Bloggintresserade

måndag 26 april 2010

FÅGELKVITTER

Godmorgon mina vänner! Artar det sig månne till sol idag?... kanske... solen kommer och går och det är som om våren tvekar. Det gäller att suga på karamellen.



Idag ska herrarna i den här familjen sammanstråla för att se fotboll i Mjällby, absolut tänker jag att de gärna njuter matchen i fint väder.

**********

Ja, jag skriver i Verdana mitt favoritteckensnitt så tydlig och lätt att läsa tycker jag (plats 4). Men i "dagens BLAD" finns en artikel om hur mycket bläck man sparar på att använda Century Gothic. Det är printer.com som har gjort en prisjämförelse och gjort detta konstaterande. Men, å andra sidan vem skriver ut en blogg ;-)

**********

Första blommande maskrosen Ann, jag har ett speciellt gott förhållande till maskrosor. Finns det något vackrare än gyllene solar som lyser så klargult, där är jag enig med Carl-Anton



Så har vi ju då Melissa vid maskrosen till höger. Längesedan ni lyssnade på den? Varför inte ta skadan igen?

**********
Jo du Eva-Katrine du vet då vet jag mer gillar. Tack för tipset... Måste säga att jag efter att ha läst mer om Patti Smith och hennes person och författarskap har hon stigit i graderna hos mig. Hade ingen som helst susning om att hon även skrev, så det var en nyhet. Måste säga att människan är fräsch utseendemässigt hon här ju ändå några år på nacken.
"Ett sagolikt rockliv" Boken heter Just kids

Patti imponerar som författare skriver Clara Törnvall i Aftonbladet

http://www.aftonbladet.se/kultur/article6992213.ab




En återfunnen elev från tiden på flyktingskolan fyller upp mina tankar denna dag. Jag har undrat var de har hamnat hur det har gått känns så härligt att nu veta lite mera och att dessutom höra att hon också har tänkt mycket på skolan och på mig. Det är ju en investering man är med och gör varje gång man tar emot en växande människa.

Kvällspromenaden tog jag och Charlie alldeles för oss själva. Aningen kallare ute ikväll vilket kanske kunde förklara varför vi kände oss ensamma på vår vandring. Endast fågelkören kvittrade så glatt från buskar och snår. Månen lyste skir som om vore den av tunt glas, och att den nu nästan var full förklarar ju orolig nattsömn.

16 kommentarer:

Anonym sa...

Godmorron! Solig morgon och igår sjösatte vi plastekan ja, på sjövägen ner notera jag att backsippan kommit!! I lördags fann jag första blommande maskrosen här vid pannrumshuset minsann.

Måndag på dig!
Ann

Möllebacken sa...

God morgon.
Du är vis du, fast vem vet det kanske finns någon intressant text man vill ha på print ;)
Ja nu halv åtta är det snart 10 grader på skuggsidan och soligt så vi får hålla tummarna på fint väder. Jag är ledig två dagar ni så då måste det bli fint väder.
Ha en skön dag.
Kramen
Pella

Ingela sa...

Håller tummarna Pella att vädret strålar ikapp med dig idag!

Ölandsvindar sa...

God morgon!
Har just skickat iväg gubbe och hund på uppdrag och ska bara njuta av en dag med sax och torra vinterståndare i trädgården.
/Kerstin

Fånga dagen sa...

Godmorgon kära vän!
Jag vill önska dig också en härlig dag. Här är samma sak kanske orkar solen fram men den lurar än så länge bakom något molnliknande.
Vet du jag gillar också maskrosen den är riktigt vacker faktiskt.
Nu ska jag duscha, blev liksom sittandes här ett tag.
Kram på dig
Lena

Petit Eyekiss sa...

God morgon "solstrålen"
Filmjölk blåbär och tjärdoft, ja det är sommar det! Än dröjer det ett tag men snart.....
Car-Anton är mycket bekant. Överby ligger på Djurö på Värmdö i närheten där jag bott hela mitt liv.
Vi bär i väg på eftermiddagsdans till Samzons orkester, sen har jag gjort mitt för idag
Njut av dagen!
Bettan

Anonym sa...

http://www.aftonbladet.se/kultur/article6992213.ab

Tips till dig att läsa idag =)

Saknar dig mamma

Bestemor Drillo sa...

God morgen til deg min venn!!
Som vanlig setter du meg i godt humør og da tar jeg meg en trall!!!
Våren lar vente på seg her, men fuglene holder et liv om morgenen slik at det setter også humøret i høygir!!! Jeg elsker disse vårlydene;)) Klem til deg og nyt dagen;))

Gudrun sa...

Hej vännen!
Nu är det fullt upp här, hinner inte med bloggen för tillfället.
Hoppas din dag blir bra.
Kramis

Ingela sa...

Backsippor och maskrosor, säger du Ann... nu får jag minsann öppna ögonen för är det möjligt att naturen i Småland är före densamma i Skåne!? Ja Lena visst är maskrosor fantastiskt vackra t.o.m fröställningarna tills att fallskärmarna seglar iväg...

Det här med att skriva ut blogg och så Pella... ja det skulle ju vara recept förståss... på tal om det måste jag leta upp den där spännande menyn Lena!... och för att spara på bläcket ändra teckensnitt vid behov ;-)

Kerstin: Låter klokt att ha täppan för sig själv. Min gubbe ska ju hojta som en påg tillsammans med de andra pågarna ikväll, men Charlie får hjälpa mig att köra grus ifall någon undrar ;-)

Elisabeth du är då kännis med snart sagt varenda kändis i Stockholm!!! Ha nu så kul på dansen och se till att svänga ordentligt på de lurviga.

Gudrun: skulle tro att du har fullt upp runt dig kanske både ute och inne. Sådant som har halkat efter då du har varit sjuk.

Bestemor: ..." jeg må då sie desamma" Jag blir alltid så glad när jag läser dina inlägg! Ja, du ser våren kommer till er med strax!

Vad kul ännu en norsk jente som följare. Välkommen!

Randiga Tråden sa...

Hej Ingelapingela, ingen fara jag får jämt höra, vad ska du med det till. Visst samlar jag på hög men jag syr också en hel del. Vackra tyger är så fint att se på också. Men visst är jag lite tokig det kan jag inte komma ifrån.

Möllebacken sa...

Hej Ingela.
Din idé om att du ska ta en vastickare tycker jag låter som en mycket bra idé. Men du kan väl maila mig. Adressen ligger under min profil.
Kram
Pella

Möllebacken sa...

Jag menade AVstickare :-))))men du vet nog vad jag menade.
Kramen igen.
Pella

Ingela sa...

Ja du det förstod jag nog men du vet mycket blommor numera så en vas är kanske inte så fel ;-) Du kan vara lugn jag hör av mig och i god tid så får vi se om det passar ;-)

Gudrun sa...

Jag vill också träffas. ;)

Önskar dig Pinglan en bra dag.
Kram

Anonym sa...

Har en längre tid fått vanan att dra ner fönstermarkiserna soliga morgornar... men inte idag denna tisdag, grått och disigt har vi och det har nog regnat en skvätt inatt, jag som tänkte ta foto idag på soldränkt maskros och backsippa till dig :-)

Ann