Bloggintresserade

måndag 29 december 2008

Måndag

Ann: "-10 grader C... vaknade jag till idag! Brrrr... kolsvart ute än så länge."

Godmorgon på er! Här åtminstone garanterat morgon! Vitt ute, rätt kallt men inte alls i den omfattningen som i Värnamo. Här går vi ju bara på känn!

... Kalle inte alls bra, infektioner och huvudvärken vill inte släppa. Det började för flera veckor sedan. Kom hem igårkväll efter jobb i Helsingborg och sover i sin egen säng. Mats väntar på samtal från vårdcentralen Kalle måste få sova tänker jobba i Helsingborg 15.00. Precis klockan 15 fick han tid på vårdcentralen här i Åhus så det blir svårt... de hade gjort en grundlig undersökning. Han fick samma läkare som jag hade före jul. De tog en massa prover som han inte fått svar på...blodtrycket var högt... snart finns inte någon i vår familj med ett normalt tryck. Imorgon bitti ska han till vårdcentralen och ta nya prover sedan ska han in på skallröntgen. Skönt att de tar tag i det riktigt.

__________

... Lucky inte alls bra nu. Levde upp på stranden som en unghund på förmiddagen igår men risig framåt kväll. Då lommade han ut under de kalla buskarna och ville inte gå in (hör till saken att gamla hundar uppskattar kyla berättade veterinären en vecka före jul).

Idag är han något piggare. Han och jag har varit ute på en inte alltför kort runda. Funderar hur blir det framöver kommer jag att gå ensam eller kanske som G. föredetta svärfar som var dement och varje morgon gick och släpade kopplet efter sig genom byn? (hunden död sedan flera år, men det hade inte han velat ta till sig). Idag känns inte som en positiv dag i sinnet...


Har fått tid hos veterinären imorgon middag. Då ska vi ta adjö. Vill skona vår käre vän ifrån ytterligare en hemsk nyår. Idag gör vi det mesta tillsammans för sista gången. Kommer precis från havet... och ni ser hur han lever upp i sanden... svårt att tänka att igårkväll låg han och grät och stora tårar rann nerför ögonvrån. Fråga oss om hundar kan gråta! Säg vad vår hund inte kan... inte lätt!


Fått ditt rara SMS Ann, ja han är verkligen speciell. Det gör redan så ont så det är inte sant... lite tröst i eländet att det nog inte finns en hund som har haft det bättre än vår som du också sa "fina hundpojk".
__________

"... Vi gick en tur efter maten igår, blev till norra änden av sjön vid lilla sandstranden, så söt. Sanden frusen, ett tunt, icke gåbart, lager is vid strandkanten en fem meter ut i sjön ungefär, helt stilla och solen började dala och några svanar eller dylikt kom flygande och pratade oavbrutet med varann.

Idag jobbar maken heldag, jag... är ju ofri och arbetslös numera. Måste besöka internetbanken och betala räkningar.

---

...Hur är det med yster syster Irene... Tänker på henne titt som tätt".
Ska ge henne din mejladress så kan hon om hon vill skriva till dig.

...Och yster Jeanette, har hon lämnat etern tro?"
Vad jag kan se var hon inne på sin gamla blogg den 4:de advent och skrev sist. Kanske mycket i jul. Väntar kanske med att skriva tills valparna är födda...

"Nä, nog med nyfikenhet denna morgon, ha det gott vid frukostbordet med familjen och leverpastejmedicin till Luckyponken!"

Ja Mats och jag har fått kaffet i oss, jag min fil, Lucky; Vov samt mycket riktigt sin leverpastejmedicin och till efterrätt både korvslantar och ostskivor.

__________

På kvällen dök våran Per-Olof upp för att träffa Lucky börjar 5 imorgon bitti men bett sig ledig ett par timmar. Anna-Karin lovar vi ska gosa och krama Lucky från dig viska ditt namn i hans öra.

Inga kommentarer: