdgård, och inte vält vid brunnsringen denna gång :-) Mitt svarta blåmärke börjar bli lila nu...

  






Hittat sommarklänning jag reafyndade i våras till dagens stass, den blir man lite pigg av ;-) "



Supersomrig! Så glad blir man av den.




__________ 

Nu väntar duschen och hårtvätt. Klockan 18 kommer vi Maria och Nisse. Passar på att ta en promenad dit och hem med Charlie. Ska bli kul visst var det ett tag sedan vi sågs. Plingade till i min mobil på vägen dit. Tänkte kanske är det Eva-Katrine men ögonen låg i kassen så vi fick vara nyfikna en stund till.

På hemmaplan blir det en 15 grabbar som ska träffas här innan de drar ner till nya nattklubben och visst det syntes ju när vi kom hem. Men de hade suttit ute hela kvällen såg det ut som... och kvällen kan vi intyga vart skön...


... här ute bjöds vi välkomstdrink och smått som ex. pyttekrustader, satt och njöt av gunget i Marias Grythyttanmöblemang, men inte just nu. Dessa möblera fanns förut på hennes föräldrars kolonilott i Malmö och nu står de här.

Kan ju avslöja att jag deltog i Skonahem.se tävling om två nytillverkade gythyttan stolar med fotpallar, i dagarna. Nu blev jag ju inte bland de lyckliga vinnarna. Men det var ett gott försök. Vill rekommendera deras hemsida för andra tävlingsinriktade.

Ja ,mycket riktigt SMSet var från E-K: "Allt bra? Imorgon åker vi hem. Veckan har gått snabbt Vi kommer på måndag morgon..."

Bredvid där vi "satt" finns en fin liten damm...



Många fina blommor se bara



I vattnet växte några vackra blommor skulle tro att de kan ha hamnat där efter vår tur i ån, jag tror att det var förra sommaren men tiden bara springer iväg.



I vattnet finns också en hel del annat liv, mängder av guldfisk födda på plats. På vintern kan de simma in i det angränsade drivhuset och skjula. På det här kortet försökte jag fånga en stor groda strax till vänster om stenen som ligger precis vid drivhusets vägg. Tänker själv nu kolla om den syns. Valet blir därför lätt jag väljer den store bilden.



I bortre änden av trädgården närmare bestämt vi vedskjulet växer denna undrbara Clematis Jackmani inte den vanligare blå utan en gammal sort.


Grillad filé i uterummet med goda tillbehör. Snack och allmän trivsel... planer för sommarens småturer börjar ta form. Och efter maten



... en tipsrunda i trädgården med endast lokala frågor. Hur kan man egentligen Åhus historia?

Fantastiskt trevliga frågor som jag bad om originalet till. Det kan vi ju i sin tur göra något roligt med för ungarna och deras respektive.



Ja, vid rättning när det såg rätt ljust ut för mig ett tag, slutade det med Jumbopris... ett lika kul som överraskande inslag!

1 kommentar:

Anonym sa...

Jepp, köpefisk var det, 56% fisk och sen panering och hutlöst med tillsatser :-D