Bloggintresserade

onsdag 17 december 2008

En vecka till julafton

Godmorgon redan onsdag och mitt i veckan. Eva-Katrine har flyttat hem, mysigt. Igårkväll kom hon hem och började slå in julklappar medan jag bättrade på farmors gamla fåtölj från Västerbogatan. Ja, det är ju inte så längesedan jag klädde om den men Kalle har haft den ute i stugan sedan vi skaffade fårskinnsfåtöljerna. Och en dekorationskant hade släppt. Nu har den kommit in igen och fått sin plats i rummet bland teakmöblerna. Idag ska jag ta tag i just det här rummet som mer eller mindre har fungerat som ett förråd under renoveringen och framåt.

Hoppas Eva-Katrine tänker ta hand om allt som behöver sorteras och komma undan efter bohaget från deras etta i Stockholm. För som det är nu är hallen fylld av saker. En hel del men inte allt är nu undan. Inte lätt att få in det i ett rum. Då behövs systematik...
__________

Sen ska vi handla till Jansson och förbereda den i eftermiddag. Kolla så vi har alla glöggkryddor hemma, lägga kryddblandningen i blöt... kanske också baka någon kaka. Skönt nu har Eva-Katrine kommit hem hon älskar att dona i köket. Själv assisterar jag gärna.

Mor:"Jag förstår att det är full rulle i Paradiset idag! Var rädd om dig!"
__________

Fortfarande mörkt ute jag tror jag vilar en stund först innan allt ska börja hända. Men allra först måste jag kolla mailen om där ligger något litet mail från dig Ann och det gjorde det!

Ann: "Uppe med tuppen igen, ännu en heldagsseminarie för mig och soon-to-be-ex-kollegor väntar... Ute svart och mildväder, snön försvann under söndag och natten till måndag. Grått och blött igen... Nä, jag sov och märkte inte någon jordbävning, maken berätta han precis satt sig i (lätt) lastbilen och märkte inget han heller. Ha nu en gosig dag, och med din to-be-bok :-)"

Ja det lär inte bli något på bokmanuset än, jag behöver startsträcka först och det är ett tag sedan sist. Dessutom inte bästa läge när julstöket behöver komma igång tänker jag.

Men vadan denna kurs? Går samtliga på arbetet den? Vafför då då? Ämnet är stort svårt att säga vad jag känner till om det! Antar en del! Du måste berätta mera när du har slutfört den, jag är nyfiken!

Ann: "Första seminariet var om MBTI personlighetstest som Trygghetsrådet har licens för, som vi fick information om, utföra och lite analysera. Både lättsamt och tungt, vi var 18 fruntimmer så rummet fylldes av både suckar och skratt titt som tätt. Igår var det Beskriv dig själv på tre minuter, oförberett direkt och ännu en gång baserat på feed back innan avslut. Mindre lätt :-) Allt med syfte att marknadsföra sig själv på arbetsmarknaden. Nä inte samtliga, Trygghetsrådet till för tjänstemän, kollektivavtalet på lagret har annan omställningspart jag glömt namnet på, något med Alecta eller Antenn".

Hmmm tänkte nog att det var lite genom arbetsförmedlingen och inför kommande arbetssök. Hört talas om Joharis fönster? Det kan annars vara rätt bra att göra på sig själv för att att man ska tänka efter och ha satt det på pränt. Berättar gärna mera om det finns intresse. Själv har jag jobbat på mitt Johari och kanske är det också så att jag ska tya fram det en dag för man behöver påminnas, komplettera osv. Än har jag inte instruerat metoden för eleverna men har mina tankar på att göra det!

Ann: "Gjort något eller några test genom åren, men minns inte jag tidigare hört
Joharis eller ens MBTI... Dessa stödande seminarier jag gått nu är helt bortom arbetsförmedlingen, utan tillhandahålls av Trygghetsrådet som i sin tur finansieras av svenskt näringsliv och ptk, 0,3% av lönesumman betalas av företag till dem, som en försäkring till hjälp vid omställningsprocesser. Jag hade
med dem att göra omkring 1993 i Göteborg, och de hade fler och bättre resurser då (enl egen utsago) men jag vet att de har ett etablerat nätverk och en REKRYTERINGSSERVICE som är känd och används av företag som söker personal, det är den biten jag prioriterar.

Ang MBTI som grundar sig på CG Jungs teorier om 16 typer av personligheter och utvecklades av mor och dotter Myer-Briggs om att den struktur som personligheten - utifrån teorin bakom MBTI- består av, och kan beskrivas i
fyra motsatspar; Extraversion - introversion... Sinnesförnimmelse - intuition... Tanke - känsla... Bedömande - varseblivning. Dessa beskrivs bra på http://pedagogik.cfl.se//default.asp?sid=1807

Licensierade testfrågehäftet (man inte får behålla) var på 88 frågor, har hittat lite på nätet som jag tror är plagiat bl a http://se.41q.com samt
http://www.humanmetrics.com/cgi-win/JTypes2.asp

__________

Irene: "Jag längtar till sommaren,, ska bli så underbart att få träffa dig :)) Och som du sa, rå om varandra! Jag känner sådan gemenskap med dig som jag inte gjort med ngn annan människa i hela mitt liv,, Det är en underbar känsla, som att äntligen känna sig hemma :) För mig är det så".

JAG BEHÖVER BARA SÄGA ATT DET ÄR ÖMSESIDIGT!

"...Tänk att få bada i havet och leka med Lucky... Att få hjälpa dig att påta i trädgården som jag älskar,, Bara vara hos dig :)... Träffa Mats och alla mina syskonbarn,, förhoppningsvis :)".

Absolut det satsar vi på om inte förr!
Håller tummarna för att allt går vägen på Media Markt!

Inga kommentarer: