Bloggintresserade

onsdag 7 januari 2009

Onsdag

På jobb redan 7 på morgonen. Åkte tillsammans med Mats och dotra. Hade för avsikt att
blogga och lite annat smått vid datorn innan vi började borte i Aulan klocka 8.30. Tji fick jag, ingen nätåtkomst.

Nu hemma i Paradiset igen, rätt trött och tänker därför skriva mer efter en lur. När jag kom hem låg här post adresserat "Nallebudet". Innehållande den sötaste lilla Nallebjörn; "Med denna Nalle vill jag önska er mer Lycka i framtiden :) Hjärtkramar // Syrran Irre Virre" (Hemsida www.nallebudet.se) Tänker absolut fotografera den så fort jag lurat till TACK och vi hörs Irene!!!

Anns kommentar härunder; "Åh helleduffsingen vilket sött nallebud du fått från yster syster :-)"

Ja, det är så bedårande sött... vilket litet hantverk... varenda liten detalj så fint arbetad så man blir stum!

Ann: "Vakna till -4,7C och en cm snö idag strax innan maken for till jobbet.
 
Aj, aj är Mats varslad? Vilken sannolikhet tror ni för att det blir uppsägning? Ja, fy bubblan för de tider vi just nu lever i! Folks levebröd decimeras, välfärdssamhällets försäkrade skyddsnät likaså... hur skall det gå..."

Jomenvisst. Och visst varför skulle han skonas. Tänkte nog ändå i det längsta att det gick rätt bra för Finja och de hade bara varslat fabriksfolk tidigare. Så det verkade rätt lugnt... Men nu var det även en del tjänstmän som fick gå.
 
"...Tror du Olivia saknar Lucky, eller att hon mer vill ge er nån slags tröst nu när han är borta eller bara passar på nu när det är fritt fram?"

Det undrar jag också. Tror nog att hon saknar honom på sitt vis, kanske mest att ha någon att fajtas med. Men jag upplever nog att katter är rätt egoistiska så att trösta?...jag vet inte. Du som har två är kanske mer kattexpert? De är ju individer så jag antar att det är som med människor att det finns individuella skillnader även på det här planet!
 
"...Mer jag undrar över; dig och ditt blodtryck?"

Faktiskt ingen aning ska på första kontroll imorgon eftermiddag, sedan några återkommande kontroller för att ställa in rätt dos medicin.
 
"...Skall frosta ur idag som sagt, laga dinkelsoppa med ädelost till imorgon och möte i stan vid 14. Hoppas du får en bra dag.

Grattis till mig idag, som varit rökfri ett halvår nu, jippie till Champix och jobbförmåner :-)"

Ja du GRATTIS! Verkar ju ha gått rätt smärtfritt också!

"... Puh! Färdig! Skulle ju frosta av frysarna idag, med minusgrader ute till varorna under tiden. Såg du mitt MMSgapskratt? Helt glömt att frysen här i köket är modernare än vad jag haft och sköter sig själv, inte en smula is nånstans :-) Men tömd och rengjord iallafall :-)...Gapskratt! Glömt nya tider:frys i kök självavfrostande...Nu tömt och rengjort ;) men har boxen kvar i verandan att tampas med.

Värre var det med stora boxen på altanen... skynda på med värmefläkt och stor balja varmvatten och sen ett aber att få ut smältvattnet, jag brukar använda frottehandduk som suger upp bra... Inte mer än gamla glassar och maskroser från Ekerotiden att slänga, det kändes bra :-)

...MEN, jag såg en mörk bakdel försvinna ljudlöst (fläkten gick på golvet då) in under farbror Egons skåp jämte frysen.... ringde M och gillra fälla med ost... kom på att jag inte kan komma ihåg jag såg svans... bara mörk, kanske svart pälsig liten bakdel precis innan den slunkigt in under möbeln... URK!
 
Tyvärr naturlig förklaring... vi har dagtid ofta altandörren öppen på glänt så att katterna kan komma in under tak och då kan ju ditt å datt gå in samma väg... men inte haft nu sista tiden med köldknäppen, då tvärt om haft en liten värmefläkt på ibland för att inte få under fryspunkten... Som det kan bli! Önska mig lycka till med jakten på inkräktaren!"

Ja, det blev en ansenlig lur...innan jag la mig gick ögonen i kors ... och den måst ha varit välbehövlig för jag vaknade först nu...

Hade missat ditt mail Maria, är nog inte så flitig med att kolla den boxen;
"Jag höll på att glömma att ta kontakt med dig angående körens övningar. Jag satt nämligen och tittade på Eva Rydberg i hennes teater från Fredriksdal. Den var ganska rolig detta året tyckte jag. Enligt brevet från Sven ska vi träna i morgon
den 7/1 troligtvis kl. 19.00 ( det står nämligen ingen tid i brevet) och därefter ska vi framträda i Heliga trefaldighets församlingshem tisdagen den 13/1 kl. 19.00 ( samling för rep. kl 18.00). Vi kan väl höras vid i mogon kväll angående när
och vem som kör i morgon."

...men det är lugnt hade inte orkat gå på kören ikväll i alla fall...

SMS från dig Eva-Katrine. Skönt att höra att ni kom väl fram. Hur var det att köra?

Så nu har vi kollat på Indiana Jones...onekligen rätt fantastiskt...men underhållande... Olivia har legat i soffböjen och lurat på en mjuk fleesefilt.

1 kommentar:

Anonym sa...

Åh helleduffsingen vilket sött nallebud du fått från yster syster :-)