Bloggintresserade

måndag 8 december 2008

En vanlig måndag

Efter "en god" nattsömn har vi nu ätit frukost i Paradiset. Mats kommer att vara hemma idag. Kryss i taket har väl knappast hänt någon gång sedan han börjad i Finja. Då är man kass själv känner jag mig snäppet bättre och tänker därför satsa på jobb.

Börjar ju senare idag klockan 11-15.30. Nu ljust ute, torrt och rätt kallt. Har precis gått en runda med Lucky snäpp två med utvik. Råare än det ser ut faktiskt.
__________

Ann: "Vakna till grå dimma, fortsatt mildväder. Blött i markerna märkte vi när vi igår efter middagen promenerade och högerkängan tog in lite väta... Vi såg bök på och kring en hage inte alls långt från där vi bor, både jag och maken fick nojja och tänkte att det var de förhatliga vildsvinen... De har ju funnits i hägn i bygden och släpps ut och förökat sig, men området här har, peppar peppar, klarat sig utan...Får rådfråga kunnig jägare om det förhoppningsvis är annat djur som letat föda. Jag är rädd för vildsvin, mest som trafikfara men också för att inte kunna gå i skogarna... vildsvin skall man ha på middagstallriken (ack så gott kött!) tänker jag... och inte vilken skog de skall fångas i, jo, en lååååååååååångt från mig :-)"

Vildsvin har jag ingen erfarenhet av i verkliga livet faktiskt knappt senn annat än just på tallriken. Precis som du säger ljuvligt gott och egentligen tycker jag att det gäller det mesta av vilt. Det blir liksom en bättre smak och skulle tro att det ytterst handlar om att det rör sig om lyckliga djur och att födan är mer varierad.
Vår Kalle däremot säger att det inte är ovanligt i vissa trakter när han kör taxi allra helst norr om Kristianstad i skogarna runt Arkelstorp.

"... Bädda nu ner din äkta hälft och bulla upp sängbordet med näsdukar, thé, böcker och tidningar och innan du själv äntrar jobbet, ta rundan om Apoteket och köp dig en lindring för hostan, så som i helgen kan du inte ha det! Måndag på dig!"
__________

Slängde precis iväg ett kort SMS till Irene... och fick omedelbart svar om telepi hon hade satt sig och gjort detsamma!

Irene: "Gud vad jag har saknat dig i helgen. Så välkommen hem igen. Men lyckades istället fördriva helgen med att sticka en tre meter lång halsduk och en matchande mössa. Nästa projekt blir att försöka virka mössan/kepsen du har mönster på i augusti."

Kan ju då avslöja att jag på 70-talet hade en orange och en grön som farmor virkat.
---
Forts. Irene: "Idag har jag provtagning på schemat och sen ska jag hälsa på en boende på jobbet som är orolig för mig. Måste lugna henne lite känner jag. Dags att hoppa i badet om jag ska hinna tror jag. Och du vi solade en timme igår igen. Kände du det? Hihi..."

När var det? kanske under någon av repriserna på eftermiddagen för då satt jag där och dåsade och njöt.

Irenes kommentarer även under lördagen på slottet!
__________

Julkort från min kompis Ann-Christin (från åk 1 på lågstadiet): "Här på Hawaii har vi det fint. Nu är väl alla dina barn vuxna och utflugna Ingela, eller har du fortfarande någon som bor kvar hemma? Jag jobbar fortfarande som montessorilärare och trivs med det för det mesta. Har du gått tillbaka till ditt jobb som lärare? Önskar er en riktigt God Jul och ett gott nytt år."

Ann-Christin och hennes man bor på Hawaii i Kula...
__________

Eva-Katrine har lagt upp sin nya inspelning av Agileras Hurt på My space till vänster!
Förövrigt pratat med henne i eftermiddag, också jätteförkyld som sina föräldrar men i Stockholm...
Vet inte kanske har jag glömt berätta att Kalle åkte skateboard i fredagskväll trillade och fick en spricka i foten... Hoppar nu med kryckor...
__________

Blir inte så mycket blogg ikväll rätt trött faktiskt och nu tänker jag ringa till Gunborg och höra om hennes lunginflammation blivit något bättre.
__________

Kvällspromenad, kaffe och nu inväntar vi Livet i Fagervik på tv. Skickade iväg ett kort SMS till Irene, och strax efter...

Irene: "Telepati igen! Satt precis och skrev Kommentar på bloggen men råkade radera hela. Tycker inte om laptopen. Så nu får det bli ett mess istället. Lyssnade på Eva-Katrines Hurt igen...helt gudomligt, både röst och text... det föll faktiskt ett par tårar...

Gamlingarna sken upp som solen i Karlstad när dom såg mig. Och ville att jag snabbt skulle komma tillbaka. Dom saknade mig skönt att höra. Lite solbränna gör ju oxå att dom tyckte att jag såg pigg och frisk ut.

... inte hunnit börja på mössan/kepan idag. Ska vara hos tandläkaren kvart över åtta imorgon oxå. Så jag lär nog snart luta omkull mig..."
__________

Ja, samma här klockan är inte riktigt nio men nu ger jag upp. Jag har en skön säng! Varje kväll jag kryper ner under duntäcket...så skönt! Imorgon planerar Mats stanna hemma. Han är inte alls bra och inser att han behöver bara gå här hemma och skräpa. Själv tänker jag satsa på långtisdag dels för att förra tisdagen var visserligen lång med kurs på em. men jag missade på så vis även mötet. Jag är ju ledig fredagen istället när jag har haft lång tisdag och det innebär att jag då är hemma hos Lucky. Det passar bra!

Inga kommentarer: