Bloggintresserade

lördag 22 augusti 2009

Orchidéer

... somnade på den uppblåsbara madrassen igår och som låg kvar i vardagsrummet efter barnens besök i veckan. Regnet smattrade då fortfarande utanför. Idag lyser solen redan. Härligt! Inget på programmet, men där finns mycket att välja bland! FRIHET!
__________

Så nu har friheten börjat, tvättmaskinen går varm och gamla torkskåpet från 1974 jag tror av märket ATLAS (alltså vilka grejor). Tumlaren paj så klart... det får bli en ny till vintern sa Mats om vi nu inte klarar oss med torkskåpet på tre pers. Med detta väder ska här strax ut tvätt också, våra lakan snurrar!
__________

A (7.37): "Slaget vid Lützen ute, men dimmorna ser ut att skingras och jag anar en blå himmel denna morgon.
__________

... Gubben gick ut på trädäcket, satt under bordet och stirrade sa maken, Gumman kom ut hoppa upp på bordet, då hoppar jägarn ner på marken och håller sig i kanten till utfyllnaden (där häck av buskar är tänkt) och rekar... Gumman hoppar ner nån meter längre bort och nyffar och Pang så tog Gubben en fet sork! Den ligger på gräset med buken upp nu och maken skall förflytta den när han tar vägen till soptunnan. Hurra för våran he-man katt!!
___________

... Wow-effekt av stövlarna E-K!

... Jag är snudd på lika nyffe som dina föräldrar på nya lyan, skall bli så roligt att se lite av när ni fräschat till den och boat in er!

__________

... Utelamporna i Paradiset ser jättebra ut, och tilltänkt på så vis att ni kommer åt dom och dess fästen lättare nu :-) Så mysigt ni får det när mörkret faller... eller... skall jag hellre säga när elen HAR installerats... he he :-D

__________

... Nu kom solen, maken redan ute med fyrhjulingen och skall frakta hem björken som blåste ner på sjövägen ihelgen och legat sågad i vägkanten.
__________

... Förresten, fick lite digital hjälp och rekade; den fina trotjänarinnan Frida, född 1912 fick drygt fyra år i eget boende innan hon gick bort i slutet av 2002 i Stockholm, frid vare med henne, Frida".
__________

Nu kommer jag in på länken du skickade och kan prova att släktforska fritt i helgen TACK!

Och... äntligen frukost i uterummet när klockan har hunnit passera 8.30 och jag känner vid det här laget sug i magen.

Det är varmt och solen skiner, vilken dag att vara fri!
__________


Snus å dus


... på vägen till stranden

... En härlig runda ner till stranden och vet ni, idag tog Charlie sina första simtag där missade du något Ekan! Pågen rasade ut och in i vattnet och blötade ner mig. Upptäckte senare i butiken att det nog kunde se ut som om jag hade kissat på mig :-D. Planerar att imorgon ner och samla ihop blåstång att täcka rosorna med...
__________

Ja sen fixa vi en dosa till Mats som har för avsikt att nu att lägga sin sista hand på elen :-)
__________

Åhus handelsträdgård för att köpa en påse lecakulor till botten på mitt födelsedagsträd som idag ska få sin mer permanenta plantering i sin gummikruka. Till vintern har jag planerat att klä in den i juteväv för att skydda från kylan.



... Dessutom kom vi hem med en vindruvsplanta som redan har några år på nacken för den bär redan druvor. Det kommer att bli små gulgröna och söta druvor... inte absolut kärnfria. Stocken utlovas stortrivas på friland i sol och under plasttak... låter finfint. Planteras ska den i ren torvmull och det tänker jag med få gjort i eftermiddag. Expediten kom med många råd och berättade om druvan lite kul kuriosa som att hon själv har en 9-årig stock i sin trädgård och att den är så tacksam. Gärna juteväv första vintern även om denna. Beskärning först till våren...

... samt ta upp och dela en brokig funkia till dig Maria. Mycket på programmet som ni hör men bara roligt sådant!

Nu väntar en kopp kaffe innan roligt arbete kommer igång i Paradiset!

Eva-Katrines kommentar härunder: "Jobba inte för mycket nu, tänk på att det är lördag. Jag och Erik städar för fullt idag :) super duktiga....haha! Men en kopp kaffe med en liten kaka kan ni ju vara värda om ni sliter hårt idag. Puss på er"

Nu är födelsedagsträdet ordentligt planterat, funkian delad och omplanterad. En planta i kruka till dej Maria som jag lovade... Druvan väntar... Tog precis en paus för att tillfälligt tvätta av mig jord... och kolla bloggen... yes ny kommentar från dej Eva. Ja du vet då hur du ska "hålla oss på halster"!

... Vet du imorse, det är för konstigt... vi åt frukost min mobil hade legat på laddning i köket och jag gick in för att hämta den och sätta på den i samma ögonblick skickade du ditt morgonSMS... är det inte märkligt snacka om telepati!

Jaha tillfälligheter eller vad var det ja. Hade planer att köra upp med funkian till Maria vilka dyker då upp om inte Maria och Nisse.

E-Ks kommentar härunder: "Åh va gullig min lilla vovve är. Jag hade gärna följt med till havet.

Jag och Erik har precis varit ute och gått i 1 timme och 45 min. Jag är helt slut. Orkar inte röra mig. Men jag måste laga lite mat. Festmiddag ikväll, första kvällen själva ju. Så det blir ryggbiff, klyftpotatis och god sallad. :) Vad ska ni äta?

Saknar er! Älskar er. Ska du somna på madrassen ikväll igen? :)"

Nej ikväll blev det ingen madrass på vardagsrumsgolvet men rena lakan då vi kom hem!

En trevlig kväll hos Maria och Nisse en improviserad "kräftskiva"



Fiskarna i dammen fick först mat och man kunde riktigt höra hur de smaskar. Vilket får mig att koppla till att Koi-mästaren Henrik Karlström packat en hel del av sina fiskar och beger sig till Europas största show för just denna art.



I artikeln står om Hägern som vadar i dammar och förser sig av dammfisken... vadnudå...plötsligt blev det inte lika roligt med synlig Häger på granntomten!

A:s kommentar här under: "Apropos häger finns en liten ö här i sjön som är fridlyst under sommarmånader och ilandstigning förbjuden under hägerns häckningstid".



Själva smaskade vi därefter på räkor och goda dippor :-) i deras mysiga uterum.Tyvärr inget kort med mobilen som blev lyckat istället får ni följa med in och kika på Jönssons praktfulla orkidéer:




Här i köket och ni ser ju själva även på kökshalvön bredvid gammal stilig klocka och bit av Marias föräldrars gardin, här i närbild:



Samma stil som farmors paradhandduk:

Så här såg det ut på kvällen när vi alla tre kom hemljust och välkomnande


... och Charlie kröp helt slut in i sin favvohörna under fåtöljen och vi i våra rena lakan!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jobba inte för mycket nu tänk på att det är lördag. Jag och erik städar för fullt idag :) super duktiga....haha! Men en kopp kaffe med en liten kaka kan ni ju vara värda om ni sliter hårt idag.

Puss på er

Anonym sa...

Åh va gullig min lilla vovve är. Jag hade gärna följt med till havet.

jag och erik har precis varit ute och gått i 1 timme och 45 min. Jag är helt slut. Orkar inte röra mig. Men jag måste laga lite mat. Festmiddag ikväll, första kvällen själva ju. Så det blir ryggbiff, klyftpotatis och god sallad. :) Vad ska ni äta?

Saknar er! Älskar er. ska du somna på madrassen ikväll igen? :)