Bloggintresserade

onsdag 17 mars 2010

Javisst gör det ont

Godmorgon! Igår då du skrev din kommentar Ann "om knoppar som vill" ... låg det hos mig nära till hands att associera till Karin Boyes dikt:





Ta gärna en titt på Karin Boyes sällskapets fina hemsida
http://www.karinboye.se/
och gå in på "Verk av Karin Boye" i vänster kolumn. Där kan man bla. njuta en del av hennes vackra akvareller.

Idag är det onsdag och min längsta dag slutar inte förrän 17 (hu vale). Så visst gör det ont även i hjärncellerna vid det laget på mig. De har inte fått någon återhämtning mitt på dagen som de så väl behöver. Visst jag börjar senare men det hjälps liksom inte. Det har varit en orolig natt för min del, Mats trodde att det omedvetet beror på kommande kraftansträngning. Men det ska gå, och imorgon är jag ledig (!) ...

I natt då jag inte kunde sova gick jag vid ett tillfälle upp och fick då se att en tidigare klasskamrat nu också drabbats av stroke (skribent av Uggleblogg). Plötsligt var det som att befinna sig där igen...

... oavsett eventuella medfödda svaghetern (och då syftar jag på kärl), är det för många en tung tid. Visst kan det vara svårt att förstå för dem som inte själva har varit där, eller som av andra anledningar inte vill eller kan förstå. Men det är verkligen inte någon tid då det är särskilt lämpligt att ställa orimliga krav på sig själv. Det kan vara lättare sagt än gjort att vara nöjd med sig själv om kraven är för högt uppskruvade redan innan.

Läste just i Metron för ett par dagar sedan om depressioner och om hur mörkret som vi egentligen till viss del har lämnat bakom oss... ändå påverkar genom att bristen har blivit liggande latent inom oss. Inte så mycket annat vi kan göra än som du sätter ord på Lena hålla ut. Klart om vi kan göra lite extra av det där som vi njuter av. Jag tycker sa Mats i helgen att det är dags att vi beställer vars en massagetid och det var jag inte sen att nappa på.

... och vet ni nu sprack solen fram (8.35) :-)


I väntan på bussen kunda jag även idag njuta värmen från solen, fåglarna kvittrade hejvilt från buskagen.



... Och vilken blus min arbetskamrat hade på sig idag underbar färg, lyster och kvalitet man blir helt lyrisk! Påminner om färgen på tulpanerna i gårdagens inlägg men är om än intensivare.


Lite kul att Spela för livet tillfälligt hamnat som "Linkwithin" för den hade jag precis tänk leta upp på Youtube. Sofia gästar imorgon Kristianstads koncerthus och jag hade gärna varit där :-) Lite spelar jag den för dig Elisabeth idag (tycker mig minnas att du liksom jag gillar den)... även om vi alla får vara med och njuta:




7 kommentarer:

Gudrun sa...

God morgon vännen!

Önskar dig en bra dag.

Bestemor Drillo sa...

Håper din dag blir bedre enn du tror og at vårsolen titter ned på deg ;)) Sender deg mange positive tanker!! Klem fra bestemor;))

Petit Eyekiss sa...

Go eftermiddag!Var på besök hos dig tidigare idag , men datorn hängde sig så jag kunde inte lämna någon kommentar. Nu har jag bytt till Firefox istället. Den är snabbare.
Dagen idag har varit lättsam, tog en långpromenad med sambon, och kunde sitta med ansiktet i solen en stund vid bodarna nere i hamnen.
Visst gör det ont om våren med alla krav på alla saker man MÅSTE göra .
(Karin Boyes dikter har jag i en bok)
Tack för musiken. Den är så fin ,
får en att tänka efter lite grand. Nu time för middag. Kycklingfileer inlindade i bacon och lite sås till.Mums!
I dag gifter hon sig, hoppas få en bild via Facebok ikväll.

Ha det gott, ses i morgon igen!
Elisabeth

Ingela sa...

Hej på er tjejer!

Nu börjar kvällen närma sig, vi kom precis hem till den lille hunden. Ja han har inte varit själv hela dagen för Kalle har varit ledig. Men nu är det lillhelg. Skönt! Låter gott med kyckling och bacon det nar vi faktiskt aldrig provat men det får vi råda bot på. Däremot inlindad fläskfilé med currysås och klyftpotatis: det är inte heller dumt! Hoppas att ni har haft en fin dag. Ja inte för jag förstår det här med Firefox vad är det? Men bra att du nu är här ;-) Elisabeth. Har du Facebook ja där är jag också men inte så ofta. Vad kul att du kanske ska få se brudparet ikväll...förstår att du ser fram emot det!!! Det hade jag med gjort!!! Ja, rent ut sagt brunnit av längtan!

Karin Boye... fantastiska dikter och musiken ja den gillar vi ;-))

Fånga dagen sa...

Hej vännen min!
Jag blir så glad att du gillar mina tavlor trots att du bara ser dem på bild där de inte kommer till sin rätt riktigt.
Vad jobbigt det kan bli med dessa oroliga nätter. Jag har lärt mig att tänka att det är ok att inte sova lika bra jämt, vet inte om det fungerar jämt men ändå.
Och som du berättar om dessa depressioner har jag också läst om nu på något ställe.
Jag vet ju av egen erfarenhet att våren kan var jobbig, och egentligen är det ganska logiskt. Man har levt i mörker i flera månader och sen helt plötsligt blir det ljust, kroppen hinner inte riktigt med tror jag. Det är ganska vanligt med vårdepressioner.
Och när jag mådde som sämst en gång i mitt liv så kom det just i Mars.
Jag tror hur som helst att det är viktigt att tänka på att det är ok att ha sämre dagar, så är det bara.
Man kanske inte ens ska fundera på varför utan låta det bero och acceptera.
Jag får nog ta mig en tur ner till dig så vi får ha ett långt livssamtal, synda att det är så långt bara. Du skulle också få en skön massage av mig.
Ha en fin kväll vännen.
Kramar Lena

Gudrun sa...

Hej Gullis!
Blev sååå glad över din kommentar i morse, tänk några ord kan ge så mycket lycka.
Hoppas dagen har varit bra.

Godkväll till dig också.
Kram

Möllebacken sa...

hej Ingela. Vad gulligt av dig att lämna en kommentar. det är alltid mysigt att veta vem som tassar runt och att du vill hälsa på igen. Jag har kikat in hos dig några gånger via Gudrun, (Vilken tur att hon finns).Och jag kikar också in här fler gånger. Kul att du oxå befinner dig i Skåne.
Ha en bra kväll
Pella